Shadow

Daniel Ricciardo ønsker å bli i F1 etter at McLaren splittet


Daniel Ricciardo har avvist rykter om racing i en annen serie neste år, og sier at hans eneste ønske etter å ha forlatt McLaren er å bli i Formel 1.

Onsdag bekreftet McLaren og Ricciardo at de vil skilles på slutten av sesongen, og kuttet hans rapporterte kontrakt på 15 millioner dollar i året en sesong for tidlig.

Å bli i F1 har Ricciardo valget mellom Alpine, Williams og Haas neste år, selv om han ikke har utelukket muligheten for å ta et sabbatsår i håp om å ha flere alternativer tilgjengelig i 2024.

Selv om det har vært forslag om at Ricciardo henvender seg til IndyCar, der McLaren har sitt eget lag, eller NASCAR, sier den åtte ganger grand prix-vinneren at han bare ønsker å konkurrere på ett sted.

“Jeg elsker fortsatt sporten,” sa Ricciardo torsdag. “Gjennom alt dette, kall det motgang, har jeg ikke mistet den tilliten til meg selv.

“Vi har absolutt hatt noen tøffe helger og du kan ikke la være å vise følelser noen ganger. Jeg elsker det fortsatt og jeg vil fortsatt gjøre det konkurransedyktig, jeg vil gjøre det på rett sted.

“Jeg har aldri sagt at jeg bare vil være en sjåfør for å gjøre opp tallene, hvis jeg er her vil jeg være her for et formål. Jeg vet ikke hva det betyr ennå for fremtiden. Men selvfølgelig, hvis det er den rette muligheten, det er her jeg vil være.”

En åpenbar appell til et sabbatsår ville være at Lewis Hamiltons Mercedes-kontrakt utløper ved slutten av neste sesong, selv om den syv ganger verdensmesteren nylig sa at han kunne fortsette å kjøre utover 2023.

På spørsmål om muligheten til å ta et friår er noe han ville vurdere, sa han: “Hvis det var fornuftig, ja.

“Det er det eneste racingen jeg er interessert i, denne fasen av karrieren min, F1 er det jeg elsker. Det er der jeg ser meg selv hvis jeg driver med noen racing. Hvis stjernene ikke stemmer og det ikke blir perfekt vet neste år, og hvis det betyr å ta den tiden fri for å nullstille eller revurdere, hvis det er den rette tingen å gjøre, så er jeg villig til det.”

Selv om Ricciardo ble informert om McLarens avgjørelse etter den ungarske Grand Prix, hadde det vært diskusjoner bak kulissene en stund da de to partene desperat forsøkte å rette opp hans skuffende form og resultater.

“Det var ikke bare en tilfeldig samtale en dag og “dette er hva vi gjør”. Vi har egentlig vært i dialog de siste månedene.

“Det var ikke “hei, ikke topp fem dette løpet og du er ferdig”, men det var mer “hva kan vi gjøre som et kollektivt forsøk på å fortsette å få dette til å fungere?”. Det var mye dialog, men Jeg forsto at det var et punkt til bekymring fordi resultatene jeg fikk ikke var opp til det nivået vi alle trodde de kunne ha vært.

“Vi snakket, jeg vil si måneder, om det og måter å rette opp problemene på, men også potensielt som hva neste, hva nå. Vi kom dessverre til en blindvei der vi følte at vi hadde brukt opp det meste som var i det minste innen rekkevidde på det tidspunktet, og det var da de tydeligvis tok avgjørelsen.”

I en uvanlig finurlighet av F1, vil Ricciardo se ut sesongen på McLaren, noe som betyr at han vil kjøre i ni løp til på laget som nettopp ga ham støvelen, og starter med søndagens belgiske Grand Prix.Kilde