Shadow

Oscar Piastri skal kjøre for McLaren etter kontraktsoppløsningOscar Piastri vil erstatte Daniel Ricciardo hos McLaren i 2023 etter at FIAs kontraktsgjenkjenningsstyre (CRB) opprettholdt lagets kontrakt med Formel 2-mesteren.

McLaren og Alpine følte begge at de hadde en gyldig kontrakt for australierens tjenester for neste sesong.

På fredag ​​opprettholdt CRB McLarens kontrakt, og avslørte at han hadde signert en toårskontrakt 4. juli, dagen etter den britiske Grand Prix.

Umiddelbart etter at dommen ble frigitt, kunngjorde McLaren at Piastri ville bli med på laget i 2023.

Piastri regnes som den beste unge sjåføren som har gått inn i F1 siden 2019-rookieklassen til Lando Norris – som vil være lagkameraten hans i 2023 – George Russell og Alex Albon.

Piastri sa: “Jeg er ekstremt spent på å debutere i F1 med et så prestisjefylt lag som McLaren, og jeg er veldig takknemlig for muligheten som har blitt tilbudt meg. Laget har en lang tradisjon for å gi unge talenter en sjanse, og jeg ser frem til å jobbe hardt sammen med Lando for å presse laget mot fronten av rutenettet.”

Nyheten etterlater Alpine uten en erstatter for Aston Martin-bundne Fernando Alonso neste år. AlphaTauris Pierre Gasly har dukket opp som en ledende utfordrer til det setet, selv om Ricciardo, som er nært forestående avgang fra McLaren åpnet døren for Piastri å bli med, fortsatt er i miksen.

Hvis Alpine vil ha Gasly, må de betale Red Bull for å kjøpe ut det siste året av den franske sjåførens avtale.

Alpine ga ut en kort uttalelse etter dommen, og sa: “Vi anser saken som avsluttet på vår side og vil kunngjøre vår fulle sjåføroppstilling for 2023 etter hvert.”

Det er et ydmykende tilbakeslag for Alpine, etter å ha mistet et mangeårig medlem av førerakademiet sitt etter å ha lagt opp et omfattende testprogram for Formel 1 til store kostnader for ham i år.

Tvisten startet over Formel 1s sommerferie etter at Aston Martin bekreftet signeringen av Alonso for 2023.

Alpine akademiproduktet Piastri, ansett for å være en fremtidens stjerne, virket som det mest logiske alternativet for å fylle det gapet, og Alpine kunngjorde raskt at han skulle gå opp til F1-laget for neste år, selv om det var bemerkelsesverdig at pressemeldingen kom med ingen sitat fra en sjåfør har nettopp levert sin F1-debut.

To timer senere sendte Piastri en nå kjent Tweet: “Jeg forstår at uten min avtale har Alpine F1 sent i ettermiddag lagt ut en pressemelding om at jeg kjører for dem neste år. Dette er feil og jeg har ikke signert en kontrakt med Alpine for 2023. Jeg skal ikke kjøre for Alpine neste år.»

Piastris manager Mark Webber spilte en nøkkelrolle i diskusjonene med McLaren. Webber jobbet med McLaren-teamets rektor Andreas Seidl da han var ansvarlig for Porsches World Endurance Championship-team. Under Seidls ledelse var Webber en del av teamet som vant WEC-tittelen i 2016.

Med både Alpine og McLaren overbevist om at de hadde en gyldig kontrakt med Piastri, gikk saken til kontraktsgjenkjenningsstyret (CRB).

CRB ble opprettet i 1992 for å håndtere en tvist mellom Jordan og Benetton om Michael Schumachers tjenester, som ble vunnet av Benetton. Den har sjelden blitt brukt i F1 siden, men den avgjorde en British American Racing og Williams-tvist om Jenson Button i 2004, som BAR vant, og en Toyota og BMW-tvist om Timo Glock i 2007, som Toyota vant.Kilde