Shadow

Pulisic i limbo i Chelsea med VM nært forestående, Man Uniteds De Gea på lånt tid


Christian Pulisic kan være på vei ut av Chelsea for å øke mulighetene for VM – ESPNs Insider Notebook har det siste. PLUSS: David de Gea er på lånt tid i Man Utd.

Gå til: Ten Hags De Gea bekymringer | Xavi sier til Dest: Tiden er ute hos Barca | Atletico står fast på Felix | Ingen Cola for PSG-stjerner

Chelseas Pulisic er klar for showdown-samtaler

Christian Pulisic skal ha samtaler med Chelsea-hierarkiet om fremtiden hans og vil presse på for å forlate klubben hvis utsiktene hans til vanlig førstelagsfotball ser dystre ut, sa kilder til ESPN.

De mulige ankomstene av angrepsduoen Pierre-Emerick Aubameyang fra Barcelona og Evertons Anthony Gordon spesielt vil påvirke Pulisic, som kilder antyder er bekymret for å spille regelmessig nok til å sikre at han tar turen til VM-sluttspillet i Qatar med USAs landslag i best mulig form.

Denne uken ble Manchester United den siste klubben som forhørte seg om 23-åringen, som har to år igjen av kontrakten. Så langt er Newcastle United, Juventus og Atletico Madrid de andre klubbene som har uttrykt interesse, med mellommenn som tror Chelsea foretrekker en permanent avgang fremfor en låneavtale. Chelsea hadde i utgangspunktet vært motvillige til å la Pulisic slutte seg til en tradisjonell rival – spesielt på lån, som Uniteds forslag antydet – men kilder indikerer at klubben er villig til å lytte til tilbud og teste markedet.

Rangering av hver overføring mellom store seks klubber
– Etter Musks spøk, hvilke andre milliardærer kunne kjøpe United?
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Det har etterlatt Pulisic i limbo med mindre enn to uker igjen av vinduet. Vingen har vært med i begge Chelseas Premier League-kamper til dags dato, hver gang fra benken i to opptredener på totalt 30 minutter. En kilde sa at Pulisic også er frustrert over trener Thomas Tuchels håndtering av situasjonen, ikke minst at han har spilt i en rekke forskjellige posisjoner, inkludert som falsk nr. 9 og venstre vingback.

Pulisics rolle denne sesongen ser ut til å være en innflytelsesspiller, men det er bekymringer for at USMNT-landskampen kan bli ytterligere marginalisert hvis Chelsea lykkes med å hente inn spillere før slutten av overgangsvinduet og leiren hans antas å søke avklaring.

Samtalene fortsetter med Barcelona om et trekk for Aubameyang, Gordon, Leicester Citys Wesley Fofana og Inter Milans Cesare Casadei, mens et sent trekk for Barcas Frenkie de Jong ikke er utelukket.

Pulisics situasjon kan også bli påvirket av avganger andre steder. Callum Hudson-Odoi har blitt fortalt at han kan forlate på lån mens Hakim Ziyech tiltrekker seg interesse fra AC Milan. Chelsea vil ikke tillate alle tre å dra uten først å styrke sine spissalternativer.

United har fortsatt håp om at en låneavtale kan oppnås med Pulisic, som er åpen for ideen om å slutte seg til en annen klubb i England, men det forventes ytterligere klarhet om fremtiden hans i løpet av de kommende dagene. — James Olley

Ten Hags De Gea bekymringer

Erik ten Hag var godt klar over David de Geas begrensninger på ballen før sesongstart, men Manchester United-sjefen bestemte seg for å holde med ham på grunn av frykt for å gjøre for mange endringer i løpet av sin første sommer ville føre til for mye forstyrrelse, sa kilder til ESPN .

De Gea har blitt kritisert for distribusjonen sin under tap mot Brighton og Brentford, og han var skyldig for det andre målet på Gtech Community Stadium etter å ha spilt en farlig pasning inn på midtbanen.

– O’Hanlon: Problemene Ten Hag må fikse … og hvordan du gjør det (E+)

Ten Hag er opptatt av at lagene hans skal bygge fra baksiden, og han har blitt avhørt av noen støttespillere over avgjørelsen hans om å sette sin lit til De Gea. Kilder fortalte ESPN at målvaktssituasjonen ble identifisert som et problem foran den nye sesongen, men Ten Hag mente det beste alternativet var å holde seg med 31-åringen i sin første sesong mens andre mer presserende problemer ble løst.

United gjorde i mellomtiden et poeng av å bare gjøre Dean Henderson tilgjengelig for lån om sommeren og tillot ikke Nottingham Forest å inkludere en forpliktelse til å signere klausul i sin midlertidige flytting til City Ground. Henderson anses som bedre på ballen enn De Gea, men han var desperat etter vanlig førstelagsfotball etter kun tre kamper forrige sesong.

Kilder la til at United ønsker å signere en annen keeper for å konkurrere med De Gea før overgangsfristen 1. september, men de forventer at Henderson, som allerede har imponert i Forest, kommer tilbake til Old Trafford på slutten av sesongen og konkurrerer om nr. 1 plass. — Rob Dawson

spille

1:42

Herculez Gomez sier at et bytte til Man Utd ville vært enda verre for Sergino Dest enn å bli på benken i Barcelona.

