Shadow

NASCAR undersøker “uakseptable” branner etter at Kevin Harvicks bil gikk opp i flammer ved første sluttspillløp


NASCAR etterforsker en bølge av bilbranner som fikk en mesterskapsdeltaker til å ryke etter at Ford hans brøt ut i et inferno under åpningssluttspillet.

Kevin Harvick slo ut mot NASCAR og den nye Next Gen-bilen etter hans uforklarlige tok fyr på Darlington Raceway. The Next Gen debuterte denne sesongen og er et spesifikasjonskjøretøy med enkeltkildedeler som er ment å både utjevne spillefeltet og kutte kostnader.

The Next Gen har oppnådd noen av målene sine, men har også reist sikkerhetsbekymringer som ikke er relatert til brannene som involverer kraften fra sjåførene tar i krasj. Kurt Busch har vært ute med hjernerystelse siden slutten av juli.

Nå kommer et brannproblem som ikke lenger kan ignoreres etter at Harvicks bil brant søndag kveld på nasjonalt TV. Selv om Chevroleten til Alex Bowman tok fyr i Darlington i mai, har brannproblemene hovedsakelig plaget Fords. Chris Buescher og Joey Logano hadde begge bilbranner på Indianapolis veibane, og Chase Briscoes bil tok fyr på Richmond.

“Jeg er sikker på at det bare er kjipe deler på racerbilen som vi har sett så mange ganger. De har ikke fikset noe. Det er på en måte som sikkerhetsgreiene. Vi lar det bare fortsette og fortsette,” sa Harvick , som ble nummer 33 på grunn av brannen.

“Bilen begynte å brenne og da den brant begynte flammene å komme gjennom dashbordet. Jeg løp et par runder og så begynte den å brenne opp ting etter hvert som flammen ble større. Brannen kom gjennom dashbordet. For en katastrofe uten grunn. Vi rørte ikke veggen. Vi rørte ikke en bil og her er vi i gropene med en oppbrent bil og vi kan ikke fullføre løpet under sluttspillet på grunn av elendige partier.”

Harvick la til at han stoppet der han gjorde på banen – og kom med en advarsel som noen har sagt at det tok NASCAR for lang tid å ringe – “fordi flammene kom gjennom dashbordet og jeg kunne ikke få meg til å sitte der inne og brenne meg opp.”

Brannen fikk Harvick, vinner av to løp denne sesongen, til å vare i sluttspillet med 16 førere på vei inn i søndagens Cup Series-løp på Kansas Speedway. Fire førere vil bli eliminert fra kampen etter neste ukes løp på Bristol Motor Speedway.

NASCAR, som allerede har sett på stivheten til Next Gen basert på tilbakemeldinger fra førere, har erkjent at “det er uakseptabelt at bilene tar fyr,” og senior visepresident for konkurransen Scott Miller sa at seriens tjenestemenn undersøker.

I mellomtiden beordret NASCAR teamene til å erstatte en del av polymerpanelet som ble brukt i passasjerdørområdet med rustfritt stål. Designet er ment å holde rusk fra sjåførene. NASCAR tillater også endringer i beleggsmaterialet som brukes på bilene, og påla en sideforsegling over motorpanelet.

Miller irettesatte Harvicks forestilling om at NASCAR ikke har tatt opp neste generasjonsproblemer.

“Å si at NASCAR ikke bryr seg er omtrent så langt fra sannheten som du kan komme. Jeg tror han faktisk vet at vi bryr oss,” sa Miller på SiriusXM NASCAR Radio.

“Vi har jobbet med forskjellige løsninger for forskjellige ting underveis som ser ut til å kanskje være utløseren. Selvfølgelig har vi fortsatt arbeid å gjøre,” la Miller til.

Miller sa også at NASCAR ser nærmere på Fords eksosklaringer “fordi de ser ut til å ha mer problemer med dette enn de andre.

“Det er mye arbeid som foregår, mye samarbeid innen bransjen for å komme til bunns i det. Vi må selvfølgelig komme til bunns i det raskt,” sa han.

En teori er at gummioppbygging på banen blir fanget inne i bilene og deretter antennes, og det er grunnen til at NASCAR har pålagt splitterpakningen å “redusere migreringen av dekkrester til splitterområdet.”

Kilde