Philadelphia Union vs. Colorado Rapids – Fotballkamprapport – 27. august 2022

Daniel Gazdag scoret et hattrick og Cory Burke hadde et mål og en assist da Philadelphia Union satte farten tidlig og trillet til en 6-0 seier over Colorado Rapids på lørdag i en interkonferansekamp i Chester, Pa.

Unionen (15-4-9, 54 poeng) leder Eastern Conference med fem poeng over Montreal og er nummer to etter Los Angeles FC i Supporters’ Shield-løpet med bare tre poeng med seks kamper igjen. Lørdagens kamp var den første av tre på åtte kvelder for Philadelphia.

Unionen har vunnet tre av sine fire siste kamper, inkludert de to siste 6-0, og overgikk motstanden 16-2 over den strekningen.

Philadelphia-keeper Andre Blake måtte stoppe bare ett skudd for å notere sitt 12. clean sheet for sesongen, som er nummer to i ligaen. Han har nå 62 shutouts i sin ni år lange MLS-karriere.

Unionen oversvømte Colorado gjennom en dominerende første omgang, og scoret tre ganger i løpet av de første 30 minuttene. Gazdag scoret det første målet i det niende minuttet, og pustet inn en pasning som Mikael Uhre fikk med brystet frem til ham og tok seg god tid til å trekke Colorado-keeper William Yarbrough av linjen før han fant det nederste venstre hjørnet av nettet.

Philadelphia la til mål på straffespark av Gazdag og Julian Carranza i henholdsvis det 20. og 30. minutt, etter feil i feltet av Rapids’ Anthony Markanich og Gustavo Vallecilla.

Gazdag har nå mål i syv av sine siste ni kamper og 16 for sesongen.

Colorados sjanser til å få et comeback ble dramatisk påvirket da Vallecilla fikk sitt andre gule kort i kampen i det 35. minutt, og tvang Rapids til å spille de siste 55 minuttene ned en mann.

Gazdag scoret for tredje gang i det 83. minutt mot et slitent Colorado-forsvar da han løp mot målet og sakte løftet et skudd over Yarbrough. Burke assisterte på scoringsspillet.

Burke la deretter til målet i det 87. minutt før Matt Real sendte en pasning hjem fra Kai Wagner ett minutt på pause for å avslutte scoringen.

Lørdagens kamp var den første av en tre-kamps biltur på bare ni dager for Rapids (8-11-8, 32 poeng). Colorado, som forble på 11. plass i Western Conference med syv kamper å spille, har kun én seier på bortebane denne sesongen.