Shadow

Leeds United vs. Chelsea – Fotballkamprapport – 21. august 2022


USAs spiss Brenden Aaronson scoret åpningsmålet i Leeds Uniteds 3-0-seier mot Chelsea på søndag, og fortsatte Jesse Marschs lags imponerende start på sesongen 2022-23.

Leeds har hentet syv poeng fra de tre innledende kampene og startet bra da Edouard Mendy gjorde et rot med en rutinemessig klarering, slik at Aaronson kunne tjene penger like etter halvtimen. USA-spissen tok ballen fra Chelsea-keeperens føtter og driblet seg inn i et tomt mål.

– Notatbok: Chelseas Pulisic er klar for showdown-samtaler
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

– Chelsea-spillervurderinger: 3/10 for Mendy

Chelsea var uheldig å ligge ett mål under etter å ha bommet på noen tidlige sjanser, men like etter åpningen befant de seg to mål bak da Rodrigo ettertrykkelig headet inn Jack Harrisons delikate frispark for å gi spanjolen hans fjerde Premier League-mål for sesongen.

I en imponerende prestasjon la Leeds til en tredje i det 69. minutt – Daniel James’ kryss ble nikket ned av Rodrigo i banen til Harrison, som skjøt forbi Mendy for å gjøre ledelsen komfortabel.

“Det var den beste prestasjonen siden jeg har vært her,” sa Marsch. «Du begynner å se en gjeng med spillere som forstår rollen deres, noen i form av livet deres.

“Vår måte å spille på dikterte kampen. Vi fikk dem til å gjøre feil. Disse kvalitetsspillerne kan sende ballen hele dagen hvis vi gir dem tid. Vi ønsket å gjøre dem ukomfortable, og i dag gjorde vi det.”

Thomas Tuchel var på sidelinjen da hans utestengelse for forrige ukes konfrontasjon med Tottenham-sjef Antonio Conte ble suspendert. Marsch, som hadde sagt at Tuchel ikke skulle få sitte på benken, sa til Sky Sports før kampen: «Jeg tror ikke det er riktig at han skal kunne anke. [his red card]men uansett, han er på benken — la oss spille kampen.”

Men Chelsea-managerens engasjement ansporet ikke Chelsea til et comeback, ettersom sommersigneringen Kalidou Koulibaly ble utvist fem minutter før tid og Tuchels side stupte til sitt første tap for sesongen.

“Vi scoret et selvmål og slapp inn fra dødball,” sa Chelsea-trener Thomas Tuchel. «Nederlaget har ingenting med pressing å gjøre, ingenting med å løpe færre kilometer og ingenting med stilen til Leeds å gjøre.

“Vi klarte å være det bedre laget. Men så sto det 2-0 og kroppsspråket vårt var ikke som det var i forrige kamp. Jeg ser ikke sammenhengen med at vi tapte mot stilen til Leeds. Vi visste det skulle komme.”Kilde