Shadow

Man United slo Liverpool uten Ronaldo, Maguire for å kickstarte Ten Hag-æraen med stil


MANCHESTER, England — Mål fra Jadon Sancho og Marcus Rashford hjalp Man United med å trekke på skuldrene av en tumultarisk start på sesongen og slo Liverpool 2-1 på Old Trafford for å gjenoppta kampanjen deres. Mohamed Salah fikk en trøst i løpet av de siste 10 minuttene for å gi vertene noen nervøse øyeblikk, men seieren er rettferdiggjørelse for United-sjef Erik ten Hag mens han prøver å snu en klubb i uorden.

– Rapport: Man United dunker Liverpool | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

Her er vår reaksjon på mandagens heftige Premier League-oppgjør på Old Trafford.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. United kickstarter sesongen uten Harry Maguire og Cristiano Ronaldo

Rundt 10 000 supportere samlet seg utenfor Old Trafford før avspark, og forsøkte å tvinge frem varige endringer i Manchester United ved å protestere mot Glazer-familiens eierskap, men Erik ten Hag viste at han kunne riste opp mye raskere når lagene ble annonsert.

Å droppe både klubbkapteinen og den ikoniske midtspissen for en kamp av denne størrelsesorden krever litt selvtillit, men United stilte opp uten Harry Maguire og Cristiano Ronaldo for første gang siden 15. januar. Faktisk var det bare den fjerde Premier League-kamp siden Ronaldo kom tilbake til United fra Juventus i fjor sommer, og forskjellen i prestasjon fra deres flake nederlag på Brentford kunne knapt vært sterkere da Ten Hag sikret sin første Premier League-seier i karrieren.

Kanskje var det protestene som rørte sjelen. Kanskje var det identiteten til opposisjonen, hvis supportere ankom med Avram Glazer-bilder som sang “Up the Glazers” da Liverpool forsøkte å utvide sin nylige dominans over United. Men uansett, United kickstartet Ten Hag-regjeringen med en prestasjon full av sult, disiplin og kontringskvalitet som nesten helt hadde vært fraværende i de to første kampene.

United-supportere har ønsket seg en spennende fremtidsvisjon lenge – kunne den kommet uten Ronaldo og Maguire oftere?

2. Sancho og Rashford blir levende

Både Jadon Sancho og Marcus Rashford har tålt en så elendig form i det siste at håpet deres om å få Englands VM-lag henger i en tråd i disse dager. Sancho har ofte slitt med roen foran mål, men han viste mye av det etter 16 minutter på Old Trafford, og samlet Anthony Elangas lave innlegg sentralt i feltet. Sancho skjønte at han hadde tid, og slapp skulderen for å unnslippe den utfallende James Milner før han stakk forbi Alisson for sitt første United-mål siden 6. mars.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Rashford brukte sommeren på å jobbe med kondisjonen sin i et forsøk på å gjenopplive karrieren, men gitt en start på midten virket han lite selvtillit og sløsende foran mål da United ikke klarte å oversette sin overlegenhet til resultatlinjen utover Sanchos angrep. Det var helt til innbytter Anthony Martial, på for Elanga ved pause, sendte Rashford klar, og han satte en kul avslutning på innsiden av den nærmeste stolpen for sitt 60. Premier League-mål. Han er bare den tiende United-spilleren som når det landemerket.

Det er en lang vei for begge å gå — det samme med United samlet — men gjenopplivingen måtte starte et sted, og her var det to prestasjoner som begge kunne bygge videre på.

3. Press på Liverpool for å komme inn på overgangsmarkedet igjen ettersom treg start fortsetter

Listen over fraværende fra Liverpool var en klar bekymring før avspark: Caoimhín Kelleher, Ibrahima Konate, Joel Matip, Naby Keita, Curtis Jones, Thiago Alcantara, Alex Oxlade-Chamberlain, Diogo Jota, Calvin Ramsay og, selvfølgelig, den suspenderte Darwin Nunez. Jurgen Klopp vil uten tvil fortsette å argumentere for at Liverpool besitter nok kvalitet til å konsekvent nå samme ytelsesnivå som forrige sesong, men selv uten spillere manglet, var dette fortsatt en line-up som burde ha produsert langt mer enn de gjorde her.

Trent Alexander-Arnolds forsvar var mistenkelig nok en gang, spesielt i første omgang. Elanga forårsaket problemer med høyrebacken hele veien, og satte opp Sanchos åpner. Liverpool savnet også Sadio Mane, ikke bare for kvaliteten hans i den siste tredjedelen, men på grunn av måten han pleide å sette pressen uten ball. Nunez viste store løfter før sitt røde kort mot Crystal Palace, og skadebildet vil lette om ikke lenge, men to poeng fra de tre innledende kampene vil øke presset på Liverpool om å komme inn på markedet før fristen – kanskje mest åpenbart på midtbanen, hvor de ble utkjempet og uttenkt av United.

De har en vane med å vente på foretrukne mål i stedet for å styrke tallene, en metode som har vært grunnlaget for deres suksess. Men 10 dager med fristelser venter dem.


Spillerrangeringer

Manchester United (4-2-3-1): David de Gea 8; Diogo Dalot 7, Raphael Varane 8, Lisandro Martinez 8, Tyrell Malacia 7; Christian Eriksen 7, Scott McTominay 7; Jadon Sancho 8, Bruno Fernandes 6, Anthony Elanga 7; Marcus Rashford 7.
Subs: Anthony Martial 7, Fred 6, Aaron Wan-Bissaka 6, Cristiano Ronaldo 6, Donny van de Beek 6.

