Shadow

Nico Hulkenberg en ledende kandidat for Haas i 2023


Nico Hulkenberg er en frontkandidat for å erstatte Mick Schumacher i Haas neste sesong, har flere kilder fortalt ESPN.

Hulkenberg kjørte sist på heltid i F1 med Renault i 2019, men har gjort en håndfull innbytteropptredener for Racing Point og Aston Martin i årene etter som en COVID-19 stand-in.

Hulkenberg har et godt forhold til Haas-sjef Guenther Steiner og regnes som en erfaren og pålitelig sjåfør for et team som ønsker å rykke opp i konkurranserekkefølgen neste sesong.

Da Daniel Ricciardo ser stadig mer sannsynlig ut til å sitte ute i 2023-sesongen, ser det ut til at Haas’ seriøse alternativer nå er redusert til tre: å beholde Mick Schumacher, eller å erstatte ham med Hulkenberg eller Antonio Giovinazzi.

Selv om et Hulkenberg- og Kevin Magnussen-par ville bringe opp minner om deres minneverdige spasting etter den ungarske Grand Prix 2017, er de to kjent for å være lenge forbi denne hendelsen.

Kilder har fortalt ESPN at Magnussen har støttet trekket gitt erfaringen Hulkenberg, som har 181 F1-starter til dette navnet, ville gi laget.

Ferrari-reservesjåføren Giovinazzi deltok i fredagstreningen for Haas i den italienske Grand Prix og vil gjøre det foran USAs Grand Prix i oktober, men Steiner har bagatellisert betydningen av disse testene og sa at Ferrari ba om at han skulle få noen kjørelengde i nye F1. biler.

Mens det for noen måneder siden virket nesten sikkert Schumacher ville forlate laget, har hans nylige form styrket saken hans for å beholdes i 2023.

Schumacher, sønn av den syv ganger verdensmesteren Michael, akkumulerte en heftig reparasjonsregning for Haas tidligere på året, men fikk poeng i Storbritannia og Østerrike.

Selv om Haas har falt ned rekkefølgen de siste månedene, har Schumachers siste prestasjoner, spesielt i kvalifiseringen, imponert Steiner.

Haas har ikke hastverk med å ta en avgjørelse, og det er usannsynlig at laget vil bestemme seg før Singapore Grand Prix 3. oktober.

Hulkenberg antas også å være en kandidat til den ledige rollen i Alpine.

Pierre Gasly så ut til å lede an for det setet, men den andre viktige delen av avtalen, den amerikanske sjåføren Colton Herta som fikk en superlisens slik at han kunne erstatte franskmannen på AlphaTauri, ser usannsynlig ut til å skje, noe som betyr at Gaslys trekk har truffet en veisperring.

F2-racer og alpinakademisjåfør Jack Doohan, sønn av Moto GP-legenden Mick, dukket opp som en ledende kandidat over den italienske Grand Prix-helgen.

Da Alpine har mistet akademisjåførene Oscar Piastri til McLaren og Zhou Guanyu til Alfa Romeo i løpet av de siste årene, antas det at teamet er opptatt av å sørge for at det ikke gjør den samme feilen med Doohan, selv om noen føler at han trenger en ny sesong med F2 under beltet før han tok steget opp.Kilde