Shadow

Fernando Alonso sier at Aston Martin fikk ham til å føle seg mer ønsket enn Alpine


SPA-FRANCORCHAMPS, Belgia — Fernando Alonso sier at en viktig faktor i hans beslutning om å flytte fra Alpine til Aston Martin på slutten av sesongen var fordi han følte seg mer ønsket og verdsatt av Aston Martin.

Alonsos bytte til Aston Martin for 2023 startet en bemerkelsesverdig uke i F1s førermarked da Alpine flyttet for å erstatte ham med Oscar Piastri, bare for å oppdage at reservesjåføren deres allerede hadde forpliktet fremtiden sin til McLaren. Piastris trekk, som er gjenstand for en høring i FIAs kontraktsanerkjennelsesstyre neste uke, resulterte også i at McLaren kuttet Daniel Ricciardos kontrakt et år tilbake på slutten av dette året.

Alonso ble bare tilbudt en årelang kontrakt av Alpine ifølge lagsjef Otmar Szafnauer, men den to ganger mesteren sa at det ikke bare var kontraktslengden som overbeviste ham om å signere en flerårig avtale med Aston Martin.

“Vi beveget oss rundt i forskjellige ting [in the Alpine contract negotiations] og vi var kanskje ikke enige om prinsippene,” sa han i forkant av helgens belgiske Grand Prix. “Det er ikke bare hva du er enig i når det gjelder varigheten av kontrakten, det er også tilliten du føler og hvordan du føler deg ønsket i et sted — du vet og om det bare var en midlertidig ting eller fakta på en tidsbestemt klokke som de er fornøyd med.

“Det var alltid en merkelig følelse, og som jeg sa, jeg følte at det var den riktige avgjørelsen å flytte til Aston fordi det virket som om de virkelig ville ha meg og verdsatt hver forestilling jeg har spilt de siste årene.”

Alonso avslørte også at han valgte å ikke informere Szafnauer i forkant av Aston Martin-kunngjøringen, men at han hadde fortalt andre toppledere i Alpine.

«Det er sant, Otmar visste nok ikke noe, men jeg informerte [Alpine CEO] Laurent Rossi, [Renault Group] president Luca de Meo, mekanikkene mine og ingeniørene mine før noen kunngjøring,” sa han. “Alle personene som var involvert i forhandlingene ble informert før noen kunngjøring fra Aston Martin.

“Otmar var ikke involvert i forhandlingene, og ja, sannsynligvis, Laurent og Luca ringte ham ikke før kunngjøringen, og han ble overrasket over det. Men alle personene jeg hadde forhandlet med, ble informert før noen kunngjøring om min flytting til Aston. Og med mekanikerne mine og ingeniørene mine tok jeg meg tid til å informere dem før noen kunngjøring.”

Alonso vil gå fra et lag som for øyeblikket ligger på fjerde plass til et som er niende, men tror Aston Martins nylige investering og rekruttering vil gi ham den beste sjansen til å vinne løp i fremtiden.

“Jeg tror helt sikkert det er en viss risiko i hver avgjørelse du tar i Formel 1. Ingen har krystallkulen til å gjette fremtiden,” sa han. “Samtidig, i Formel 1, eller hvilken som helst sport, vinner du eller ikke. Det spiller ingen rolle å være fjerde eller niende eller 13., du er først eller du vinner ikke.

“Jeg følte at innenfor de mulighetene jeg hadde på bordet for neste år, følte jeg at dette var den rette, og prosjektet har noen ingredienser for fremtiden og de som normalt er synonymt med suksess i F1 – når du investerer og du har de beste folkene. La oss se om vi kan forkorte den tiden så mye som mulig og gjøre Aston Martin først så snart som mulig.”Kilde