Shadow

Ranger hver Premier League Big Six-klubbs rekordsignering etter Arsenal-lånet Nicolas Pepe til Nice


Arsenals rekordsignering gjennom tidene har forlatt klubben etter mindre enn tre år denne uken – for denne sesongen, i det minste – med Nicolas Pepe som forlater Premier League-klubben for å bli med i Ligue 1-laget OGC Nice på lån.

Pepe, 27, har flyttet til Nice etter ikke å ha spilt en eneste opptreden for Gunners så langt denne perioden. Klubben ble overlatt til å ønske sin egenrådige kantspiller lykke til da de kunngjorde nyhetene torsdag, kort tid før han ble presentert for sine nye fans på Allianz Riviera stadion før Nices UEFA Conference League playoff andre omgang mot Maccabi Tel-Aviv.

Elfenbenskysten-landskampen ankom Emiratene i august 2019, og ble med fra Lille for en heftig overføringssum på 72 millioner pund. Han viste sporadiske glimt av talentet som overbeviste Gunners om å bruke det beløpet på ham, men for det meste var han en modell av frustrerende inkonsekvens som til slutt kostet ham plassen i førstelaget.

Han kan ha dratt for nye beitemarker, men Pepe er fortsatt en av de dyreste signeringene i Premier Leagues historie og en av mange advarende historier når det kommer til ligaens største klubber som slår sine egne overgangsrekorder.

Her er en titt på de største signeringene gjort av hver av de seks store i Premier League – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham Hotspur – deres høye og lave poeng hos disse klubbene og en rangering av 10 for deres samlede bidrag.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)


Arsenal: Nicolas Pepe (72 millioner pund fra Lille, august 2019)

Rask, lett på føttene og svært direkte, Pepe så ut som en perfekt plass for Arsenal da han signerte fra Lille sommeren 2019. Vingen hadde scoret 22 mål forrige kampanje og endte som toppscorer i Ligue 1 da Lille ble nummer to. i 2018-19.

Gitt at bare to medlemmer av Gunners-troppen hadde scoret mer enn seks ligamål samme sesong, var håpet at Pepe ville lette noe av byrden på streikepartnerskapet Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette. Men mens et øyeblikk av løfter var nok til å holde publikum på side, viste han seg stort sett underveldende fra start hos Arsenal, og scoret bare fem ligamål og registrerte seks assist på 31 kamper i debutsesongen.

Da Mikel Arteta tok over som manager midtveis i den debutsesongen, tok det seg opp for Pepe i 2020-21 da han scoret 10 ligamål og avsluttet med 16 mål i alle konkurranser.

Den korte oppturen varte ikke siden 2021-2022 så kantspilleren inn med bare ett ligamål og to assist på 20 kamper under Arteta, med fremveksten av unge angrepstalenter som Bukayo Saka og Gabriel Martinelli som førte til at Pepe raste ut i kantene. .

Høy: Trosser en lite imponerende start på Arsenal-karrieren for å avslutte som nest høyeste målscorer i sin andre sesong.

Lav: Blir utelatt fra laget i alle tre av Arsenals åpningskamper for sesongen 2022-23.

Karakter: 4/10


Chelsea: Romelu Lukaku (97,5 millioner pund fra Inter Milan, august 2021)

Den nest dyreste signeringen i Premier Leagues historie, Lukakus tapte retur til Chelsea i fjor sommer etter å ha sparket Inter til Serie A-tittelen, ble møtt av en bølge av fanfare, men ble snart sur etter at belgierens form nådde bunnen rundt fem kamper inn.

Spissen slet med å få tak i trener Thomas Tuchels tredelte angrepstilnærming, og etter å ha delt frustrasjonen sin i et TV-intervju tilbake i Italia, falt han så langt i unåde at tyskeren foretrakk å spille sentrale midtbanespillere foran i stedet for sine. klubbens rekordsignering.

Alt i alt spilte Lukaku 26 ganger i Premier League i 2021-22, og scoret bare åtte mål i en dårlig kampanje som også førte til et 10-kamps ligaløp hvor han ikke klarte å finne nettmaskene.

Mindre enn ett år siden hans store retur til Stamford Bridge, har den beleirede belgiske landslagsspilleren allerede blitt sendt tilbake til Inter, og kom tilbake til Serie A-laget på en sesonglang låneavtale forrige måned.

Høy: Scoring mot Arsenal på sin andre debut for Chelsea, deretter to ganger i en 3-0-seier over Aston Villa da han kom tilbake til Stamford Bridge to kamper senere.

Lav: Klarer ikke å score et eneste Premier League-mål mellom 29. desember og 7. mai, en brutalt lang brakkkjøring på 129 dager uten å ha sett et ligamål.

Vurdering: 2/10


Darwin Nunez’ overgang fra Benfica kan bryte Liverpools eksisterende rekord dersom Uruguay-spissen skulle utløse nok klausuler til å presse overgangssummen til 85 millioner pund, men foreløpig tilhører æren fortsatt Van Dijk.

Nederlenderen hadde bevist seg i Premier League med Southampton før de røde tok steget, bare for å se den kultiverte midtstopperen gå fra styrke til styrke som en integrert del av deres berømte standhaftige backlinje.

Van Dijks ankomst falt sammen med en av de mest suksessrike periodene i Liverpools historie med seks store utmerkelser vunnet, inkludert Champions League i 2018-19 – året da forsvareren ble kåret til UEFAs menns spiller av året, PFA Players’ spiller av Årets og Premier League-spilleren. Og han har fortsatt ikke tapt en ligakamp på Anfield.

