Shadow

Pusse opp bad i Skien sentrum: Totalrenovering til et moderne funkisbad med vannbåren varme levert av lokalt snekkerfirma

Moderne funkishus i Grenland: Totalrenovering og oppussing av bad – en suksesshistorie

I dette casestudiet presenterer vi hvordan ABCD Bygg AS i samarbeid med familien Olsen i Skien, overvant utfordringer knyttet til et funkishus med vanskelige vinkler og skapte et varmt og moderne bad som imponerte kunden.

 • Type hus: Funkishus i betong
 • Utfordring: Rom med spesielle vinkler
 • Ønske: Moderne fukisbad med herlig badekar
 • Design: Minimalistisk og praktisk
 • Spesiell utforming: Grå store veggfliser i ulike graåfarger
 • Sted: Skien, Grenland
 • Tid: 2,5 uker
 • Ansvarlig søker: ABCD Bygg AS

pusse opp bad Skien

Valg som ble gjort når de ville pusse opp badet:

 • Skreddersydd planløsning tilpasset funkishusets unike struktur
 • Plassering av dusj etter kundens ønske
 • Flytting av rør og forsterking av bjelkelag
 • Moderne rør i rør system
 • Grå fliser fra Mega
 • Minimalistisk innredning fra Hovag
 • Stort, ovalt badekar
 • LED-stripe i overgang tak/gulv
 • Store vinduer for naturlig lys og luft
 • Vannbåren varme i gulvet

Utfordringene med funkishuset i Skien sentrum

Utfordringen: Familien Olsen fra Skien ønsket et nytt bad i sitt funkishus, men møtte utfordringer med rommets vanskelige vinkler og plassering. Dette gjorde det vanskelig å finne en god planløsning og plassere dusjen der de ønsket. I tillegg var det gamle badet dårlig isolert, og familien ønsket et varmere bad med vannbåren varme i gulvet.

Totalrenovering av badet – fra gammelt til moderne bad på 2,5 uker

Løsningen: ABCD Bygg AS tok utfordringen og utarbeidet en spennende og skreddersydd planløsning sammen med familien Olsen. Ved å flytte gamle rør, forsterke gulvets bjelkelag og bruke moderne rør i rør system, ble dusjen plassert akkurat der kunden ønsket.

Nytt gulv med vannbåren varme

En av de viktigste tiltakene ABCD Bygg AS gjennomførte for familien Olsen var å legge et nytt gulv i betong med vannbåren varme. Dette tiltaket bidro til en betydelig økning i komfort og energieffektivitet i det nye badet, og gjorde rommet mer behagelig og miljøvennlig.

Fremgangsmåten for å legge betonggulv med vannbåren varme:

 1. Forberedelse: Først fjernet ABCD Bygg AS det gamle gulvet og la en fuktsperre for å beskytte den nye konstruksjonen mot fuktighet og radongass.
 2. Isolasjon: Deretter la de et lag med isolasjonsmateriale, med ekstrudert polystyren (XPS), for å redusere varmetapet og øke energieffektiviteten i rommet.
 3. Rørlegging: Vannbårne varmerør ble lagt i slynger over isolasjonslaget, med jevne mellomrom for å sikre en jevn varmefordeling over hele gulvet. Rørene ble koblet til en manifold som styrer vannsirkulasjonen og varmetilførselen, og koplet til solfangere og luft-vann varmepumpe som også gir varmtvann til dusj og forbruk.
 4. Betongstøp: Etter at rørene var på plass, ble betongen støpt over isolasjonslaget og rørene. Betongen fungerer som et varmelagrende medium som fordeler varmen jevnt over hele gulvflaten.
 5. Overflatebehandling: Til slutt ble overflaten av betonggulvet pusset, impregnert og behandlet for å oppnå en jevn og slitesterk finish.

Ved å installere et betonggulv med vannbåren varme, sikret ABCD Bygg AS at familien Olsen fikk et energieffektivt og komfortabelt bad, tilpasset deres behov og ønsker. Vannbåren varme gir en behagelig og jevn varme, og bidrar til en mer bærekraftig energibruk. Denne løsningen viser ABCD Bygg AS’ engasjement for å levere innovative og miljøvennlige løsninger til sine kunder i Grenland-området.

Moderne bad bygget etter gjeldende våtromsnorm

Det nye badet ble bygget etter moderne prinsipper og våtromsnorm, med fliser i ulike gråfarger fra Mega som ga rommet et moderne utseende. Minimalistisk innredning fra Hovag bidro til den minimalistiske og funkisinspirerte stilen som ekteparet ønsket.

Et stort, ovalt badekar ble montert for å bryte med den ellers firkantede stilen. En LED-stripe i overgangen mellom tak og gulv skapte en flott atmosfære, og store vinduer sørget for naturlig lys og luft. Vannbåren varme ble installert i gulvet for å gi et varmere og mer behagelig bad.

Godt fornøyd med oppussing av badet

Kundens tilfredshet: Familien Olsen ble meget fornøyd med både dusjen, baderommet og den gode planløsningen. De roste også det delikate håndverksarbeidet som ABCD Bygg AS hadde utført og all hjelpen de fikk til alle valgene de måtte ta.

For mer informasjon om ABCD Bygg AS og deres tjenester, ta gjerne kontakt på følgende måter:

ABCD Bygg AS leverer bad, kjøkken og rehabiliterer eldre trehus i hele Grenland (Skien og Porsgrunn). Deres ekspertise og fokus på kvalitet og kundetilfredshet gjør dem til et naturlig valg for både små og store prosjekter i Grenland-området.

Totalrenovere bad skien

PS: Dette er en test case study som tar for seg nytt bad i Grenland, og da spesifikt i Skien, og er en test for å se hvordan det ser ut.