Shadow

New York Yankees kjøper minoritetsandeler i AC Milan


AC Milan kunngjorde sitt siste eierskifte onsdag, som innebærer en minoritetsandel for New York Yankees.

RedBird Capital Partners fullførte avtalen om å kjøpe en kontrollerende eierandel i de syv ganger europeiske mesterne for 1,2 milliarder euro (1,2 milliarder dollar).

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

De er det andre fotballaget Yankees vil delvis eie (New York City FC i Major League Soccer er det andre).

Gerry Cardinale, som grunnla RedBird i 2014 og er administrerende partner, kunngjorde en foreløpig avtale i juni om å kjøpe Milan fra det andre amerikanske firmaet Elliott Management.

“Vi har et forhold over flere tiår med New York Yankees og Steinbrenner-familien som har resultert i etableringen av noen av de mest suksessrike virksomhetene innen sport, underholdning og gjestfrihet,” sa Cardinale i en uttalelse på Milans nettside.

“Vi er veldig glade for å fortsette vårt partnerskap med dem og vil se på å utforske muligheter sammen for å utvide rekkevidden til fans og utvide kommersielle muligheter som kun er tilgjengelige for franchisetakere som opererer på de høyeste sportsnivåene globalt.”

Avslutningen kommer akkurat i tide til at Cardinale debuterer som Milans nye president i lørdagens derby mot Inter Milan.

“Vår visjon for Milan er klar: vi vil støtte våre talentfulle spillere, trenere og stab for å levere suksess på banen og la våre fans dele de ekstraordinære opplevelsene til denne historiske klubben,” sa Cardinale.

“Vi vil se etter å utnytte vårt globale sports- og medienettverk, vår analytiske ekspertise, vår merittliste innen utvikling av sportsstadioner og gjestfrihet for å levere ett mål – å opprettholde Milans plass på toppen av europeisk og verdensfotball.”Kilde