Shadow

Premier League-klubber bruker 1,5 milliarder pund, og bryter rekord i overgangsvinduet for sommeren med en uke igjenPremier League-klubber har brutt forbruksrekorden i et overgangsvindu om sommeren, med fristen fortsatt en uke unna, ifølge analyse fra finansselskapet Deloitte.

Ifølge Deloitte har toppklubber brukt 1,5 milliarder pund denne sommeren, noe som overgår den tidligere rekorden på 1,4 milliarder pund i 2017.

Spørsmål og svar på overføringsvinduet: Alt du alltid har ønsket å vite
Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Det overgår også 1,4 milliarder pund som ble brukt av klubbene i hele forrige sesong.

Premier League-forbruksrekorden er på 1,86 milliarder pund for hele sesongen, en rekord satt i 2017-18.

“De rekordhøye utgiftsnivåene som vi har sett i dette sommerens overgangsvindu så langt gir et tegn på at forretningsmodellene til Premier League-klubber er i ferd med å ta seg opp igjen etter COVID,” sa Chris Wood, assisterende direktør i Deloittes Sports Business Group.

“Selv om dette er oppmuntrende, kan viktigheten av at klubber etablerer ansvarlige og bærekraftige pengepolitikk ikke overvurderes.”

Premier League-klubber har signert 14 spillere for rapporterte gebyrer på over 30 millioner pund.

I 2021 ble bare åtte spillere signert for avgifter som oversteg dette beløpet.

Liverpools signering av Uruguay-spissen Darwin Nunez fra Benfica for opptil 85 millioner pund topper listen, mens Chelsea har brukt 63 millioner pund på å signere Marc Cucurella fra Brighton, 50 millioner pund på Raheem Sterling fra Manchester City og 34 millioner pund på Kalidou Koulibaly fra Napoli.

Manchester United signerte Casemiro fra Real Madrid for 60 millioner pund i en avtale som kan stige til 70 millioner pund, City fullførte en overgang for den norske spissen Erling Haaland fra Borussia Dortmund for 51,2 millioner pund, og Tottenham signerte Everton-spissen Richarlison for en avtale som rapporteres å være verdt. £60 millioner.

Arsenal, Newcastle United, West Ham United og Wolverhampton har alle bidratt til den figuren med travle sommervinduer.

Morgan Gibbs-Whites flytting på 25 millioner pund til Nottingham Forest kan bli med på listen hvis han utløser tilleggene i avtalen, noe som kan ta gebyret til 42,5 millioner pund.

Det totale forbruket kan fortsatt øke i den siste uken ettersom Chelsea fortsetter å forfølge avtaler for Leicesters Wesley Fofana og Evertons Anthony Gordon, mens Newcastle er satt til å bryte en klubbrekord ved å signere Alexander Isak fra Real Sociedad.

Sommerens overgangsvindu stenger kl. 23.00 BST (18.00 ET) 1. september.Kilde