Shadow

PGA Tour sier at LIV-spillere ikke lenger er kvalifisert for tour


Dustin Johnson, Phil Mickelson og andre PGA Tour-medlemmer som spilte i den Saudi-finansierte golfligaen torsdag, er ikke lenger kvalifisert for PGA Tour-arrangementer under straffer som kommissær Jay Monahan delte like etter at det første teeslaget ble slått.

Det er fortsatt å avgjøre om disse spillerne noen gang er velkommen tilbake.

Forbudet inkluderer deltakelse i Presidents Cup, som for det internasjonale laget bestemmes av verdensrankingen.

USGA har allerede sagt at kvalifiserte spillere fortsatt kan konkurrere i US Open neste uke. PGA Tour kjører ikke majors.

I et notat sendt til tour-medlemmer sa Monahan at selv om spillere trakk seg fra touren i forkant av den første LIV Golf Invitational utenfor London, vil de ikke få lov til å spille PGA Tour-arrangementer som ikke-medlem ved å få sponsorfritak.

Ti spillere har trukket seg fra PGA Tour, en liste som inkluderer Johnson og Sergio Garcia. Mickelson, som fikk livstidsmedlemskap med sine 45 PGA Tour-titler, har ikke.

“Disse spillerne har tatt sitt valg av sine egne økonomiske grunner,” skrev Monahan. “Men de kan ikke kreve de samme PGA Tour-medlemskapsfordelene, hensynene, mulighetene og plattformen som deg. Forventningen respekterer ikke deg, våre fans og våre partnere.”

LIV Golf, drevet av Greg Norman og finansiert av Saudi-Arabias suverene formuesfond, svarte på turens avgjørelse ved å kalle den hevngjerrig og splittende.

“Det er urovekkende at touren, en organisasjon dedikert til å skape muligheter for golfere til å spille spillet, er den enheten som blokkerer golfere fra å spille,” sa LIV Golf. “Dette er absolutt ikke det siste ordet om dette emnet. Tiden med free agency begynner da vi er stolte over å ha et fullt felt av spillere som slutter seg til oss i London, og videre.”

Det dreier seg om spillere som konkurrerer uten en motstridende begivenhet fra PGA Tour.

Spillere mottar vanligvis tre slike utgivelser i året for turneringer utenlands, men Monahan nektet utgivelser for LIV Golf Invitational fordi det er en åtte turneringsserie som har fem arrangementer i USA.

Turen tillater ikke utgivelser for arrangementer i Nord-Amerika.

«Vi har fulgt turneringsbestemmelsene fra start til slutt for å svare på de spillerne som har bestemt seg for å snu ryggen til PGA-touren ved med vilje å bryte en forskrift», skrev han.

Monahan sa at spillerne som trakk seg vil få navnene sine fjernet fra PGA Tour-tabellen – FedEx Cup og Presidents Cup – etter denne uken. Han sa at turen vil sørge for at de som ikke har trukket seg, ikke vil påvirke rangeringene på forskjellige lister over turspillere.

Spørsmål gjenstår imidlertid, for eksempel om spillere noen gang kan komme tilbake.

De første testfigurene som er Travellers Championship i Connecticut, uken etter US Open. Johnson var blant de oppført i feltet.

LIV Golf Invitational ble streamet på YouTube og Facebook. Før åpningsrunden sa Norman at han var begeistret over å se en innsats som 30 år på vei kom i mål.

Han prøvde å starte en World Golf Tour på 1990-tallet for kun elitespillerne og hadde en TV-kontrakt på linje inntil PGA Tour stoppet øyeblikket med støtte fra Arnold Palmer. Norman skjønte ikke før for sent at han ikke hadde så mye støtte fra spillerne som han trodde. Den kretsen kom aldri fra bakken.

Dette gjorde, med støtte fra rikdommer som golf aldri har sett. Daily Telegraph rapporterte at Johnson mottok 150 millioner dollar – mer enn Tiger Woods’ karriere PGA Tour-inntekter – bare for å melde seg på. Mickelson benektet ikke rapporter om at han fikk 200 millioner dollar.

Hver turnering tilbyr $25 millioner i premiepenger, med $4 millioner til den individuelle vinneren. PGA Tourens rikeste begivenhet er The Players Championship på 20 millioner dollar. Canadian Open denne uken, som har fem av de 10 beste spillerne i verden, har en pengepung på 8,7 millioner dollar.

Rapportering fra Associated Press.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde