Shadow

Portland Thorns, Kansas City Nåværende videre til NWSL mesterskapskamp


Crystal Dunn kom fra benken og scoret på pause i andre omgang for å gi Portland Thorns en 2-1-seier over San Diego Wave i NWSL-sluttspillets semifinale for å bestille en plass i mesterskapskampen.

Thorns vil møte Kansas City Current, som slo OL Reign i søndagens sene semifinale, neste helg i Washington for NWSL-trofeet.

– Carlisle: Thorns cathartic joy – fra Yates-rapport til NWSL-finale
– VM-trekning for kvinner: Hvem spiller hvem? Spådommer og mer

Dunn, en veteran for det amerikanske landslaget, har lettet tilbake etter å ha født en sønn for fem måneder siden. Målet hennes fra toppen av 16-meteren kom på en corner omtrent tre minutter på pause.

“Det var en god ball inn,” sa Dunn til CBS Sports Network etter kampen. “Jeg tenkte ‘slå dette så hardt du kan’ og håpet bare at ingen blokkerte det.”

Semifinalene kommer midt i et fortsatt nedfall over en etterforskning som fant systemisk uredelighet og misbruk over hele ligaen.

US Soccer ga tidligere fungerende amerikansk justisminister Sally Q. Yates i oppdrag å etterforske etter en rekke skandaler som rystet NWSL forrige sesong.

Yates’ rapport kom tidligere denne måneden. I den beskrev hun Thorns’ håndtering av anklager om trakassering og seksuell tvang mot tidligere trener Paul Riley.

Riley trente Portland i 2014-15. To tidligere spillere, Mana Shim og Sinead Farrelly, anklaget Riley for uredelig oppførsel i fjor i en rapport i The Athletic. Etter utgivelsen av Yates-etterforskningen ble to Thorns-ledere sparket.

Det annonserte publikummet var 22 030 på Providence Park da fansen kom ut for å støtte spillerne, men det har vært oppfordringer til Thorns-eier Merritt Paulson, som trakk seg som administrerende direktør, om å selge laget.

“Jeg tror da vi hørte at det var mange, mange mennesker som dukket opp i dag. Det tillot oss virkelig å bli hypet for denne kampen. Fansen våre har vært gjennom mye også i år, sammen med spillere. Jeg tror de dukker opp er akkurat det vi ønsker for dette fellesskapet,” sa Dunn.

Taylor Kornieck satte Wave tidlig opp med en heading etter et innlegg fra Alex Morgan i det åttende minuttet. Thorns utlignet med Rocky Rodriguez sin volley fra en sprett på det 20.

The Thorns har vunnet to NWSL-mesterskap, i 2013 og 2017. The Wave er nye i 12-lagsligaen denne sesongen.

I den andre semifinalen scoret Alexis Loera og Kristen Hamilton i Currents 2-0-seier over toppseedede OL Reign, vinnere av denne sesongens Supporters’ Shield.

Loera scoret for Current tre minutter ut i kampen, hvor det annonserte oppmøtet på Seattles Lumen Field var 21.491.

Hamilton la til et mål i den 63. for å overvelde Reign. Det var nåværende målvakt Adrianna Franchs tredje sluttspillstopp i karrieren.

Det har vært litt av en reise for Kansas City, som endte på bunnen av ligaen forrige sesong.

“Du kan bare se fra utviklingen vår i løpet av sesongen at vi er på et veldig bra sted hvor vi ikke er helt på toppen, men vi topper på de tidspunktene vi trenger å nå toppen,” sa Franch . “Telaget vårt er bare fantastisk fenomenalt.”Kilde