Shadow

Daniel Ricciardo, McLaren bekrefter splittelse ved slutten av 2022 F1-sesongen


Daniel Ricciardo og McLaren har blitt enige om å skille lag på slutten av 2022 Formel 1-sesongen, og baner vei for Oscar Piastri å erstatte den åtte ganger løpsvinneren.

Som rapportert av ESPN ved starten av sommerferien, ble Ricciardo informert etter den ungarske Grand Prix om McLarens beslutning om å si opp kontrakten hans ett år før den gikk ut i 2023.

Ricciardo, som vant fjorårets italienske Grand Prix, har slitt for formen denne sesongen, noe som fikk McLaren-sjefen Zak Brown og teamsjef Andreas Seidl til å bestemme seg for å gå i en annen retning.

“Det har vært et privilegium å være en del av McLaren Racing-familien de siste to sesongene, men etter flere måneder med diskusjoner med Zak og Andreas har vi bestemt oss for å si opp kontrakten min med laget og bli enige om å skille lag på slutten av dette. sesong,” sa Ricciardo.

McLaren håper å erstatte Ricciardo med regjerende Formel 2-mester Piastri, 21.

Piastri har vært midt i en dragkamp mellom Alpine og McLaren og hans fremtid vil bli avgjort av FIAs kontraktsgodkjenningsstyre neste uke.

Ved starten av F1s sommerpause hadde Alpine annonsert at Piastri ville erstatte Aston Martin-bundne Alonso neste år, men Piastri tvitret da at han ikke hadde kontrakt med det franske laget og at han ikke ville kjøre for dem i 2023.

Ricciardo ser ut til å fylle setet hos Alpine (tidligere Renault), laget han kjørte på i to sesonger før han begynte i McLaren i 2021, neste sesong.

Han bagatelliserte ethvert forslag om at han vil forlate F1 på slutten av året.

Han la til: «Jeg kommer til å kunngjøre mine egne fremtidsplaner etter hvert, men uansett hva neste kapittel bringer, angrer jeg ikke og er stolt av innsatsen og arbeidet, og jeg ga McLaren, spesielt seieren i Monza forrige sesong.

“Jeg har aldri vært mer motivert til å konkurrere og være en del av en sport som jeg elsker så mye og ser frem til det som kommer videre.”

McLaren-sjef Brown sa: “Daniel har vært et flott tilskudd til McLaren, og det har vært en glede å jobbe med ham. Jeg vil gjerne takke ham for all innsatsen hans de siste to sesongene, både på banen og på basen. Det er ingen hemmeligheten om at vi håpet at vi kunne oppnå mer sammen, men å se ham stå på det øverste trinnet på pallen som McLaren-fører var et høydepunkt.

“Vi ønsker ham lykke til i fremtiden og la oss nyte resten av sesongen sammen.”

Delingen ble bekreftet onsdag i forkant av den belgiske Grand Prix, det første av ni løp Ricciardo vil konkurrere for McLaren før avreise.Kilde