Shadow

PCA-samtale med USMNT-trener Gregg Berhalter: Leksjoner i lederskap og positiv coaching


Fotballfans og fans av god coaching ble behandlet på en spesiell Zoom-samtale den 4. mars med trener for landslag i USA, Gregg Berhalter. Moderert av The Athletics Paul Tenorio, ledet trener Berhalter publikum gjennom sin prosess og veiledende prinsipper for å skape et miljø som posisjonerer laget hans for suksess.

Coachens byggeklosser for å skape et optimalt miljø starter med lederskap (som trener være autentisk, kommunisere tydelig, ha medfølelse og ydmykhet); få de riktige menneskene på bussen (rekruttere gode folk som kan bidra til å forene seg rundt en felles visjon) og skape et miljø som er fokusert på læring (samarbeidende tilnærming, hjelpe spillere med å finne sine egne svar og gå fra en komfortsone til en vekstsone for å forbedre hver dag).

Det som var spennende og tydelig for trenere for ungdoms- og videregående skoler på samtalen, var at mange av prinsippene Coach Berhalter implementerer med det amerikanske herrelandslaget er anvendelige på ungdomsnivå og blir diskutert på PCA-workshops: veksttankegang, psykologisk sikkerhet, kontrollerende de kontrollerbare, gi råd kontra å stille spørsmål, kommunisere tydelig med spesifikke detaljer og bygge tillit.

Vi valgte fire videoklipp fra samtalen vår med trener Berhalter (sett på denne siden) som fremhever hans syn på:

  1. Hva positiv coaching betyr for ham.
  2. Viktigheten av PCA sitt oppdrag på ungdomsnivå og hvordan det påvirker arbeidet på landslagsnivå.
  3. Gruppeledermodell i dag vs. enkeltkaptein.
  4. Skape psykologisk trygghet i lagmiljøet for å bygge motstandskraft hos spillere.

Positive Coaching Alliance takker trener Berhalter og The Athletics Paul Tenorio for å lede denne spesielle samtalen og for å gi oss et innblikk i hvordan Gregg og hans stab er intensjonelle og jobber hver dag for å skape et miljø rundt spillerne med mål om å optimalisere lagets ytelse. Også en stor takk til vårt PCA regionale styre og støttespillere for oppfordringen som bidro til kveldens innsamlingssuksess.Kilde