Shadow

Mexico-trener Tata Martino kritisert for “utpressingskrav” over Alejandro Zendejas med to nasjonaliteter


Club America-manager Fernando Ortiz har advart Mexico-trener Gerardo «Tata» Martino om å «se hva du sier» på grunn av kommentarer han kom med om dobbeltnasjonal midtbanespiller Alejandro Zendejas, som angivelig ennå ikke har signert en engangsbytte fra USA til Mexico.

Etter et 1-0 vennskapstap for Paraguay onsdag, sa Martino at “det er nesten en utpressing” for Club America-midtbanespilleren å utsette det offisielle byttet til Mexico, noe som antydet at han gjorde det var knyttet til om han ville bli valgt ut til årets World Kopp.

– Mexico frustrert over tapet mot Paraguay: reaksjon, seertall
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Du må være forsiktig med ordene dine og hvordan du bruker dem når du kommuniserer,” sa Ortiz under en pressekonferanse fredag.

“Du må passe på hva du sier.”

FIFA undersøker for tiden Zendejas’ valgbarhet etter at den tidligere amerikanske ungdomslandslagsspilleren senere stilte for Mexico i to vennskapskamper.

“Spilleren trengte å signere et dokument, og spilleren ønsket ikke å signere det,” sa Mexicos trener til TUDN etter nederlaget. “Det er ingen problemer med forbundet, ingen problemer med manageren, ingenting.”

Uten en engangsbytte ville han ikke vært kvalifisert til å møte El Tri. Han ble utelatt fra kamplisten for Paraguay-kampen til tross for en imponerende start på Liga MX Apertura, hvor han har scoret tre mål på 11 kamper.

“FIFA vil undersøke denne saken, vær så snill å forstå at vi ikke kan kommentere ytterligere for øyeblikket,” sa det styrende organet til ESPN Mexico forrige uke.

Uten Zendejas tapte Martino og Mexico for Paraguay under onsdagskampen på Atlantas Mercedes-Benz Stadium.

Sangene av “Fuera Tata” (Tata ut) og buos ble rettet mot manageren som bare har to seire i Mexicos siste syv kamper. Tidligere på året ble han også blåst av media og fans for et lite overbevisende løp gjennom VM-kvalifiseringen.

«Ikke bare en folkefiende, men folkefiende nr. 1», var hvordan Martino omtalte seg selv da han ble spurt om buingen og kritikken onsdag. “De kjenner meg ikke, de vet ikke hvordan jeg er som person, hvis de visste hvordan jeg er som person, ville det sikkert ikke skje.”

I forkant av verdensmesterskapet bekreftet Mexico fredag ​​at de vil ha en vennskapskamp mot Irak 9. november i Girona, Spania. Kampen, på Estadio Montivili, vil være deres nest siste forberedelseskamp, ​​før de møter Sverige i Girona 16. november, før de flyr ut til Qatar.

Før turen til Europa skal Mexico ha to avskjedskamper i California denne måneden. El Tri skal opp mot Peru på Pasadena’s Rose Bowl (24. september) og mot Colombia i Santa Clara’s Levi’s Stadium (27. september).

Etter deres fire kommende vennskapskamper vil Martino og troppen hans ta turen til Qatar hvor de møter Polen, Argentina og Saudi-Arabia i VM-gruppespillet i november.Kilde