Shadow

Max Verstappen og Charles Leclerc blant F1-førere med nettstraff på SpaSPA FRANCORCHAMPS, Belgia — Seks førere, inkludert F1-mesterskapsrivalene Max Verstappen og Charles Leclerc, vil starte fra baksiden av rutenettet i den belgiske Grand Prix etter å ha mottatt straffer for bytte av kraftenhet og girkasse.

Verstappen, Leclerc, Esteban Ocon, Lando Norris, Valtteri Bottas og Mick Schumacher vil utgjøre de seks bakerste plassene på rutenettet på søndagens løp etter at alle seks førerne har endret flere komponenter på bilene sine som tok dem over kvoten for året.

Fordi seks sjåfører alle har en straff for helgens løp på Spa, vil rekkefølgen deres på de seks siste plassene bli bestemt av den som kvalifiserer seg høyest, noe som betyr at Verstappen og Leclerc fortsatt kan starte så høyt som nummer 15 på ruten.

Motorstraff finnes i F1 for å fremme kostnadsbesparelser. Mengden motor- og girkassekomponenter som brukes på hver bil er begrenset per sesong, med rutenettstraff for sjåfører som overskrider kvoten.

Avhengig av om det er første gang komponenten overskrides eller en annen gang deretter, får sjåførene enten 10 eller fem plassstraff, men hvis den totale straffen summerer seg til 20 eller flere posisjoner på rutenettet på grunn av flere komponentendringer, blir sjåførene rett og slett gitt en “back of grid”-straff.Kilde