Shadow

CBS forlenger Champions League-avtalen med $250 millioner i året


Champions League blir på CBS i USA i ytterligere seks år, mens morselskapet Paramount betaler 250 millioner dollar i året for å fornye sine førsteklasses europeiske fotballrettigheter frem til 2030, sa en person som er kjent med avtalen til Associated Press fredag.

Det er en økning på 250 % fra forrige avtale, og starter i sesongen 2024-25 når et nytt konkurranseformat skaper en 50 % økning i antall kamper.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Personen uttalte seg på betingelse av anonymitet fordi avtalen ikke er annonsert av Champions League-arrangøren UEFA.

Den nåværende Paramount-avtalen er på 100 millioner dollar per sesong for engelskspråklige rettigheter for 2021-24.

I mai trakk CBS en amerikansk rekord for en Champions League-finale som ble sendt på engelsk med et gjennomsnittlig publikum på 2,76 millioner for Real Madrids 1-0-seier over Liverpool.

Spanskspråklige rettigheter i USA – som for tiden innehas av Univision for rundt 40 millioner dollar per sesong gjennom 2024 – er ennå ikke solgt, sa personen til AP.

Den seksårige avtalen er uvanlig for UEFA og salgsavdelingen, som vanligvis tilbyr treårige Champions League-kontrakter.

Konkurransen vil bli fornyet i 2024 med 36 lag i stedet for de nåværende 32 som spiller på en enkelt ligatabell i stedet for tradisjonelle firelagsgrupper, før en utvidet knockout-runde.

Formatendringen vil gi Paramount og andre rettighetsinnehavere 189 kamper per sesong som starter i 2024 i stedet for dagens 125.

Det er det siste eksemplet på en amerikansk kringkaster som betaler mer for å vise europeisk fotball før USA arrangerer verdensmesterskapet i 2026 med naboene Canada og Mexico.

Engelske Premier League-rettigheter ble beholdt i fjor av NBC i en seksårig avtale verdt mer enn 2,7 milliarder dollar gjennom 2028.

Verdien av de engelske og spanske språkrettighetene økte nesten tre ganger.Kilde