Shadow

Man United må droppe Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford for Liverpool-oppgjøret


Tidligere Manchester United-kaptein Wayne Rooney har oppfordret Erik ten Hag til å droppe Cristiano Ronaldo og Marcus Rashford til mandagens Premier League-oppgjør mot Liverpool.

Begge spillerne var med i Uniteds to innledende nederlag mot Brighton og Brentford, mens Ronaldo fortsatt ønsker å flytte bort fra Old Trafford, mens Rashford ikke har scoret et ligamål siden januar.

Alt du trenger å vite om Casemiro
– Casemiro-avgiften er den nest største noensinne for en spiller over 30 år
– Notatbok: Ten Hags bekymringer over De Gea
Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

United led 5-0 og 4-0 mot Liverpool forrige sesong, og Rooney vil at Ten Hag skal utelate de to spissene for å matche Jurgen Klopp-lagets intensitetsnivåer.

«Jeg ville ikke spilt Cristiano Ronaldo, og jeg ville ikke spilt Marcus Rashford [against Liverpool]”, skrev Rooney i sin Sunday Times-spalte.

“Hvis jeg var i Ten Hags posisjon, ville min største bekymring vært å få energi på banen, og Uniteds manglende evne til å rekruttere en nr. 9 betyr at de stolte på Ronaldo mot Brentford, selv om han ikke hadde trent mye med laget. Han så ut som han trenger tid for å komme i form.

“Han har også gitt beskjed om at han ønsker å forlate klubben. Jeg vet ikke grunnene hans, men som jeg skrev i forrige spalte, ville jeg latt ham – han er en stor spiller og vil alltid score mål, men oppgaven til Ten Hag er å produsere et lag som kan kjempe om tittelen om tre-fire år, det betyr å bygge opp igjen med yngre spillere.

“Når det gjelder Marcus, tror jeg han må gjøre mye sjelegransking og finne ut hva han vil, for sitt eget beste, før noe annet. Fordi å se på ham er en virkelig bekymring: Han ser ut som han vil være hvor som helst, men på en fotballbane.

“Jeg har ikke sett ham smile på banen på lenge. Prestasjonene hans har sunket – han har ikke blitt valgt ut av England på mer enn et år. Jeg kommer fra et sted hvor jeg ønsker det beste for ham. Han er en herlig gutt og en lokal gutt som kom gjennom gradene i United, som alle vil se gjør det bra.

“Men du ser på forskjellen mellom Marcus nå og da han først kom inn på laget: lidenskapen han viste, smilet på munnen når han scoret. Det er natt og dag.”

Rooney sa også at han var overrasket over at Casemiro kommer til å slutte seg til United fra Real Madrid og ba klubben signere yngre spillere.

“Casemiro, Uniteds nye signering, vil ikke være kvalifisert til å møte Liverpool, noe som er synd fordi han utvilsomt vil forbedre United,” la Rooney til. “Han er en god spiller. Jeg har spilt mot ham og han vil bringe litt karakter, litt arbeidshastighet, men er han akkurat det United trenger? Jeg er ikke sikker.

“Dette går tilbake til behovet for å se fremover. Ideelt sett burde de signere spillere tidlig til midten av tjueårene, og Casemiro ligner på Christian Eriksen – en som har vært en god spiller, men kommer de til å hjelpe klubben videre?Frenkie de Jong, Ten Hags viktigste midtbanemål, ville passe bedre.

“Casemiro-avtalen ser ut til å ha kommet fra ingensteds, og ser ut som en reaktiv signering — jeg ville blitt overrasket om han var en spiller som ble identifisert som en prioritet å hente inn da Ten Hag ankom. Det ser ut som om han ikke har vært i stand til å signere De Jong, United reagerte nettopp på at Casemiro var tilgjengelig.”Kilde