Shadow

Premier League suspendert etter dronning Elizabeth IIs dødPremier League har suspendert helgens kamper som en markering av respekt etter dronning Elizabeth IIs død i en alder av 96.

Beslutningen om å utsette alle kamper fra lørdag og mandag ble tatt etter et aksjonærmøte i Premier League på fredag, som ble holdt etter et tidligere møte som involverte den britiske regjeringens avdeling for kultur, media og sport og representanter fra en rekke idretter.

– Olley: Hvordan Premier League stoppet mens nasjonen sørget

Den engelske fotballigaen (EFL) og superligaen for kvinner (WSL) har også bestemt seg for å utsette kamprunden denne helgen. En lignende beslutning ble tatt for å stoppe alle kamper i Nord-Irland, Skottland og Wales.

Det ble hyllet fra hele idrettsverdenen til ære for dronning Elizabeth II, Storbritannias lengst regjerende monark, som døde torsdag etter 70 år på tronen.

Storbritannia har gått inn i en periode med nasjonal sorg, som forventes å vare i minst 10 dager. Ytterligere informasjon om de gjenværende kampene som skal finne sted i denne perioden vil bli bekreftet etter hvert.

Regjeringens råd antyder at ingen større begivenheter bør holdes på dagen for dronningens begravelse – datoen for disse er ennå ikke bekreftet, men det er mest sannsynlig at det finner sted 18. eller 19. september.

Premier League sa i en uttalelse fredag: “På et møte i morges hyllet Premier League-klubber Hennes Majestet Dronning Elizabeth II.

“For å hedre hennes ekstraordinære liv og bidrag til nasjonen, og som en markering av respekt, vil helgens Premier League-kamprunde bli utsatt, inkludert mandag kvelds kamp.”

Premier League holdt ingen avstemning om utsettelse; i stedet tok styret beslutningen og klubbene ble enige.

Regjeringen sa at det var individuelle organisasjoners beslutning om å holde arrangementer under nasjonens sørgeperiode.

“Det er ingen forpliktelse til å avlyse eller utsette arrangementer og sportsarrangementer, eller stenge underholdningssteder under den nasjonale sørgeperioden. Dette er etter individuelle organisasjoners skjønn,” heter det i et dokument med offisiell veiledning for publikum og næringsliv.

“Som et tegn på respekt kan organisasjoner vurdere å avlyse eller utsette arrangementer eller stenge lokaler på dagen for statsbegravelsen. De er ikke forpliktet til å gjøre det, og dette er helt etter individuelle organisasjoners skjønn.”

Det engelske fotballforbundet kunngjorde at alle fotballkamper 9.-11. september ville bli utsatt på tvers av WSL, Women’s Championship, Women’s FA Cup og FA Trophy, sammen med alle trinnene i nonleague National League System, fotballpyramide for kvinner og grasrotfotball.

Den sa at alle flagg på Wembley Stadium og St George’s Park, basen for alle engelske lag, ville fortsette å vaie på halv stang over helgen.

“Hennes Majestet Dronningen var en langvarig beskytter av fotballforbundet og har etterlatt seg en varig og uutslettelig arv på vårt landskamp,” sa FA i en uttalelse.

“Som et tegn på respekt, etter Hennes Majestet Dronningens bortgang, har engelsk fotball gått sammen om å utsette alle fotballkamper mellom 9. og 11. september.”

I en uttalelse uttrykte Football Supporters’ Association sin motstand mot flyttingen og sa at det var “en mulighet som gikk glipp av fotballen til å betale sin egen spesielle hyllest.”

“Vi tror fotball er på sitt beste når man bringer mennesker sammen til tider med enorm nasjonal betydning – det være seg øyeblikk av glede eller sorg,” uttalelse lese.

«Vårt syn, som vi delte med fotballmyndighetene, er at de fleste supportere ville ha likt å gå på kamper denne helgen og vise respekt for dronningen sammen med sine andre fans.

“Ikke alle vil være enige, så det var ingen perfekt avgjørelse for fotballmyndighetene, men mange supportere vil føle at dette var en mulighet som gikk glipp av fotballen til å gi sin egen spesielle hyllest.”

Kilde