Høy: Å vinne historiske Premier League- og Champions League-titler under Jurgen Klopp i løpet av bare to sesonger.

Lav: Opprettholdt en ekkel korsbåndskade i Merseyside-derbyet mot Everton i oktober 2020 som holdt nederlenderen ute av spill frem til neste juli, og gikk glipp av 45 kamper totalt da de røde bare kunne mønstre en tredjeplass i ligaen.

Vurdering: 10/10


Manchester City: Jack Grealish (100 millioner pund fra Aston Villa, august 2021)

Grealish ble historiens dyreste Premier League-signering da han forlot gutteklubben Aston Villa for å bli med i rekkene i Manchester City i fjor sommer. Til tross for den ekstraordinære prislappen, har den 26 år gamle engelske landslagsspilleren funnet mulighetene noe begrenset siden den gang, og laget bare 23 ligastarter for City under Pep Guardiola og spilte inn med tre mål og like mange assists.

Det er tidlige dager, men Grealish har startet sesongen 2022-23 på omtrent samme måte, og spilte 90 minutter i Citys åpning mot West Ham United, deretter bare 45 minutter mot nyopprykkede Bournemouth før han ble utelatt i 3-3-kampen mot Newcastle. United helt (selv om en mindre skade senere ble oppgitt som årsak).

Den spreke kantspilleren har vært anstendig i lappene, men har fortsatt mye mer å gjøre før han overbeviser noen om at han er av kaliberet til å beordre en tresifret overgangssum.

spille

0:44

Jack Grealish spøker med at Pep Guardiola signerte ham for Man City etter at han tok overkanten av Kyle Walker da han fortsatt spilte for Aston Villa.

Høy: Han scoret både på sine Champions League- og Premier League-debuter for City forrige sesong, men hans mest minneverdige bidrag kan være hans hovedrolle i klubbens tittelfeiring.

Lav: Det må ha svidd av å være Englands dyreste spiller noensinne, og først komme fra benken i den andre etappen av en Champions League-semifinale mot Real Madrid og så se dem dramatisk vinne uavgjort i ekstraomgangene.

Karakter: 6/10


Manchester United: Paul Pogba (89,3 millioner pund fra Juventus, august 2016)

I en av de første store overføringene som kommanderte sin egen kampanje for sosiale medier med stort budsjett, returnerte Pogba til Manchester United fra Juventus sommeren 2016 i en dristig og frekk PR-virvelvind med lydspor av Stormzy.

Det var muligens den høyeste mottakelsen den franske midtbanespilleren fikk under sitt andre opphold på Old Trafford etter det som den gang var en verdensrekordoverføring, med inkonsekvente prestasjoner og en frekk persona som bidro til at han raskt ble gjort til en av flere syndebukker for klubbens lave ebbe. Seks sesonger kom og gikk i United med Pogba som ikke klarte å vinne over tvilerne sine, selv om det selvfølgelig var en snert av rørende virtuose cameoer som var nok til å overbevise noen av hans varige kvaliteter.

Da kontrakten hans gikk ut forrige sesong, ble det bestemt at det ville være best for alle parter at den 29 år gamle verdenscupvinneren gjorde en rolig exit, og riktignok returnerte han til Juventus på en fri overgang i juli, umiddelbart hvoretter han rev en menisk på trening og ble utelukket i to måneder.

Høy: Scoring mot Ajax i Europa League-finalen for å løfte trofeet under Jose Mourinho i 2016-17, og dermed avslutte en dobbel cupvinnende sesong.

Lav: Pogbas uhyggelige prestasjon mot Liverpool i oktober 2021, som definitivt må gå som hans verste natt i United-trøye. Etter at laget hans hadde sluppet inn fire mål i første omgang, kom midtbanespilleren inn ved pause, men klarte ikke å få noen som helst innvirkning da Liverpool snart førte til en 5-0-ledelse. Bare for å gni ytterligere salt inn i såret, ble Pogba deretter utvist for et tofots utfall på Naby Keita med en time spilt på Old Trafford.

Karakter: 5/10


Tottenham Hotspur: Tanguy Ndombele (60 millioner pund fra Lyon, juli 2019)

Richarlison vil bli Tottenhams rekordsignering når klubben ender opp med å betale alle tilleggene som følger med den brasilianske forwardens overgang fra Evertonmen inntil da er Ndombele Spurs dyreste ankomst.

Ute av fordel under nesten alle managere han spilte under, spilte Ndombele bare 63 Premier League-opptredener på sine tre år i klubben, og scoret seks mål. Faktisk fant den franske midtbanespilleren hans inkludering begrenset til bare tre starter i alle konkurranser etter at Antonio Conte ble installert som hovedtrener i november 2021.

Ndombele er i stand til presisjonsdistribusjon, utmerket ballhold og brakk fra midten av banen, og klarte ikke å operere med nok konsistens til å overbevise noen av de fem managerne han spilte under hos Spurs om evnene sine. Det er kanskje liten overraskelse at 25-åringen fikk bli med Napoli på en sesonglang låneavtale for en drøy uke siden.

Høy: Det er vanskelig å se forbi hans strålende uortodokse vidundermål mot Sheffield United.

Lav: Klarer ikke å tjene et eneste minutt på banen for Spurs i Premier League fra 2. juledag 2021 og utover.

Vurdering: 3/10

Kilde