Liverpool (4-3-3): Alisson, 6; Trent Alexander-Arnold 5, Joe Gomez 6, Virgil van Dijk 5, Andy Robertson 6; Harvey Elliott 6, Jordan Henderson 5, James Milner 5; Mohamed Salah 7, Roberto Firmino 6, Luis Diaz 5.
Subs: Fabinho 6, Fabio Carvalho 7, Kostas Tsimikas 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Lisandro Martinez

Fikk en vanskelig start på United-karrieren. men han skildret lagets aggresjon og besluttsomhet her. Det var en tett samtale mellom ham og Varane for æresbevisninger, men markerte en fin innsats fra paret gitt den ekstra granskningen som oppsto fra Maguires utelatelse/

VERST: Trent Alexander-Arnold

Gitt en voldsom tid tidlig av Elanga og ute av stand til å bruke ballen så effektivt som han så ofte gjør fremover.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Før kampen kunne Man United introdusere sin nye signering, tidligere Real Madrid-midtbanespiller Casemiro, og manager Ten Hag var altfor villig til å fortelle media om oppstillingsbeslutningene hans før kampen. Det viste seg at han hadde rett denne gangen…

I mellomtiden prøvde den lille kontingenten av Liverpool-fans sitt beste for å kaste United av rytmen med tanke på protestene før kampen, selv om vertene ville ha den siste latteren (og alle tre poengene).


Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Det betyr mye. De to første kampene våre gikk ikke så bra og fikk det til å snu det i dag. Forrige uke gjorde mye vondt og vi visste at vi måtte hoppe tilbake og i kveld viste vi fansen hva vi kan gjøre.

“Det betyr mye for oss alle, du kan se hvordan fansen reagerer. Vi fikk de tre poengene, men videre til det neste. Vi må bare produsere som i dag i hver eneste kamp. Glad vi fikk de tre poengene og vi går videre.” — Man United-spiss Jadon Sancho

” sa jeg til [the players] vi må handle, ikke snakke mye. Sørg for at du er et lag og kjempe og vær modig. Det handler ikke bare om ånd ute av besittelse. Noen ganger tror spissene at de ikke kan gjøre det fordi de må spare energi for offensive handlinger. I dag er det et krav, og det er det du så. Det gjør meg glad, Rashford og Sancho scoret målene.” — Man United-manager Erik ten Hag

“To poeng fra ni er ikke starten vi ønsket. Vi må plukke opp prestasjonene våre individuelt og kollektivt. Vi kan ikke holde dette gående der ute: det er lett å snakke om det i garderoben, men vi må gå ut og gjør det. Vi kan ikke fortsette å slippe inn mål. De startet bedre enn oss i dag. Det må endres.” — Liverpool-forsvarer Andy Robertson

[Missing numerous players is] åpenbart ikke kult, men for kampen i kveld liker jeg oppstillingen. Jeg så gode prestasjoner også i kveld, tydeligvis ikke gode nok til å vinne kampen. Men jeg tror vi alle vet at hvis vi scorer i noen situasjon utligningen, ville det ikke være den største overraskelsen i verden. Det er en fortjent uavgjort etter en start der United så skarpere ut enn oss, men det var det ikke [for] for lang og i situasjonen, litt forventet.” — Liverpool-manager Jürgen Klopp


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Manchester United fortsatte en bemerkelsesverdig serie mandag ettersom de aldri har tapt en hjemmekamp i Premier League når de ledet ved pause. De røde djevlene er ubeseiret i alle de 305 hjemmekampene i PL (282-0-23 WLD) med det siste hjemmeligatapet da de ledet ved pause i mai 1984 mot Ipswich.

– Marcus Rashford scoret sitt femte Premier League-mål mot Liverpool, hans nest flest mot noen motstander i ligaen. (Leicester City er topp i Rashfords personlige tall, med seks mål.)

– Mohamed Salahs trøstestreik gjorde at det ble 10 mål for Liverpool vs. Man United i alle konkurranser, det meste i klubbens historie, og brøt uavgjort med Steven Gerrard. Salah fortsatte også sin scoringsrekke på Old Trafford, med syv mål på fire strake bortekamper mot United. Det hjelper kanskje ikke ham til å føle seg bedre om resultatet, men han har scoret flere mål mot Man United enn noen annen motstander.

– Liverpool sa farvel til deres 21-kamper ubeseirede Premier League-løp på mandag, deres første tap siden 28. desember 2021 mot Leicester City.

– Seieren var Man Uniteds første for sesongen og knipser en tapsrekke på fire kamper i PL som dateres tilbake til forrige sesong – som hadde vært klubbens lengste slike serie i ligahistorien, og deres lengste serieløp siden 1978-79. Resultatet knipser også Man Uniteds åtte kamper lange seierløse serie over Liverpool i Premier League.


Neste

Manchester United: Etter å ha gjestet Liverpool på Old Trafford, møter Erik ten Hags lag en tur til Southampton (27. august) i Premier League etterfulgt av et besøk til Leicester City 1. september.

Liverpool: Jurgen Klopps lag får lite tid til å hvile før et par Premier League-kamper i løpet av de neste 10 dagene, med Bournemouth (27. august) på Anfield etterfulgt av Newcastles besøk 31. august.

Kilde