Shadow

Pulisics anstrengte forhold til Tuchel


USMNT vil være på kjent grunn under verdensmesterskapet – ESPNs Insider Notebook har det siste. PLUSS: Christian Pulisics anstrengte forhold til Thomas Tuchel.

Gå til: Pulisic søker ny start under Potter | Hvorfor Man Utd betalte for mye for Casemiro, Antony, Martinez | Madrids pass til fremtidige Brasil-stjerner | Barcelonas store forhåpninger til en tenåring på 15

USMNT på kjent grunn i Qatar World Cup

USA vil spille på hjemmebane når de møter England, Wales og Iran i verdensmesterskapet … ettersom vertsnasjonen Qatar vil bruke amerikansk gress for å sikre at banene på de åtte arenaene tåler påkjenningene i den månedlange turneringen .

Syv nye stadioner er bygget for verdensmesterskapet, som begynner med at vertene møter Ecuador på Al Bayt Stadium 20. november. Lusail Stadium med 80 000 kapasitet vil bli den siste nye banen som åpner dørene fredag ​​når de saudiske mesterne Al Hilal og Egyptiske Premier League-vinnere Zamalek møtes i en vennskapskamp. Med VM mindre enn tre måneder unna, sa kilder til ESPN at turneringsarrangører vil begynne å fjerne eksisterende spilleflater og så banene på de syv nye stadionene og det allerede bygde Khalifa International Stadium med amerikanske gressfrø fra begynnelsen av neste uke .

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Frøet, utviklet av et Georgia-basert selskap, er valgt ut av FIFA, som har instruert Qatar 2022-arrangører om å bruke det til spilleflater på alle stadioner og treningsbaner.

“Det amerikanske gressfrøet gir deg en mer robust spilleflate,” sa David Graham fra Aspire Turf, som er ansvarlig for Qatar 2022-banene, til ESPN. “Med klimaet og forholdene i Qatar ville ikke spilleflaten holdt sammen uten det rette gressfrøet.

“Fra neste uke og utover vil vi begynne å skumme av banene som allerede er på plass og se alle sammen for å være klare til turneringen i november.”

Selv om Qatar 2022 vil være det første verdensmesterskapet som arrangeres på en vinter på den nordlige halvkule for å unngå den brennende sommervarmen i Midtøsten, vil klimaanlegg fortsatt brukes til å kjøle ned stadioner, både på banen og på tribunen. Ventiler på setenivå vil sørge for at supporterne kan se kamper ved 21–22 grader Celsius (69–71 F), mens større enheter på banen vil regulere temperaturen for spillerne, med underjordiske sensorer som måler varme og fuktighet for å holde på. felttemperatur på et optimalt nivå. — Mark Ogden

Pulisics anstrengte forhold til Tuchel, Englands håp traff

Christian Pulisic sikter mot en ny start på Chelsea under Graham Potter etter at USMNT-landskampens forhold til Thomas Tuchel ble dårligere, sa kilder til ESPN.

Pulisic har vært innbytter i alle de syv kampene denne sesongen og var åpen for å forlate klubben i overgangsvinduet om sommeren hvis han ikke fikk forsikringer om spilletid i forkant av verdenscupen i november. Kilder fortalte imidlertid til ESPN at Pulisic hadde opplevd et sammenbrudd i kommunikasjonen med Tuchel en stund, med kantspilleren frustrert over å ikke få en spesifikk forklaring på hvorfor han sjelden hadde et lengre løp i laget og ofte ble spilt ute av posisjon. Pulisic spilte i en rekke posisjoner forrige sesong, inkludert som falsk nr. 9 og venstre vingback. Han ble til og med brukt som høyre vingback i forrige ukes nederlag mot Southampton.

– Marcotti: Kommer Chelsea til å angre på at han sparket Tuchel?

Kilder har også antydet at Tuchel, som ble sparket onsdag, hadde vært villig til å la Pulisic forlate klubben. Manchester United gjorde en forespørsel før han signerte Antony fra Ajax, mens Newcastle og Juventus var blant andre klubber for å uttrykke interesse, men medeier Todd Boehly antas å ha blokkert 23-åringens exit.

Kilder sier at Pulisic håper at Potters utnevnelse vil gi ham en ny sjanse til å etablere seg. Det samme gjelder en rekke angrepsspillere som hadde blitt frustrerte over Tuchels taktikk, inkludert Hakim Ziyech, som var i samtaler med Ajax om en overgang før et trekk uteble, og Kai Havertz. Pierre-Emerick Aubameyang har fått forsikringer om sin rolle i laget etter å ha signert på fristdagen fra Barcelona, ​​delvis for å gjenforenes med Tuchel etter at paret trivdes sammen i Borussia Dortmund på midten av 2010-tallet.

I mellomtiden kan Potters utnevnelse i Chelsea komplisere det engelske fotballforbundets søken etter Gareth Southgates etterfølger som England-trener gitt den respekten han har av seniormedlemmer i organisasjonen. Southgate er under kontrakt til 2024, og det er ingen grunn til å foreslå at veiene skilles før den datoen. En dårlig opptreden i verdensmesterskapet i Qatar senere i år kan imidlertid tvinge begge parter til å tenke nytt, og i det scenariet sa kilder til ESPN at Potter ble sett på som en mulig kandidat gitt jobben hans i Brighton.

Hans spillestil, elskverdige ledelsestilnærming og dyktige håndtering av media er blant grunnene til at han har sine beundrere i FA, selv om hans beslutning om å ta ledelsen i Chelsea på en femårskontrakt ville gjøre et FA-trekk for 47-året. -gammel ekstremt vanskelig.

