Shadow

Premier League-utgifter, konkurranse er enestående


Mikel Arteta mener konkurranseevnen til sommerens overgangsvindu er ulik noe han har opplevd før, men håper Arsenal kan hente inn en kantspiller for å erstatte Nicolas Pepe før torsdagens frist.

Premier League-bruken oversteg 1,5 milliarder pund på torsdag, og oversteg rekorden for et enkelt vindu på 1,43 milliarder pund fra 2017, med flere klubber inkludert Chelsea og Manchester United som forventes å gjøre ytterligere tillegg til troppene sine i løpet av de kommende dagene.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Arsenal har allerede brukt rundt 120 millioner pund i vinduet, og etter at Pepes sesonglange utlån til Nice ble bekreftet på torsdag, prøver de å gjøre minst ett tillegg til med Wolverhamptons Pedro Neto som sitt øverste mål, selv om de to klubbene fortsatt er noen. langt fra hverandre i sine verdivurderinger.

“Hvis du ser på spillerne som kommer, hvor mye penger som er brukt, nivået troppene allerede har og hva de legger til, er det noe jeg ikke har opplevd i denne ligaen,” sa Arteta fredag.

“Du så [on Thursday] noen av overføringene som har skjedd og det som kommer til å skje den siste uken eller så tror jeg kommer til å bli veldig kraftige.

“Rekorden når det gjelder prestasjoner som ligaene har produsert i fjor, er den høyeste noensinne. Når du ser på poengene du trenger for å oppnå visse ting, har det aldri skjedd før. Nivået har hevet så mye for hvert lag i denne ligaen, og du kan allerede se det i disse første kampene med overraskelser og resultater.”

Pepe startet bare fem kamper forrige sesong og har generelt skuffet siden han ble klubbens rekordsignering i en flytting på £72 millioner fra Lille i 2019.

“Han trengte minutter, han har hatt lyst på minutter og snakket mye med meg om det, jeg kunne ikke garantere det akkurat nå, det han lette etter,” sa Arteta.

“På et tidspunkt, hvis du forlenger den perioden for lenge, kommer frustrasjonen inn og ytelsesnivået vil ikke være det vi ønsker, og vi bestemte oss for at [a loan] var det beste å gjøre for alle parter.”

Europa League uavgjort: Man United, Arsenal står overfor vanskelige oppgaver
– Ranger rekordsigneringene til hver Big Six-klubb når Pepe forlater Arsenal

På spørsmål om det betydde at en erstatning var sannsynlig, la Arteta til: “Hvis vi kan implementere planen vi har, vil vi prøve å gjøre [it].

“I den planen, det [Pepe leaving] var noe som kunne skje. Nå er det en realitet og vi har forberedt oss de siste to månedene for å oppnå det vi ønsker. Om det er mulig eller ikke, får vi se.

“I starten av vinduet signerte vi spillere før vi fikk andre spillere ut, nå har vi gjort noe annerledes. Vi har sluppet en spiller og kanskje [we’ll] være i stand til å rekruttere noen, men det er ingen garanti fordi spillerne fortsatt ikke er her.

“Det jeg garanterer er dagen vinduet lukkes, for meg er dette det beste laget i verden og jeg vil prøve å få det beste ut av dem, det er det.”Kilde