Shadow

Grant blir den første kvinnelige golfspilleren som vinner på Europatouren


En kvinnelig spiller har vunnet et arrangement på Europaturné for første gang.

Linn Grant skrev også historie i fantastisk stil.

Den 22 år gamle svensken utslettet et felt med både mannlige og kvinnelige golfere på Scandinavian Mixed-arrangementet søndag, og vant med ni slag etter 8-under 64 i siste runde på Halmstad Golfklubb.

Bemerkelsesverdig nok endte hun 14 slag foran den nest beste kvinnen, Gabriella Cowley, som plasserte uavgjort på 15. plass.

Grant startet dagen med en to-takts ledelse og birded fem av sine seks første hull, og demonstrerte det strålende balltreffende og rolige temperamentet hun har vist hele uken i Sør-Sverige.

Hun tok først en ni-takts ledelse etter å ha slått inn for birdie på par-5 11. hullet og fikk åtte birdies totalt, og fullførte en bogey-fri helg og uken i golflivet.

Det er den andre avviklingen av en turnering som startet med 78 menn og 78 kvinner i feltet, som spilte samme bane – om enn utenfor forskjellige utslagssteder – for én premiefond og én trofé.

Grants bestefar, James, var en skotsk golfproff som emigrerte fra Inverness i Nord-Skottland til Helsingborg i Sverige. Faren hennes, John, spilte også på Swedish Golf Tour, og har syv seire på Swedish Senior Tour.

Grant ble profesjonell i fjor og vant arrangementer på Ladies European Tour i mars og mai, og markerte henne som en stjerne i støpeskjeen. I et kursintervju på de første ni, sa Grant å ha disse to seirene under beltet gjorde at hun følte seg rolig når hun gikk inn i den største runden i livet hennes.

Kjæresten hennes, Pontus, var caddien hennes denne uken, og moren var på kurset og blant dem som heiet Grant til hver green på en dag med skiftende vær.

Den svenske storheten Henrik Stenson, som var vertskap for arrangementet sammen med landsmannen Annika Sorenstam, skjøt 70 og ble likt til andreplass med Marc Warren (65).

Golfverdenen reagerte på Grants prestasjon.

Rapportering fra Associated Press.


Få mer fra DP World Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde