Newcastle United vs. Manchester City – Fotballkamprapport – 21. august 2022

Et comeback i andre omgang så Premier League-mesterne Manchester City dramatisk uavgjort 3-3 mot Newcastle United på St James’ Park søndag.

City – som gikk bak med to mål i kampen – tapte poeng for første gang denne sesongen, og etterlot Arsenal som det eneste Premier League-laget som har vunnet sine tre første kamper.

– Rangering av hver Big Six-overføring
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

City utnyttet tidlig tapt Newcastle-forsvar da Ilkay Gundogan ble plukket ut i boksen og fikk tid til å justere seg og skyte hjem utenfor Nick Pope for å ta ledelsen i femte minutt.

Eddie Howes side svarte bra og skapte flere sjanser. Miguel Almiron avviste det beste ved å skyte over etter å ha blitt slått opp av Allan Saint-Maximin i en begivenhetsrik åpning på 20 minutter.

Men Almiron la fortjent opp kampen i det 28. minutt. Hans improviserte avslutning fra Saint-Maximins kryss ble i utgangspunktet utelukket for offside, men en VAR-sjekk omgjorde avgjørelsen og ga Newcastle deres utjevning.

Newcastle hadde det beste av sine motstandere i første omgang, og de ble belønnet seks minutter før pause. Mer sondering av Saint-Maximin tillot den franske vingen å spille i Callum Wilson, som skar innsiden og skjøt forbi Ederson med utsiden av støvelen.

Erling Haaland, som hadde vært dempet i første omgang, slo stolpen sju minutter etter pause.

Det var imidlertid Newcastle som slo neste og økte ledelsen mot Pep Guardiolas side, Kieran Trippier sendte et frispark fra 25 meter som steg opp i det øverste hjørnet.

St James’ Park ble imidlertid fort stille, da to hurtige mål fikk City tilbake til nivået i det 64. minutt. Den produktive Haaland utløste comebacket, og satte seg fast på Rodris flikk for å smelle inn en volley fra kloss hold med 30 minutter igjen å spille. Tre minutter senere fant Kevin De Bruynes smarte ball bakover Bernardo Silva, som skled ballen forbi Nick Pope.

Begge sider presset på for en vinner i den hektiske affæren, men ingen av dem klarte å finne gjennombruddet – Newcastle ble styrket ved å holde målscorer Trippier på banen, som ble vist rødt kort av dommer Jarred Gillett inntil en VAR-sjekk snudde dommen til gult.