Shadow

Chelsea signerer Wesley Fofana på en syvårskontrakt fra Leicester City


Chelsea har fullført signeringen av Leicester City-forsvareren Wesley Fofana på en syvårskontrakt, kunngjorde klubben onsdag.

ESPN rapporterte lørdag at Chelsea ble enige om et gebyr på rundt 75 millioner pund for Fofana etter at Leicester krevde det samme gebyret på 80 millioner pund som de mottok for forsvarer Harry Maguire da han flyttet til Manchester United i 2019.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Fofana, 21, slutter seg til Chelsea etter å ha tilbrakt de siste to sesongene på King Power Stadium etter hans flytting fra den daværende Ligue 1-klubben Saint-Etienne.

“De to siste dagene har vært virkelig store dager for meg, og jeg er veldig glad,” sa Fofana etter å ha fullført flyttingen.

“Jeg trente i morges med laget og det er en drøm for meg. Jeg er veldig spent på å begynne å spille kamper for fansen og klubben.

“Jeg er her for å vinne trofeer — Champions League, Premier League, FA Cup, Carabao Cup, alt. Jeg kom hit for å vinne og klubben er bygget for å vinne trofeer, så jeg er her for å fortsette det.”

Chelseas styreleder Todd Boehly sa at klubben er “glad” over å ha Fofana med i rekkene deres.

“Wesley er en enormt lovende forsvarer som allerede har bevist sin kvalitet i Premier League i ung alder,” sa Boehly i en kunngjøring.

“Vi er glade for at vi var i stand til å bringe et av Europas mest spennende talenter til Chelsea og styrke den delen av troppen vår ytterligere, både for denne sesongen og mange flere som kommer.”

Chelsea-manager Thomas Tuchel vil ønske Fofanas ankomst velkommen etter å ha sett midtstopperne Antonio Rudiger og Andreas Christensen forlate denne sommeren og innrømmet at klubben innvilget Marcos Alonsos forespørsel om å forlate Stamford Bridge før overgangsvinduet utløp.Kilde