Shadow

Overføringsfrist: Hvor havner Christian Pulisic?


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Vil Christian Pulisic bli eller gå?

Med mindre enn to uker igjen av Europas sommeroverføringsvindu – og mindre enn tre måneder til verdensmesterskapet i 2022 starter – vet vi fortsatt ikke hvilken klubb den amerikanske herrelandslagets headliner vil bli ansatt i Qatar.

Flere rapporter på mandag antydet det Pulisic blir værende med Chelsea gjennom neste fredags frist. Andre insisterte at Manchester United og Newcastle fortsatt prøver å premiere ham bort fra de blå.

I mellomtiden har faren til Pulisic tilsynelatende tent flammer på internett, og ikke for første gang.

Det er Silly Season på sitt beste, og 1. september er fortsatt langt nok unna til at flere vendinger sannsynligvis er i vente når trenere og ledere prøver å styrke troppene sine før vinduet smeller igjen begynner å bli desperat.

Christian Pulisic snakker om 2022 FIFA World Cup, Chelsea

Christian Pulisic snakker om 2022 FIFA World Cup, Chelsea

USMNT fotballstjerne Christian Pulisic setter seg ned for å snakke med Doug McIntyre om opplevelsen hans i Chelsea.

Pulisics situasjon slik den er

Chelsea har ingen forpliktelser og har ikke hastverk med å selge Pulisic, som nå er inne i sin fjerde sesong i London og fortsatt har to år igjen av kontrakten.

Etter å ha sendt ut angriperne Romelu Lukaku og Timo Werner tidligere i sommer (de er også nær ved å sende Hakim Ziyech tilbake til Ajax) kunne de bestemme seg for å beholde ham som dekning. Enhver potensiell avtale for Pulisic kan da avhenge av Blues’ evne til å lokke sine egne 11. time-mål, nemlig Ajax-vingen Antony og Barcelona-spissen Pierre-Emerick Aubameyang.

Pulisic, på sin side, ville angivelig foretrukket å bli på Stamford Bridge. Men han har også blitt stadig mer frustrert over manager Thomas Tuchel, som har brukt amerikaneren utelukkende fra benken gjennom de tre første kampene i Premier League-sesongen. Så 23-åringen virker åpen for å dra, i det minste på utlån, for å sikre spilletid foran VM.

Tvinger Thomas Tuchel, Chelsea Christian Pulisic ut av klubben?

Tvinger Thomas Tuchel, Chelsea Christian Pulisic ut av klubben?

Alexi Lalas og David Mosse diskuterer om Thomas Tuchel og Chelsea tvinger Christian Pulisic ut av klubben.

Manchester United ute av løpet?

Et opphold hos Man United antas å være attraktivt for Pulisic til tross for deres ujevne start på sesongen 2022-23. Det er fortsatt en av de største klubbene i verden, og de trenger sårt hjelp, med andre kantspillere Marcus Rashford og Jadon Sancho begge midt i en årelang nedgang (selv om begge scoret i mandagens opprør mot Liverpool).

Likevel skrev den italiensk-baserte transferhviskeren Fabrizio Romano på sin Substack Monday at Chelsea ikke ønsker å låne ut Pulisic til de røde djevlene, som nettopp mistet $70 millioner på Real Madrids midtbanespiller Carlos Casemiro. Pulisic ville være rimeligere, men absolutt ikke billig, på en permanent bryter.

“Jeg ville ikke satset på at han ender opp på Old Trafford,” sa Romano om Pulisic, og la til at han fortsatt forventer at USMNTs stjernes fremtid vil bli “løst snart.”

Vil Glazers, Manchester United løse rotet med overgangsfrister?

Vil Glazers, Manchester United løse rotet med overgangsfrister?

Manchester United virker langt fra Premier League-strid.

Spanske Atletico Madrid og det italienske paret Juventus og AC Milan var også ryktet destinasjoner for Pulisic tidligere i vinduet, men det var ifølge de notorisk upålitelige britiske tabloidene. Ikke overraskende har disse hviskene stilnet de siste dagene.

Det forlater Newcastle. Troverdige utsalgssteder har Magpies fortsatt i gang; Chelsea kan til og med være villig til å låne Pulisic til Tyneside, om ikke til Manchester. Hvis de insisterer på en permanent avtale, er det ikke slik at den saudisk støttede klubben ikke hadde råd til det. Det eneste spørsmålet da ville være om Pulisic vil gå.

Å bli i Chelsea kan være fornuftig

Etter å ha vunnet UEFA Champions League og FIFA Club World Cup i løpet av sin tid med Blues, er det lett å forstå hvorfor Pulisic kan se på Newcastle som et nedtrapping sammenlignet med de andre merkenavnsbeilerne. Hvis han gjør det, kan han velge å bli stående, trene hardt og kjempe i flere minutter under Tuchel i stedet.

Endringer i oppstillingen må komme etter søndagens 3-0-dubbing i Leeds. Ingen av de tre målene Chelsea har scoret gjennom sine tre første kamper har vært av en angriper.

Sikkert flere muligheter for minutter vil komme når Champions League – en konkurranse Newcastle ikke har kvalifisert seg til på flere tiår – begynner neste måned. Antony er en “blu-chip”-prospekt, men han vil trenge tid til å tilpasse seg Prem. Pulisic kjenner Aubameyang godt fra dagene sammen på tyske Borussia Dortmund; kanskje de kunne gjenopplive det tidligere produktive partnerskapet. Omstendighetene kan endre seg raskt. Litt tålmodighet kan gå langt.

Newcastles interesse er spennende

Newcastle er en historisk underprester, og er nå klart et lag på vei. De har en godt ansett ung trener i Eddie Howe og en stor tilhengerskare i Nordøst-England, med fansen deres sett på som blant de mest lojale og lidenskapelige i det globale spillet.

Og til tross for deres dype lommer, har den nye eiergruppen brukt klokt og metodisk siden de overtok kontrollen i fjor. Resultatene begynner å følge. Søndag sto Newcastle opp med to mål mot mektige Manchester City, vinnere av fire av de fem siste Premier League-titlene, i andre omgang før de slo seg til ro med uavgjort 3-3.

Ville Christian Pulisic passet bedre i Newcastle?

Ville Christian Pulisic passet bedre i Newcastle?

Christian Pulisic ble lett omtalt med Chelsea i helgen.

Å legge til en spiller av Pulisics kaliber vil bli sett på som en intensjonserklæring om at klubben ønsker å konkurrere i toppen av det engelske spillet før enn senere. Spilletid ville være rikelig i Newcastle, siden han sannsynligvis ville bli avhengig av hver kamp. Det ville vært et fascinerende trekk for begge sider.

Det kan også være Pulisics eneste alternativ hvis han ønsker å forlate Chelsea denne sommeren.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra USA Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde