Shadow

Chelsea ydmyket i Leeds da 3/10 Edouard Mendys hyl førte til Brenden Aaronsons åpningsmål


Chelsea falt til et ydmykende Premier League-tap søndag da de ble slått 3-0 av Leeds United på Elland Road.

Det var en dyster dag på kontoret for Blues, da angrep fra USAs spiss Brenden Aaronson, Rodrigo og Jack Harrison satte Thomas Tuchels menn til sverdet i det som viste seg å være en helt fortjent seier for Jesse Marschs Leeds-lag.

Resultatet etterlater Chelsea på den nederste halvdelen av tabellen med bare én seier på tre kamper og mange spørsmål som skal besvares før de returnerer til Stamford Bridge for å være vertskap for Leicester City neste helg.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Positiver

For perioder av dette møtet, spesielt i den første halvtimen, så vi Chelsea spille Leeds på sin egen kamp med vedvarende perioder med press og et veldig høyt trykk, som mange vil lure på hvorfor de ikke kunne opprettholde. De gjorde det gradvis til sin egen type feste ved å senke tempoet og sette sammen noen gode partier med spill på kortstokken som vi burde ha sett mer av.

Negativer

De besøkende fikk panikk under direkte press fra begynnelse til slutt, og man må spørre seg om de var i riktig sinnstilstand for å matche intensiteten som ble vist fra vertene. Hver gang ballen var i luften slet de, og dødballer var et bemerkelsesverdig problem med Leeds som syntes det var altfor lett å overkjøre dem midt i parken.

Managerrangering (av 10; 10 = best)

5 — Thomas Tuchel gikk fra å være like animert som alltid til å være stille som en mus etter forrige ukes krumspring. Angrepsformasjonen han startet med viste lovende så vel som hans start XI-valg, men det virker som tyskeren må begynne å bore litt mer fysisk på trening basert på denne prestasjonen. I tillegg kan du hevde at han burde ha gjort endringene sine mye tidligere.

Spillerrangeringer (spillere introdusert etter 70 minutter får ingen vurdering)

GK Edouard Mendy, 3 — Så lovende og våken ut i de tidlige stadiene, men til slutt var hans viktigste bidrag her en fryktelig feil i det 33. minutt som ga Leeds åpningsmålet.

DF Kalidou Koulibaly, 3 — Var like fysisk som alle andre på banen til å begynne med, men to unødvendige gule kort fikk ham marsjerende ordre for å øke den nye klubbens forlegenhet.

DF Thiago Silva, 4 — Mens han ryddet opp i åpningskvarteret, slet veteranen med tempoet til Leeds og intensiteten tok overhånd.

DF Reece James, 4 — Den engelske landslagsspilleren hadde en dag å glemme med sitt posisjonelle spill som en hjelpende hånd i to Leeds-mål.

DF Marc Cucurella, 5 — En lys start forsvant raskt etter å ha forkastet to gode sjanser og ikke klarte å dekke mannen sin for det tredje Leeds-målet.

MF Ruben Loftus-Cheek, 6 — Var et av høydepunktene for Chelsea når de hadde gått bakpå med fint fotarbeid og vilje til å hjelpe defensivt.

MF Jorginho, 4 — Forsvant da ting ble tøffe, med ingen av kontrollen eller elegansen på midtbanen vi har forventet fra den italienske landslagsspilleren.

MF Conor Gallagher, 4 — En innledningsvis sterk start som inneholdt et målbevisst utspill fra unggutten, rant snart unna gjennom feilplasserte pasninger og et nervøst gemytt.

AMF Mason Mount, 5 — Gjorde det bedre når han fikk plass og ikke ble jaget, men på slutten av dagen klarte han ikke å bli konsekvent presset.

AMF Kai Havertz, 5 — Han var rett og slett ikke aktiv eller presserende nok, noe som var synd, siden han så skarp ut hver gang han hadde en god tur i tempo eller tilknytning.

FW Raheem Sterling, 5 — Skjøt tidlig bredt, pådro seg et gult kort som førte til det andre målet og klarte ikke å sløyfe noen muligheter.

Vikarer

DF Cesar Azpilicueta, N/A — Stabiliserte skipet litt i kjølvannet av at Koulibaly ble sendt av gårde.

DF Ben Chilwell, N/A — Hadde ikke mye tid til å gjøre en jevn innvirkning på spillet og fungerte bare som en varm kropp for å forhindre ytterligere skade.

AMF Hakim Ziyech, 6 — Hadde noen fine detaljer og så livlig ut for å starte sin cameo, men gjorde til slutt ikke nok for å endre utfallet.

AMF Christian Pulisic, 5 — Så ut som en fisk ute av vannet til tider ettersom det stadig reises spørsmål angående hans umiddelbare fremtid.Kilde