Shadow

Daniel Ricciardo, McLaren i samtaler om tidlig splittelse, Oscar Piastri satt på plass


McLaren har fortalt Daniel Ricciardo at de har til hensikt å erstatte ham med Formel 2-mester Oscar Piastri neste sesong, har en kilde nær den australske sjåføren bekreftet til ESPN.

ESPN forstår at Ricciardo ble informert om avgjørelsen av lagsjef Andreas Seidl etter den ungarske Grand Prix søndag kveld og er nå i diskusjoner med laget om et økonomisk oppgjør om å forlate kontrakten et år tidligere enn utløpsdatoen i 2023.

Flere kilder har fortalt ESPN at McLaren og Piastri har signert en avtale for neste år, og nå er det bare Alpines appell til FIAs kontraktsankjenningsstyre som kan stoppe ham fra å kjøre der neste år.

Tirsdag kunngjorde Alpine at Piastri ville erstatte Aston Martin-bundne Fernando Alonso, men Piastri twitret over en time senere og sa at han ikke ville kjøre for det franske laget neste år.

Forutsatt at McLarens kontrakt med Piastri blir opprettholdt, ser det ut til at Ricciardo nå vil ta det alpine setet hans australske medspiller ikke ønsket for 2023-sesongen, noe som ville bety en mindre utbetaling enn om han satt ute for hele året.

Ricciardo kjørte på Alpine da det ble kjent som Renault i 2019 og 2020, og ledergruppen har endret seg fullstendig siden han dro til McLaren, noe som ble antatt å ha vært en stor hindring for at han noen gang skulle tilbake.

Ricciardo var en av rutenettets sterkeste utøvere i 2020, og det er en følelse i Formel 1-paddocken at han trenger et landskapsskifte for å komme tilbake til sin gamle form.

Den nye alpinlagsjefen Otmar Szafnauer sa nylig at han ikke ville ha noen innvendinger mot at Ricciardo kommer tilbake til laget.

En overgang til det franske laget vil også komme med de tiltalende utsiktene til å kjøre McLaren på bane neste år, med de to lagene som kjemper om fjerdeplassen i årets mesterskap og sannsynligvis vil bli matchet på samme måte neste sesong.

Et venstrefeltsalternativ ville være at Ricciardo erstatter Mick Schumacher i Haas, med kilder som forteller ESPN Guenther Steiner tok nylig ut til australieren for å se hvor hodet hans var. En stor hindring vil imidlertid være Ferrari, som antas å ha det siste ordet over hvem som kjører i det setet hos det amerikanske teamet.

Ifølge en rapport i Racer.com prøver McLaren å hjelpe Ricciardo med å finne et racersete for neste år.

Piastri-kuppet er et like stort øyeblikk for McLaren som det er pinlig for Alpine, som ser ut til å ha mistet en to ganger verdensmester og en potensiell fremtidig verdensmester til rivaliserende lag i løpet av 72 timer.

Piastri, 21, vil bli med Lando Norris, 22, for hans rookie-år i det som vil være en sterk kandidat for det beste unge førerparet på F1-nettet.Kilde