Xavi sier til Dest: Det er på tide å gå

USAs høyreback Sergino Dest har blitt fortalt av trener Xavi at han burde forlate Barcelona på jakt etter førstelagsfotball, sa kilder til ESPN.

Dest hadde blitt fortalt i forkant av preseason at han ville bli brukt som dekning på venstrebacken, men forsvarsspilleren har siden blitt fortalt at han kan forlate på grunn av en endring i lagets tiltenkte spillestil og det pågående økonomiske presset på klubben. LaLiga-gigantene har slitt med å registrere nye signeringer, inkludert Jules Konde, som kom fra Sevilla forrige måned, og potensielt Marcos Alonso, hvis overgang fra Chelsea står i stå.

21-åringen, som kom til Barca fra Ajax for 20 millioner euro i 2020, er en avgjørende del av det amerikanske laget som skal konkurrere på verdensmesterskapet i 2022 i Qatar, som begynner i november, og kilder sa til ESPN at han foretrekker å forbli på Camp Nou til tross for klubbens hjerteskifte.

Kontrakten hans i Barca varer til 2025, men mulighetene for å flytte bort ser små ut. Potensielle friere Bayern München signerte høyreback Noussair Mazraoui fra Ajax, mens Atletico Madrid la til Nahuel Molina fra Udinese. Manchester United har blitt koblet til et trekk for Dest, men interessen fra Chelsea, hvis overgangsvirksomhet ledes av den nye amerikanske eieren Todd Boehly, har også avkjølt. — Sam Marsden og Moises Llorens

spille

1:05

Craig Burley mener Marcus Rashford bør hoppe på enhver mulighet til å forlate Manchester United for PSG.

Atleti står fast over Felix

Atletico Madrid har fortalt Manchester United og andre interesserte parter at de kaster bort tiden sin på Joao Felix, sa kilder til ESPN.

Det har blitt antydet at United ga et bud på 130 millioner euro for å kjøpe angriperen, men kilder sa at Atleticos holdning fortsetter å være at «spilleren er ikke-overførbar». I mellomtiden bekreftet ikke en kilde i Manchester United et bud på Felix, men sa at klubben har overvåket spilleren tidligere. Felix, 22, er under kontrakt med Atletico til juni 2026 og har en frigjøringsklausul på €350 millioner.

United ser etter å styrke angrepet sitt, og Erik ten Hag er desperat etter å signere en spiss før slutten av overgangsvinduet. Felix er en nøkkelspiller for Atletico-trener Diego Simeone, og både klubben og fansen deres er begeistret over det sterke angrepssamarbeidet den portugisiske landslagsspilleren har dannet med Alvaro Morata, som returnerte til Atletico forrige måned etter to sesonger på lån i Juventus.

Felix satte opp alle tre av Atleticos mål, inkludert to fra Morata, i mandagens 3-0-seier på Getafe. Skader begrenset Felix til 24 ligakamper for Atletico forrige sesong, og scoret åtte mål og satte opp fire til. Det var spekulasjoner om at han ville forlate Rojiblancos i forrige overgangsvindu fordi Simeones spillestil ikke passet hans styrker. Simeone har imidlertid rost Felix og tror spilleren kan ha en hovedrolle denne sesongen.

Han sa etter seieren på Getafe: “Joao Felix ser stadig mer moden ut, sterkere. Han vokser, viser modenhet, vekt og har mer syn enn resten. Han går gjennom en stor periode. Forhåpentligvis fortsetter han å vokse, fordi han er på den beste tiden i karrieren.”

Felix, som kom til Atletico for en klubbrekordavgift på €126 millioner fra Benfica i 2019, sa nylig at han ikke hadde noen intensjon om å forlate Atletico til tross for økende interesse fra Premier League-klubber for hans tjenester.

“En avgang fra Atletico er ikke på bordet,” sa han. “Jeg har det bra og fokusert på Atletico. Jeg er rolig med tanke på fremtiden min. Jeg er klar over hva jeg kan gjøre og er fornøyd med meg selv.” — Adriana Garcia

Coca Cola av menyen hos PSG

Paris Saint-Germains nye ernæringsfysiolog har utestengt Coca Cola fra treningsfeltet noen måneder etter at klubben fornyet sin sponsoravtale med … Coca Cola.

Tidligere hadde klubben én spesialist for alle aldersgrupper, fra akademiet til a-laget. Men den nye sportsdirektøren Luis Campos mente at troppen til Christophe Galtier trengte en kostholdsspesialist på heltid med fokus utelukkende på førstelaget, og endringen ble gjort i sommer.

PSGs nye rekrutt ble overrasket over hvor langt klubben lå bak andre topplag i Europa når det gjelder ernæring, og sukkerholdige drikker er fjernet, sammen med et utvalg sauser. Spillerne har fått beskjed om å være på treningsplassen til frokost og lunsj mens individuelle kostholdskrav og programmer også vil bli satt på plass, sa kilder.

Coca Cola har vært sponsor hos PSG de siste 24 årene, og deres nye avtale med Ligue 1-laget løper til 2024. — Julien LaurensKilde