Shadow

IndyCars syv-veis tittelkamp, ​​ledet av et par 40-somethings, gir enestående spenning


Min plass. Blackberrys. Presidenter. Alle har kommet og gått i løpet av Scott Dixons tre tiår lange regjeringstid på toppen av IndyCar-serien.

New Zealanderens gjennombruddsmesterskap kom for en mannsalder siden i en alder av 23 da George W. Bush fullførte sin første periode som øverstkommanderende. Ytterligere fem IndyCar-mesterskap vil følge gjennom 2020-sesongen, og Dixon ligger på førsteplass på tidenes liste på seks med legenden om legender, AJ Foyt.

Nå 42 år, er Kiwi i jakten på en syvende tittel i løpet av de kommende ukene. Dixon har blitt et ikon, IndyCars versjon av Tom Brady, i den amerikanske racingserien med åpne hjul som ble levende med Indianapolis 500 fra 1911. Og i motsetning til Formel 1 med sin 24 år gamle mester Max Verstappen, eller NASCAR og dens to de siste cuptitlene i Chase Elliott, 26, og Kyle Larsen, 30, Dixon står i kø for IndyCars gamle garde.

Han er ikke alene.

– Se Formel 1 og W-serien hele sesongen på ESPN
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Dixons jagende Will Power, den villøyde 41 år gamle mesterskapslederen hvis ensomme IndyCar-tittel fra 2014 er omgitt av år med inkonsekvens, full av mesterskapsmisser og kanskje. Der Dixon er på et oppdrag for å sementere arven sin, er australieren på et oppdrag for å bevise at han er mer enn et vidunder ved å legge til en ny tittel før han går av med pensjon.

To løp er igjen på kalenderen for å avgjøre om publikum på 40 og over kan holde neste generasjons stjerner i sjakk. En endring av epoker kommer; barna i felten og typene midt i karrieren ønsker å presse Dixons og Powers ut på beite, og det er der IndyCars sesongslutthistorie er ulik noen annen innen motorsport.

“Du vet, det er 20 år og jeg har sett mesterskap gå mange veier,” sa Dixon til ESPN. “Jeg synes Power har vært ekstremt konsekvent i år. Han har satt sammen en helt annen sesongstil for seg selv. Han har vært veldig fokusert og målrettet, noe som har vært veldig kult å se på. Men mye kan endre seg i de neste to løpene .”

Etter 15 av 17 runder gjenstår syv førere i tittelsamtalen; de er låst i den moderne tids trangeste mesterskapskamp. Fra Power først på 482 poeng til den 23 år gamle meksikanske sjåføren Pato O’Ward på sjuende, bare 58 poeng skiller konkurrentene med den nest siste runden i Portland 4. september og sesongfinalen på Laguna Seca 11. september igjen. å løpe.

Begge løpene tilbyr maksimalt 54 poeng å tjene, med hver vinner garantert minst 50 for å nå seierbanen. Det gjør den minimale spredningen blant mesterskapsfinalistene til et lett underskudd for de fleste å overvinne. Og med hele feltet som bruker den samme chassismodellen, Dallara DW12, drevet av 750-hestekrefters turboladede V6-motorer levert av Chevrolet eller Honda, er førertalent det som skiller varene fra de store.

“Jeg nyter virkelig sesongen, og det er bare et produkt av hva IndyCar er akkurat nå, som er den tøffeste serien med åpne hjul i verden,” sa Power. “Det er virkelig 20 førere som kan vinne, uke ut og uke inn, og det får du ikke i noen annen serie.

“Som, Formel 1, det er de samme to eller tre guttene som vinner alt, noe som er bra hvis du er en Red Bull-fan eller en Ferrari-fan, men mesterskapet er i bunn og grunn allerede over, og det er omtrent halve sesongen igjen til gå. Jeg er bare veldig glad for å være en del av det som skjer her, og kjempe rett foran IndyCar-mesterskapet. Det er fortsatt et mysterium hvordan det kommer til å ende opp.”

