Shadow

Champions League gruppespill trekning direkteblogg


Europeisk fotball har vært tilbake en stund. Premier League, Bundesliga og Ligue 1 har vært i gang i nesten tre uker nå. Men starten på nok en Champions League-sesong, når kontinentets fremste klubber går under flomlyset tirsdag og onsdag kveld, det er da begrepet “europeisk fotball” virkelig kommer i forgrunnen.

Og hver Champions League-kampanje begynner i god tid før gruppespillets første første kamp. Kvalifiseringen kan ha foregått siden juni, men det er gruppetrekningen, i kveld i Istanbul, er virkelig begynnelsen på alle 32 deltakende klubbers reise til finalen 10. juni – tilbake her, i den største byen i Tyrkia.

Føler du hypen ennå? Bli med oss ​​i feiringen, mens vi gir deg all buzz, oppbygging og bravader når UEFA setter banen for Champions League 2022-23.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)


Gruppe A: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers

Gruppe B: FC Porto, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Club Brugge

Gruppe C: Bayern München, Barcelona, ​​Inter Milan, Viktoria Plzen

Gruppe D: Eintracht Frankfurt, Tottenham Hotspur, Sporting CP, Marseille

Gruppe E: AC Milan, Chelsea, FC Salzburg, Dinamo Zagreb

Gruppe F: Real Madrid, RB Leipzig, Shakhtar Donetsk, Celtic

Gruppe G: Manchester City, Sevilla, Borussia Dortmund, København

Gruppe H: Paris Saint-Germain, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa


LIVE BLOGG

19.04 BST: Greit, mine damer og herrer, det kommer til å gjøre det for denne livebloggen som følger med trekningen av Champions League-gruppespillet. Tusen takk for at dere ble med oss, og sjekk tilbake i løpet av dagen når vi gir dere flere reaksjoner og analyser til årets konkurranse.

18.59 BST: Thomas Muller er klar til å bli gjenforent med sin tidligere nr. 9. Bayern vs. Barca, folkens, sett det i kalenderen deres.

18.57 BST: I følge FiveThirtyEights Soccer Power Index er gruppe A (Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers) den vanskeligste gruppen i årets konkurranse, etterfulgt av gruppe C (Bayern, Barca, Inter, Viktoria Plzen) og gruppe E (Milan, Chelsea, Salzburg, Zagreb). Den enkleste gruppen, med en viss margin, er gruppe H (PSG, Juve, Benfica, Maccabi Haifa).

18.52 BST: Flere gode nyheter for den dårlige Real Madrid-klubben: Ikke bare har gruppe F flest titler i årets Champions League (15), syv tidligere vinnere har kommet ut av gruppe F, flere enn noen annen gruppe i konkurransens historie. Det hele er under utvikling El Decimoquinto i den spanske hovedstaden.

18.48 BST: Gruppe C er hjemsted for flere tidligere mestere enn noen annen i årets konkurranse: Bayern vant sist Champions League i 2020, Barca i 2015 og Inter i 2010. Nerazzurri har kanskje ikke noe imot en så sterk gruppespilltest, etter å ha slått Barca i semifinalen og Bayern i finalen på løp mot tittelen under Jose Mourinho for 12 år siden.

18.40 BST: I følge ESPN Stats & Info har ingen gruppe i årets Champions League flere titler enn gruppe Fs 15. La oss bryte det ned veldig raskt: Det er 14 for Real Madrid, og én for Celtic.

18.33 BST: Vi har også UEFA Coach of the Year-priser, med England-sjef Sarina Wiegman som vant kvinneprisen etter at hun ledet løvinnene til et utrolig imponerende EM på hjemmebane, mens Carlo Ancelotti vant herrekronen etter å ha tatt Real Madrid til en LaLiga- Champions League-dobbel.

18.27 BST: Vår favorittfranske Julien Laurens er godt fornøyd med Benzemas prestasjon. Nyt en runde boble på meg, Juls!

18.25 BST: Ved å bo i Spania går UEFA-prisen Årets spiller for menn til Karim Benzema. Kampanjen 2021-22 var en å huske for Real Madrid-kapteinen, og vant Champions League, LaLiga og den spanske Supercopa, samt UEFA Nations League med Frankrike.

18.21 BST: Det var en hjerteskjærende vår og sommer for Alexia Putellas, som led et tap i Champions League-finalen med Barcelona og deretter revet ACL like før sommerens EM, men kanskje 28-åringen kan finne litt trøst i å ha nettopp blitt kåret. UEFA Årets spiller for kvinner. Hun er den første spilleren i historien som har vunnet prisen på rygg mot rygg.

