Shadow

Real Madrids Vinicius Jr. krever livstidsforbud for rasistiske overgrep


Real Madrid-spissen Vinicius Jr. har sagt at fans som blir funnet skyldige i rasistiske overgrep bør utestenges på livstid fra å delta på kamper.

Den brasilianske landslagsspilleren ble et offer for overgrep i september da Atletico Madrid-fans ble filmet mens de rettet rasistiske tilrop mot ham utenfor Wanda Metropolitano Stadium i forkant av Madrid-derbyet.

“Hvis du skader andre mennesker, må du betale,” sa Vinicius til brasilianske TV Globo søndag.

«Det er vanskelig å si det [racism in soccer] vil ende med at så mange fortsatt gjør det. Men jeg liker å tro at det finnes flere gode mennesker enn dårlige.

“Alle rasistiske mennesker må betale på en eller annen måte. Hvis de liker å se fotball, så bør de Atletico Madrid-fansen aldri få lov til å tråkke sin fot på et stadion igjen.

“Det vil få dem til å lide konsekvensene og reflektere over handlingene sine.”

Atletico og LaLiga fordømte overgrepene rettet mot Vinicius i oppbyggingen til Madrids 2-1-derbyseier.

Atletico sa at de samarbeider med myndighetene for å identifisere overgriperne som vil bli utestengt av klubben.

Påtalemyndigheten i Madrid etterforsker også saken.

Pele, Neymar og andre ledende brasilianske skikkelser forsvarte Vinicius samme uke etter at en forståsegpåer på et spansk fotballshow sa at brasilianeren ikke respekterte motstanderne sine med feiringen, og sammenlignet oppførselen hans med en ape.

Vinicius publiserte en emosjonell to-minutters videouttalelse som svar på det han kalte en “fremmedfiendtlig og rasistisk” fornærmelse, og sa at han “ikke vil slutte å danse” og at “lykken til en svart brasilianer som lykkes i Europa plager” mange mennesker.

Madrid ga ut en uttalelse som støtter 22-åringen og sa at de vil ta rettslige skritt mot eksperten.Kilde