Mellom sjåførene på første- og syvendeplass har vi Powers Team Penske-lagkamerat Josef Newgarden, en to ganger mester, som har kommet seg etter en treg start for å rive gjennom sesongen, og tjent fem seire på vei til å bli nummer to. . Tennessee-innfødte er tre poeng unna ledelsen. Chip Ganassi Racings Dixon er i slagavstand, 14 poeng tilbake på tredjeplass, og hans svenske lagkamerat Marcus Ericsson, den nyeste Indy 500-vinneren, ligger bak Power med snaue 17 poeng.

Alex Palou, Ganassis forsvarende IndyCar-mester, sitter på femteplass, men har et underskudd på 43 poeng å slette. 25-åringen fra Spania, som håper å forlate laget og bli med O’Ward på Arrow McLaren SP i 2023, har også et søksmål å løse etter å ha blitt saksøkt av Ganassi for kontraktsbrudd. Og på sjetteplass er Penskes Scott McLaughlin, IndyCar andre som vokste opp med å idolisere sin landsmann Dixon, 54 poeng ned til Power.

En seier i Portland kan bryte de beste mesterskapsutfordrerne vekk fra flokken på samme måte som en seier for de som er på bunnen av den syv dype stabelen ville kastet hvilken som helst av dem til frontløpsstatus når serien ankommer Monterey. Motgang for Palou, McLaughlin eller O’Ward i Portland kan også avslutte deres tittelbud hvis de faller mer enn 54 poeng bak mesterskapets leder.

“Akkurat nå er det syv sjåfører med et levedyktig skudd, og det er en ganske blanding,” sa Dixon. “Palou var fjorårets mester som fortsatt ikke har vunnet et løp denne sesongen, men vi skal til baner hvor han er ganske sterk. Marcus, han har ledet mesterskapet mye etter å ha vunnet Indy, og han er der også, og Josefs bare vært utrolig i det siste.

“Det er så mange måter dette mesterskapet kan spille med veteraner som meg selv og Power, yngre gutter som Pato og Alex, så en slags midtkarriere-fyr som Newgarden. Det er over alt, mann. Og det er et spenningsnivå som ikke virkelig å vite hva som kommer til å skje.”

Kvaliteten på konkurransen er der Power henter motivasjonen sin for å erobre sine IndyCar-rivaler.

“Ærlig talt, det er ikke å kjøre bilen eller gå veldig fort; mitt ønske om racing i IndyCar er nivået av seighet og ferdigheter du må kjempe deg gjennom for å vinne et enkelt løp er det jeg liker,” sa han. “Det er bare så vanskelig å få alt riktig på en helg at det er latterlig å prøve å velge en vinner for hvert løp eller hver mester for slutten av sesongen. Som, hvis du vinner, har du gjort noe som er vakkert spesiell. Hvis du kommer unna med et mesterskap, så vanskelig som det er akkurat nå, er det som å oppnå det umulige. Og menneskene du må slå er hva det handler om.”

Nedtellingen har startet for IndyCars mesterskapsberegning. Resultatene mellom generasjonene vil bli avgjort innen midten av september, og det samme vil den årlige slugfesten som involverer Team Penske og Chip Ganassi Racing. En konkurranse mellom nasjoner vil bli løst blant sønnene til Nord-Amerika, Europa og de australske øyene.

Og på slutten av tittelens scrum, sikter O’Ward og hans sammenfallende Arrow McLaren SP-team på å ødelegge kroningen for Penske, Ganassi, Power, Dixon og resten av tittelkandidatene.

“Jeg er en del av denne nye talentbølgen som vil erstatte Dixons og Powers, og jeg vil være som en av dem når jeg blir eldre. Jeg håper å oppnå like mye som de har i karrieren,” sa O’Ward. “Å kjempe mot dem om mesterskap i begynnelsen av karrieren min er galskap, men vi prøver å ta skoene fra de gamle akkurat som jeg er sikker på at de nye barna vil prøve å ta dem fra oss i fremtiden.

“Se, det er gutter jeg har sett siden jeg vokste opp, så når vi går mot dem, prøver å slå Power og Dixon, er vi bare så heldige å få kjempe mot dem for mesterskapet. Vi er unge. , og vi er opp mot de beste som noensinne har gjort det. Men vi utvikler oss.”

Kilde