Shadow

Paris Saint-Germain bøtelagt 10 millioner euro av UEFA for overforbruk av Financial Fair PlayParis Saint-Germain må betale €10 millioner ($10 millioner) for å bryte UEFAs økonomiske regler, med syv andre klubber som også ble straffet for overforbruk siden 2018.

UEFA sa at deres klubbøkonomietterforskere beordret premiepenger fra europeiske konkurranser på til sammen €26 millioner ($26,1 millioner) som skal holdes tilbake fra de åtte klubbene som er sanksjonert under Financial Fair Play-reglene.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Ytterligere €146 millioner ($146,4 millioner) i totalstraff kan bli ilagt hvis klubbene ikke klarer å nå økonomiske mål i løpet av de neste tre til fire årene de har blitt enige om i forliksavtaler, sa UEFA.

PSG vil få det største beløpet trukket med en gruppe italienske klubber som er neste i rekken: AS Roma må miste premiepenger på €5 millioner ($5 millioner), Inter Milan €4 millioner ($4 millioner), Juventus €3,5 millioner ($3,5 millioner) og AC Milan €2 millioner ($2 millioner).

Den franske mesteren PSG nektet å kommentere saken, som dekket sesongen 2021-22 da den la Lionel Messi til en superforward linje som allerede inneholdt Kylian Mbappe og Neymar.

AC Milan sa i en uttalelse: “Vi vil fortsette med tillit på den gode veien mot økonomisk bærekraft.” Den italienske mesteren ble denne uken kjøpt av amerikanske investorer RedBird Capital Partners i en avtale på 1,2 milliarder euro som inkluderte New York Yankees som minoritetspartner.

De andre fradragene som ble pålagt var €600.000 fra Besiktas og €300.000 hver fra Marseille og AS Monaco.

Sanksjonene som dekker regnskapsårene fra 2018-22 – inkludert to sesonger da klubbinntektene ble hardt rammet av covid-19-pandemien – bør være den siste store runden med saker under FFP-reglene som UEFA annonserte i april nå vil bli endret .

UEFA lanserte FFP for et tiår siden for å overvåke inntektene og utgiftene til klubber som kvalifiserer seg til å spille i klubbkonkurransene for å sikre at de nærmer seg break-even på fotballrelaterte virksomheter.

Klubber fikk ubegrensede utgifter til stadion- og ungdomsutviklingsprosjekter.

Qatar-støttede PSG måtte betale UEFA €20 millioner i 2014, da Abu Dhabi-eide Manchester City måtte betale samme beløp, i den første runden med FFP-saker.

Man City var blant 19 navngitte klubber som oppfylte break-even-standarden kun på tekniske detaljer, sa UEFA, for eksempel innrømmelser gitt for pandemisesongene da mange kamper ble spilt uten fans. Andre klubber i denne kategorien var Barcelona, ​​Borussia Dortmund, Chelsea, Sevilla og West Ham.

Blant andre tilfeller ble Champions League-laget Porto truet med én sesongs utestengelse fra UEFA-konkurranser hvis det ikke klarte å nå et nytt break-even-mål.

Sakene ble undersøkt av et panel hvis nye styreleder er Sunil Gulati, den tidligere presidenten for USAs fotballforbund og medlem av FIFAs eksekutivkomité som er økonomilektor ved Columbia University.Kilde