Shadow

PSG-duoen Kylian Mbappe og Neymar fine etter «Penaltygate», sier sjef Christophe Galtier


Paris Saint-Germain-trener Christophe Galtier har tonet ned antydningene om splid mellom stjernespissene Kylian Mbappe og Neymar etter forrige ukes seier over Montpellier.

Etter at Mbappe bommet på en straffe midtveis i første omgang, grep Neymar ballen og insisterte på å ta ansvar da PSG ble tildelt en andre straffe.

Etter en diskusjon mellom de to, tok Neymar og scoret sparket selv om Mbappe ikke feiret med lagkameraten. Etter kampen, Neymar likte noen tweets som kritiserte valget av Mbappe som nummer 1 straffetaker.

– Laurens: Kan Mbappe og Neymar sameksistere midt i ulmende spenninger?
– Notebook: Coca Cola fra menyen hos PSG
– ESPN+ seerguide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

“Det er ikke noe ubehag, det er greit,” sa Galtier på en pressekonferanse i forkant av søndagens besøk i Lille. “Selvfølgelig møttes vi raskt neste dag for å stryke ut alt det og si det vi hadde å si til hverandre. Derfor er det ingen ubehag og jeg bekrefter det med stor oppriktighet, vi hadde en veldig hyggelig arbeidsuke hvor alle jobbet med å forberede kampen mot Lille.”

Kilder sa til ESPN at Mbappe ikke likte måten Neymar tok ballen umiddelbart for den andre straffen. Mbappe ble også sagt å ha opplevd noen problemer utenfor banen i dagene før besøket til Montpellier som hadde innvirkning på humøret hans under kampen.

Når det gjelder hva som skjer neste gang PSG blir tildelt en straffe, sa Galtier at prioriteringsrekkefølgen alltid var i utvikling.

“Det kan bare være evolusjonært fordi det avhenger av hvem som er på banen i det øyeblikket,” sa han. “I denne kampen mot Montpellier var det en veldig presis ordre, skytter nummer én Kylian, skytter nummer to Ney. Det var det som skjedde.

“Etterpå er det tolkningen som vi gjør når vi gir en ordre, hva som skjer når det er en andre straff. Ingenting skjedde på den andre straffen, den var veldig kort, det var en diskusjon, en utveksling, en diskusjon mellom Ney og Kylian. Fra det øyeblikket Ney fikk lyst til å ta den, lot Kylian Ney ta den.”

Mens Mbappe valgte å avslå en tilnærming fra Real Madrid og signere en ny kontrakt med PSG denne sommeren, har Neymar vært sterkt knyttet til en flytting bort fra Paris.

Neymar har imidlertid fått en imponerende start på sesongen, og scoret tre mål og lagt til tre assists i PSGs to første Ligue 1-kamper. Og Galtier sa at han var sikker på at den brasilianske landslagsspilleren vil bli værende.

“Med overgangsvinduet kan det alltid være overraskelser, det kan være mange overraskelser,” sa han. “Jeg har ikke hørt Ney be om å gå, jeg ser ham hver dag på trening. Han jobber bra, han presterer bra i kampene han har spilt med oss ​​så langt. Vi har ikke følelsen av en spiller som er i beredskap og venter på en overføring.”

Kilde