Shadow

Newcastle er enige om å signere Alexander Isak fra Real Sociedad for en klubbrekordoverføring på €70 millioner


Newcastle United har sagt ja til å signere spissen Alexander Isak fra Real Sociedad for €70 millioner inkludert €5 millioner i tillegg, har kilder fortalt ESPN.

Premier League-klubben har vært ute etter å legge til en spiss til troppen og har bestemt seg for å knuse klubbrekorden for å få den svenske landslagsspilleren.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Spillere å se i den siste uken av overgangsvinduet

Det spanske utsalgsstedet El Diario Vasco var de første som rapporterte historien, og kilder har fortalt ESPN at LaLiga-klubben allerede ser etter hans erstatter.

Isak kom til Sociedad sommeren 2019 fra Borussia Dortmund for €10 millioner, og etter å ha tilbrakt fire år i klubben, blir Sociedads dyreste avgang gjennom tidene.

Den forrige rekorden ble holdt av forsvarer Inigo Martinez, som sluttet seg til LaLiga-rivalene Athletic Club for €32 millioner i 2018.

Kilder la også til at Isak-avtalen inkluderer at Sociedad beholder 10% av enhver fremtidig avgang.

LaLiga-klubben var alltid klar over potensiell interesse for spissen og økte frigjøringsklausulen i kontrakten hans til €90 millioner i slutten av 2021.

Sociedad har gått med på en redusert avgift fra Newcastle da tilbudet var for godt til å avslå, og det var også basert på spillerens prestasjon forrige sesong, da han kun hadde seks mål på 32 ligakamper.

Spissen har imidlertid vært en sentral del av Sociedads spisslinje de siste sesongene med 44 mål på 132 kamper.

I februar 2021 rapporterte ESPN at Barcelona fulgte nøye med på Isaks utvikling, og under overgangsvinduet i januar ble spissen også knyttet til andre Premier League-klubber, inkludert Arsenal.

Isak er satt til å bli Newcastles femte ankomst denne sommeren, med Matt Targett, Nick Pope, Sven Botman og Charlie McArthur som også flytter til St James’ Park.Kilde