18.16 BST: For våre lesere i USA ble de ni klubbene med amerikanske spillere trukket inn i åtte forskjellige grupper, ifølge den legendariske statistikeren Paul Carr.

18.09 BST: På papiret kan Spurs’ gruppe D-oppdrag (mot Eintracht, Sporting og Marseille) se greit nok ut, men ESPN Stats & Information informerer meg om at klubben i Nord-London har tapt begge tidligere Champions League-møter til fransk motstand – i gruppespillet i 2016 mot Monaco.

18.03 BST: Sist gang Celtic gikk videre til 16-delsfinalen, i 2012-13, delte de også gruppe med et spansk lag (Barcelona). Så mens uavgjort gruppe F med Madrid, Leipzig og Shakhtar kan se skremmende ut, tyder historien på at dette kan passe den skotske siden ned til bakken.

18.00 BST: Det er det! Trekningen av gruppespillet er fullført! La oss nå gå litt lenger i dybden i noen av de mer smakfulle matchupene vi har i vente denne høsten.

17.50 BST: Nok et umiddelbar gjensyn, med Borussia Dortmund som trekkes inn i gruppe G mot Erling Haaland og hans nye klubb, Manchester City!

17.44 BST: Også, Bayern München mot Barcelona?! Robert Lewandowski får møte sin tidligere klubb (og Bayerns ledende målscorer gjennom tidene i konkurransen) rett på vei!

17.43 BST: Noen virkelig appetittvekkende matchups med Pot 2 i bøkene. PSG og Juventus har møtt hverandre ved åtte tidligere anledninger, men dette vil være den første de møter hverandre i Champions League. Pariserne er seierløse i disse konkurransene, taper seks og uavgjort to.

17.35 BST: Dale Johnson med detaljer om hvor Liverpool kan forvente å lande.

17.32 BST: Det er Pot 1 komplett, med alle de åtte klubbene som er oppført ovenfor.

17.29 BST: Ajax er det første laget uavgjort, de går inn i gruppe A.

17.24 BST: OK, det ser ut til at vi faktisk er på randen av baller nå. Vi får snart vite hvilke lag som blir plassert i hvilken gruppe.

17.19 BST: Dagens første pris går til den tidligere italienske hovedtreneren Arrigo Sacchi. Han mottar UEFA President’s Award 2022, som anerkjenner fremragende prestasjoner som overskrider fotballsporten. Sacchi vant europacuper med AC Milan i 1988-89 og 1989-90 og ledet Italia til en andreplass i verdensmesterskapet i 1994.

17.17 BST: Trekningen har offisielt startet, men Celtic har fanget stemningen ganske perfekt, mens vi venter på at navn skal hentes fra Pot 1.

17.06 BST: Vår stemme til Bundesliga, Derek Rae, er klar til å få dette showet på veien. Men dramaet, Derek! Dramaet! Og festspillet!

17.00 BST: Steder, alle sammen! Steder! Showet begynner snart!

16.54 BST: Fra den store Gab Marcotti: “Årets trekning, som de siste årene, er i Istanbul. Ikke mange medier til stede, i forhold til hvor de tradisjonelt er vertskap for det: Monaco. Lenger unna, dyrere fly og færre Prince Alberts …”

16.45 BST: Trenger du en oppfriskning om hvordan disse 32 lagene havnet i pottene 1, 2, 3 og 4? Dale Johnson forklarer hvor Europas hjemlige mestere kvalifiserer seg og hvordan UEFAs koeffisient har lagt grunnlaget for dagens trekning. Les hele historien.

16.39 BST: Det er her magien er i ferd med å skje.

16.28 BST: Dette er pottene alle 32 klubber vil bli trukket fra, der hver gruppe inneholder ett lag fra hver pott.

16.21 BST: Ikke et eneste navn er trukket ennå, men vi kan allerede nå avsløre noen få innsikter om hvilke grupper noen lag vil havne i, og hvordan planleggingen vil utfolde seg gjennom gruppespillet. Vår Dale Johnson beskriver hvilke lag som ikke kan grupperes sammen, og hvilke som ikke kan planlegges å spille samme kveld.

16.07 BST: Før vi blir for revet med av 2022-23-utgaven av turneringen, la oss ta et øyeblikk til å reflektere over forrige sesongs Champions League. UEFA har gitt ut sin årlige tekniske rapport fra forrige kampanjes konkurranse, og vi har samlet de viktigste tipsene fra alle de 106 analysesidene. Les hele historien.

16.00 BST: Ja, vi er en time unna trekningen starter på høygir, men la oss sette i gang denne festen. Vår Gab Marcotti er på bakken i Istanbul, og sender med hver minste detalj, slik at du ikke går glipp av et øyeblikk av dagens store begivenhet.

Kilde