Shadow

Alpinsjefen ønsker at Oscar Piastri hadde “litt mer integritet”


Alpinsjef Otmar Szafnauer har anklaget Oscar Piastri for manglende integritet og sagt at han har gått tilbake på ordene ved å prøve å kjøre for McLaren.

Piastri er midt i en rettslig tvist mellom McLaren og Alpine, og begge lagene vil besøke FIAs kontraktsgodkjenningsstyre neste uke for å se hvem av dem som har den gyldige avtalen for 2023.

McLaren håper Piastri vil erstatte den avtroppende Daniel Ricciardo, men Alpine kunngjorde i sommerpausen at han ville erstatte Fernando Alonso, noe Piastri benektet i en nå beryktet Twitter-uttalelse.

Piastri er medlem av alpinakademiet, og den franske produsenten har lagt på et omfattende testprogram til store kostnader for å forberede ham til F1.

Szafnauer gjorde sine følelser for Piastri-situasjonen klare før søndagens belgiske Grand Prix.

“Mitt ønske for Oscar var at han hadde litt mer integritet,” sa Szafnauer til Sky Sports på fredag.

“Han signerte litt papir også i november, og vi har gjort alt på slutten av handelen for å forberede ham til Formel 1, og slutten av handelen hans var å enten kjøre for oss eller ta plass der vi ville plassere ham de neste tre årene.

“Jeg skulle bare ønske Oscar hadde husket hva han signerte i november, hva han skrev under på.”

De fleste i F1 antar at McLarens kontrakt med Piastri blir opprettholdt for neste år.

Forutsatt at det er tilfelle, ser Ricciardo ut til å være en førsteklasses kandidat for Alpine, laget han kjørte for i 2019 og 2020 da det het Renault.

Selv om Alpine vil vente på at Piastris fremtid blir avgjort før han starter forhandlinger andre steder, antydet Szafnauer sin interesse for den åtte ganger løpsvinneren.

“Teamet snakker veldig høyt om Daniel og hans tid her. Vi har ikke hatt de strategiske diskusjonene ennå, men alle jeg spør, ingeniørteamet, de snakker virkelig høyt om hans dyktighet som sjåfør og en teammotivator.”Kilde