Shadow

Qatar-Ecuador blir den første kampen


FIFA har flyttet starten av Qatar-VM frem med en dag, noe som betyr at turneringen nå begynner søndag 20. november, i stedet for den opprinnelig planlagte datoen mandag 21. november.

Den første kampen i finalen vil nå være vertsnasjonen Qatars oppgjør med Ecuador på søndag kl. 19.00 (16.00 GMT, 11.00 ET) i stedet for Senegals kamp mot Nederland.

– VM-sluttspill og kampoppsett
– Brasil for å gå på villsiden i verdensmesterskapet med jaguartrykksett
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Det betyr at verdenscupen utvides til 29 dager, og finalen finner sted søndag 18. desember.

Kunngjøringen ble gjort torsdag etter det FIFA sa var en enstemmig avgjørelse fra en komité bestående av FIFA-president Gianni Infantino og presidentene for de seks kontinentale fotballorganene

“Endringen sikrer kontinuiteten til en lang tradisjon for å markere starten på FIFA verdensmesterskap med en åpningsseremoni i anledning den første kampen med enten vertene eller de forsvarende mesterne,” sa FIFA i en uttalelse.

“Beslutningen fulgte en vurdering av konkurranse- og operasjonelle implikasjoner, samt en grundig konsultasjonsprosess og en avtale med sentrale interessenter og vertslandet.”

Qatars åpning skulle etter planen være den tredje kampen mandag klokken 19.00 lokal tid (16.00 GMT, 11.00 ET), og kilder har fortalt ESPN at å flytte den til søndag vil tillate åpningsseremonien å få større fremtreden.

Senegal vs. Nederland spilles nå klokken 19.00 på mandag – spilleautomaten som ble stående ledig etter at Qatars kamp ble flyttet – med de to andre kampene den dagen – England mot Iran og USA mot Wales – upåvirket.

FIFA sa at de ville “søke å løse eventuelle problemer som oppstår fra denne endringen fra sak til sak,” og la til at billettene vil forbli gyldige uavhengig av endringen i dato/klokkeslett.

FIFA fikk enighet fra fotballmyndigheter over hele verden i 2015 om å utsette turneringen som tidligere var satt til den vanlige perioden juni-juli, da temperaturene rutinemessig nådde 45 grader Celsius (113 grader Fahrenheit) i Qatar.

Qatar forpliktet seg til å holde seg på fotballens normale kalender og lovet nyskapende teknologi for kjøling av stadion da de bød på rettighetene til verdensmesterskapet i 2009-10.

Da FIFA aksepterte det uunngåelige behovet for å utsette til Qatars kjøligere måneder, førte en tøff forhandling med europeiske ligaer og klubber til 2015-avtalen om et kortere, 28-dagers program for å minimere forstyrrelser for hjemmefotball som er avhengig av helgekamper.

Europeiske ligaer som Englands Premier League, Tysklands Bundesliga og Italias Serie A vil spille gjennom helgen 12.-13. november, bare syv dager før den nye åpningsdatoen.

Disse ligaene vil stenge under verdenscupen, som avsluttes med finalen på Qatars nasjonaldag. Premier League er den første som gjenopptas 26. desember.

Informasjon fra Associated Press ble brukt i denne rapporten.Kilde