Shadow

Pulisic ga Chelsea en gnist i flat uavgjort mot Brentford


BRENTFORD, England — Brentford og Chelsea spilte uavgjort uten poeng på onsdag.

Med resultatet sitter Chelsea på 20 poeng på fjerdeplass på Premier League-tabellen – syv poeng fra lederne Arsenal – mens Brentford på 14 poeng bryter seg løs fra uavgjort til eneplassering på niende plass på tabellen.

– Rapport: Brentford vs. Chelsea | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

ESPNs James Olley har reaksjon og analyse fra Brentford Community Stadium.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. Pulisic lager livlig cameo når Potters rotasjon stopper

Chelsea-manager Graham Potter blandet flokken nok en gang her med ytterligere fem endringer fra søndagens 2-0-seier på Aston Villa.

En grad av rotasjon er uunngåelig gitt den fortettede timeplanen foran verdenscupen, og få kan krangle med det gitt at han fortsatt er ubeseiret fra syv kamper i ledelsen. Men det var lite flyt om Chelsea før Christian Pulisic, Carney Chukwuemeka og Raheem Sterling kom på banen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Pulisic var den livligste av trioen, med et voldsomt skudd i det 89. minutt slått av David Raya.

Den amerikanske herrelandslagsstjernen har startet bare to kamper denne sesongen og er desperat etter flere muligheter. Det må begynne et sted, og etter målet hans mot Wolves for ti dager siden, var dette nok et steg i riktig retning på en reise som han håper å fortsette i løpet av de neste ukene før han drar til Qatar.

2. Kepa følger Mendys eksempel på Brentford

Chelsea trengte Edouard Mendy for å være på sitt aller beste i forrige sesongs tilsvarende kamp, ​​og Kepa Arrizabalaga leverte en tilsvarende trassig prestasjon for å vinne Blues uavgjort 0-0 på Brentford onsdag.

Dette var ikke helt den all-action-visningen Mendy leverte da Ivan Toney og spesielt Bryan Mbeumo var skyldige i å gå glipp av klare sjanser, men Kepa produserte fortsatt en rekke fine redninger, spesielt i første omgang da Brentford var på sitt beste.

Imidlertid slapp Mbeumo dem helt åpenbart bare fem minutter ut i andre omgang da han plantet en fri heading fra kloss hold rett på en takknemlig Kepa. Likevel snakket Potter glødende før kampen om arbeidet Kepa hadde gjort for å gjenvinne sin plass fra Mendy etter å ha blitt stort sett satt på sidelinjen under Thomas Tuchel.

Spanjolen på sin side rettferdiggjorde denne rosen nok en gang ved å gjenskape målvaktsrivalen sin på stedet for en av hans beste prestasjoner, med fem redninger totalt.

3. Broja får endelig sjansen

Armando Broja har ventet lenge på sin fulle Chelsea-debut.

Han kom først til Blues på under-9-nivå, men etter å ha kommet gjennom rekkene og tatt på låneperioder ved Vitesse Arnhem og Southampton, var det en sjanse til å lede Chelsea-linjen for første gang på onsdag. Inntil dette besøket til Brentford hadde han bare gjort 10 innbytteropptredener på totalt 178 minutter.

I sannhet var han stort sett sultet på tjeneste da Blues kjempet for flyt. Broja ble overlatt til å lage øyeblikk ut av ingenting, som Mateo Kovacics håpefulle klippede ball over Brentford-forsvaret, som han klarte å slå Ben Mee til til tross for at han startet flere meter unna. Det kom imidlertid ingenting ut av det, og mens Brentford fortsatte å løpe, ble 21-åringen byttet ut like etter timemerket da Potter forsøkte å omstille angrepet sitt.

Det var nok glimt av løfter til å antyde at Broja kunne gjøre mer av en innvirkning, men han er fortsatt et arbeid som pågår. Det er liten tvil om at Pierre-Emerick Aubameyang starter mot Manchester United i Chelseas neste kamp på lørdag.


Spillerrangeringer

Brentford: Raya 7, Roerslev 7, Zanka 7, Mee 7, Pinnock 8, Henry 7, Onyeka 7, Janelt 7, Jensen 7, Mbeumo 7, Toney 6.

Subs: Baptiste 6, Wissa 6, Dasilva 6, Ghoddos 6.

Chelsea: Arrizabalaga 8, Azpilicueta 7, Chalobah 6, Koulibaly 6, Cucurella 6, Loftus-Cheek 6, Jorginho 7, Mount 6, Gallagher 5, Broja 7, Havertz 5.

Subs: Kovacic 7, Pulisic 7, Chukwuemeka 7, Sterling 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Kepa Arrizabalaga, Chelsea

Han beholdt Chelsea tidlig og opprettholdt sin gode personlige form.

VERST: Kai Havertz, Chelsea

Han var heldig som overlevde Potters trippelbytte på timemerket og klarte ikke å knytte midtbanen til Broja.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Vel, la oss være ærlige: denne kampen var ikke proppfull av høydepunkter. Det endte 0-0, og selv om begge keeperne måtte gjøre fem redninger hver, var mange av redningene ganske rutinemessige.

Et øyeblikk med intriger kom imidlertid i dyp pausetid. Chelsea appellerte om straffe da ballen så ut til å treffe hånden til Brentford-forsvareren Ethan Pinnock i feltet.

Dommeren avviste oppfordringer om ytterligere gjennomgang på videomonitorene. Du kan bedømme selv:


Etter kampen: Hva spillerne og lederne sa

Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga: Vi er ikke fornøyde. De hadde sjanser og vi hadde sjanser og i de siste 15 minuttene spilte vi i boksen deres og vi hadde klare muligheter og burde score noe. Følelsen er at vi har tapt to poeng og vi ønsket at tre poeng skulle kjempe med toppklubbene.”

Chelsea-manager Graham Potter: “Vi presset og presset og ga alt. Det er ikke lett med timeplanen, men vi legger ned innsatsen og jeg er stolt av dem – det er et hardt opptjent poeng.”

Brentford-manager Thomas Frank: “Dagen vi rykket opp var dagen de vant Champions League-tittelen med stort sett de samme spillerne. De er en av de største klubbene i verden, og vi kan helt ærlig si at hvis det var en vinner, burde det vært oss. “


Neste

Brentford: The Bees drar til Aston Villa for en Premier League-kamp søndag 23. oktober kl. 09.00 ET. Så er Brentford vertskap for Wolves påfølgende lørdag, 29. oktober kl. 10 ET.

Chelsea: The Blues vert Manchester United i Premier League-aksjon lørdag 22. oktober kl. 12:30 ET. Deretter skifter Chelsea fokus til UEFA Champions League når de drar til Østerrike for å møte FC Salzburg tirsdag 25. oktober kl. 12:45 ET.

Kilde