Shadow

Lando Norris har ingen sympati for Daniel Ricciardos kamp


Lando Norris sa at han ikke har sympati for kampene som førte til lagkameraten Daniel Ricciardos tidlige avgang fra McLaren.

Onsdag bekreftet Ricciardo og McLaren at de vil skilles i slutten av 2022, ett år før kontrakten hans skulle utløpe.

McLarens avgjørelse ble til syvende og sist foranlediget av Ricciardos skuffende form i år – australieren er 57 poeng bak Norris som kom ut av F1s sommerferie.

Norris forventet mer av den åtte ganger vinneren av F1-løpet.

“Jeg antar at jeg er overrasket, for da Daniel kom inn i laget forventet alle mer. Jeg er sikker på at han selv forventet mer av seg selv,” sa Norris torsdag. “Når du ser på det på den måten, ja, jeg er overrasket.

“Det er ikke jeg som har en grave eller noe, men når du ser på resultatene… hvis du vil at to personer skal være på samme nivå, blir du ikke overrasket. Det er vanskelig å vite når du skal ringe det, antar jeg, som er det de har gjort.”

På spørsmål om han hadde noen sympati for Ricciardos vanskelige sesong, sa Norris: «Jeg hater å si det, men jeg ville si nei.

“Folk vil sannsynligvis hate meg for å si det, men det er vanskelig fordi jeg vet aldri om jeg kan møte det i fremtiden med denne bilen eller med et annet team eller hva som helst, så jeg vil aldri motsi meg selv i fremtiden, men jeg Jeg må bare fokusere på kjøringen min.”

Norris sa at F1 er en grusom virksomhet og hver sjåfør må fokusere på seg selv hvis de ønsker å lykkes.

“Det er ikke min jobb å fokusere på noen andre, og jeg er ikke en førertrener, jeg er ikke her for å hjelpe og gjøre slike ting. Jeg er her for å prestere på mitt absolutt beste, og det er omtrent det. Så det er vanskelig når folk begynner å ha en forventning om at det er min jobb å også gjøre disse andre tingene og hjelpe og beskrive dette og gjøre det når det egentlig ikke er tilfelle.

“Det er også slik at hvis jeg ikke presterer bra på noen år, kan det også være slutten på karrieren min, slutten på at jeg kjører i Formel 1, så jeg må fokusere på meg selv i de fleste av Hver sjåfør må tilpasse seg scenariene de er i, og det er det jeg føler at jeg har måttet gjøre.

“Det er ikke en bil jeg bare har vært i stand til å hoppe i og føle at jeg bare kan flyte med og prestere akkurat som jeg vil. På begynnelsen av året presterte Daniel bedre enn jeg var – i førsesongens tester og sånt – og det så ut som han bare kunne gå ut naturlig og kjøre bilen slik han ville, og jeg måtte begynne å lære en ny måte å kjøre på sammenlignet med hvordan jeg hadde vært vant til å kjøre bilen de siste årene.

“Så jeg føler at jeg har måttet gjøre en jobb med å tilpasse meg, og det har han også gjort, men jeg føler ikke at du for noen sjåfør trenger å ha sympati for dem fordi de ikke har vært i stand til å gjøre det like bra. jobb.”Kilde