Det er et problem FA håper å ikke ha, siden de fortsatt er forsiktig optimistiske med tanke på en positiv opplevelse under Southgate i Qatar. — James Olley

spille

1:29

Steve Nicol forklarer hvorfor han mener Chelsea bør målrette Graham Potter for å erstatte Thomas Tuchel.

Man United imponerte over måls ønske om å være med

Manchester United var overbevist om å betale over markedsverdien for Lisandro Martinez, Casemiro og Antony etter at spillerne imponerte klubbsjefene med sin vilje til å flytte til Old Trafford, sa kilder til ESPN.

Trioen kostet nærmere 200 millioner pund, og selv om det er aksept på Old Trafford at klubben betalte for mye for dem, var de klare til å gå høyere for å få avtalene over streken på grunn av hver spillers sterke ønske om å bli med.

Kilder fortalte ESPN at United-hierarkiet ble gjort oppmerksom på at Martinez hadde konfrontert en Ajax-funksjonær da han fryktet at overgangen til United stoppet opp mens Antony, hans tidligere lagkamerat på den nederlandske siden, faktisk gikk til streik for å tvinge gjennom overgangen. Kilder la til at United var overbevist om å bytte oppmerksomhet fra Barcelonas Frenkie de Jong til Real Madrids midtbanespiller Casemiro etter bare en samtale med den brasilianske midtbanespilleren.

Rekrutteringspersonell, ifølge kilder, aksepterer nå at de burde ha forlatt en avtale for De Jong tidligere, selv om klubben fortsatt er interessert i nederlenderen dersom han skulle bli tilgjengelig i fremtiden.

Manager Erik ten Hag verdsatte “karakteren og personligheten” til sommersigneringene hans etter å ha blitt bekymret for atmosfæren i garderoben etter tap mot Brighton og Brentford for å starte sesongen. Kilder sa at han tror at en del av lagets gjenoppblomstring – United har vunnet fire ligakamper på rad – har vært nede på effekten hans nye signeringer har hatt utenfor banen så vel som på den. — Rob Dawson

spille

1:09

Craig Burley tror Antony har rom for å forbedre seg til tross for en positiv start med et mål på sin debut for Manchester United.

Real Madrids pass til fremtidige brasilianske stjerner?

Rodrygo og Eder Militao er satt til å følge Vinicius Junior når de mottar spanske pass tidlig i 2023, sa kilder til ESPN, noe som åpner for muligheten for at Real Madrid skal flytte for å signere flere topptalenter fra Brasil og andre ikke-europeiske land.

LaLiga-klubber har lov til å inkludere tre spillere fra land utenfor EU i sine førstelagslag. I Madrids tilfelle har disse plassene vært okkupert av Vinicius, Rodrygo og Militao. Madrid bekreftet tidligere denne uken at Vinicius (22) hadde fått spansk statsborgerskap, etter å ha startet prosessen – som ble forsinket av pandemien – tilbake i 2020. Kilder fortalte ESPN at Rodrygo og Militao vil motta deres tidlig neste år , noe som betyr at klubben nå kan sikte mot ikke-europeiske spillere for å forbedre førstelagstroppen i januarvinduet og igjen neste sommer.

– Rise of the machines: Real Madrid bruker hopperoboter for å perfeksjonere frispark

Real Madrid ble kontaktet om muligheten for å signere Gabriel Jesus før han begynte i Arsenal, fortalte kilder til ESPN, men ideen ble avvist fordi hans brasilianske pass gjorde en slik avtale umulig på den tiden.

I februar rapporterte ESPN at Madrid fulgte utviklingen til Palmeiras vidunderbarn Endrick, 16, selv om et trekk for ham måtte vente til han fyller 18 år i 2024.

Madrid valgte å ikke styrke sin spisslinje for denne sesongen, og stolte på formen og formen til Karim Benzema (34), og lot den ugunstige Luka Jovic bli med Fiorentina. Benzema ble skadet denne uken under Champions League-seieren mot Celtic og er nå satt til å bruke en måned på sidelinjen for å komme seg. — Alex Kirkland og Rodrigo Faez

spille

0:27

Sjekk ut hvordan Real Madrid tar frisparkstrening til det ytterste med en hoppende mannekengvegg.

Barcelonas tenåring slår over den oppvoksende unge Yamal

Barcelona ønsker å skjerme den nye stjernen Lamine Yamal fra andre klubber og hjelpe ham med å holde en lav profil etter det som har vist seg å være en virvelvindsuke for 15-åringen, sa kilder til ESPN.

Yamal var en av flere ungdommer som ble kalt opp av Xavi Hernandez for å trene med førstelaget sist helg. Han ble deretter den yngste spilleren som representerte Barca i UEFA Youth League på onsdag da han kom på som innbytter i andre omgang i 3-0-seieren over Viktoria Plzen på 15 år og 56 dager.

Naturligvis betyr Yamals fremgang at Europas største klubber legger merke til det. Han er født i 2007 og er ennå ikke gammel nok til å signere en proffkontrakt på Camp Nou, men Barca håper at han ikke vil bli distrahert av løftet om et trekk før juli neste gang, når han fyller 16 år og kan avtale vilkår for opptil tre år. Den katalanske klubben er også klar over oppmerksomheten hans utvikling trekker fra fans og media og jobber med spilleren og leiren hans for å sikre at han kan fokusere fullt ut på sin begynnende karriere uten distraksjoner.

Yamal ble født i Mataro, like utenfor Barcelona, ​​og har blitt toppet av Spania på ungdomsnivå. Spissen, som kan spille på begge flankene, er også kvalifisert til å spille for Ekvatorial-Guinea eller Marokko. — Sam Marsden og Moises LlorensKilde