Shadow

Møt Nottingham Forests 22 sommeroverføringer: Awoniyi, Henderson og flere


Det vil ikke ha gått utenom din oppmerksomhet at Nottingham Forest har vært ganske opptatt på overgangsfronten denne sommeren, da den nyopprykkede klubben ser ut til å gjøre et skudd på sin store retur til Premier League.

Faktisk klarte Forest å sette en ny britisk rekord med de 21 signeringene de har gjort i sommervinduet 2022. Det slår den forrige rekorden på 19 av én klubb i et enkelt overgangsvindu, tidligere holdt av de skotske sidene Dundee (sommeren 2000) og Livingston (2001.)

Tilbake i sin strålende prakt, vant Forest europacupen to ganger på rad under den legendariske manageren Brian Clough i 1979 og 1980 – det er to flere europacuper enn Manchester City, Arsenal og Tottenham Hotspur noen gang har klart – og var grunnleggermedlemmer av Premier League i 1992-93. Men fluktuerende formuer førte til at de ble fjernet fra toppklassen i 1998-99. Det som fulgte var 23 lange år med andre- og tredjelagsfotball – et smertefullt tidsrom for en av de mest dekorerte klubbene i engelsk fotballhistorie.

Manager Steve Cooper tok over i september 2021 med laget i bunnen av tabellen og klarte på en eller annen måte å drive de flerårige sovende gigantene tilbake til det lovede landet ved å slå Huddersfield på Wembley i finalen i Championship-sluttspillet.

Likevel ble hans opprykksvinnende lag raskt demontert i løpet av den påfølgende lavsesongen da ulike låneavtaler tok slutt, kontrakter gikk ut og flere overskuddsspillere ble løslatt. Viktige kjernespillere som James Garner, Philip Zinckernagel, Max Lowe, Keinan Davis og Djed Spence returnerte til sine respektive moderklubber, mens førstevalgskeeper og sluttspillstraffehelt Brice Samba motvillig fikk lov til å returnere til Lens.

Totalt forlot rundt 20 spillere City Ground i løpet av sommeren, og etterlot Cooper og kollegene hans med den lite misunnelsesverdige oppgaven å fylle opp sitt desimerte lag. Men lite tid var bortkastet, med Forest som la ut på en rullende tur for å signere oppriktig absurde 21 spillere mellom 25. juni og 1. september takket være Evangelos Marinakis, Forests majoritetseier, og klubben signerte til og med en annen spiller som gratis agent etter sommeren fristen var gått ut.

For å sette det i sammenheng, overskygger det de innkommende overgangene til alle Premier Leagues seks store klubber – Manchester City (5), Manchester United (6), Liverpool (4), Chelsea (9), Arsenal (5) og Spurs (8), samt andre store europeiske lag som Barcelona (7), Real Madrid (2), Bayern München (6) og Paris Saint-Germain (7).

Så nøyaktig hvem utgjør Forests enorme gruppe med sommersigneringer? La oss møte dem alle (i kronologisk rekkefølge) …

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

1. Taiwo Awoniyi (17,5 millioner pund, Union Berlin)

Den første av sommerankomstene som slo klubbens overgangsrekord (men ikke den siste), Ex-Liverpool-spissen Awoniyi ble plukket fra Union Berlin etter å ha scoret 20 mål på 43 kamper for den tyske klubben forrige sesong.

2. Dean Henderson (sesonglangt lån, Manchester United)

På bøkene hos Manchester United fra han var 14, gikk Henderson gjennom ungdomsrekkene, men ble regelmessig sendt ut på lån på jakt etter erfaring, og knakk til slutt Premier League mens han var på lån hos Sheffield United i 2020-21. Målvakten spilte 13 ligakamper for United den påfølgende sesongen, men da David de Gea var umulig å riste av seg nr. 1-plassen, valgte 25-åringen enda et lån hos Forest i et forsøk på å fremme sjansene hans til å gjøre det. Englands VM-lag i 2022.

3. Giulian Biancone (£9m, Troyes)

En 22 år gammel back som startet sin karriere med Monaco før han tok umerkelige stints i Monacos belgiske partnerklubb Cercle Brugge og tilbake i Frankrike med Ligue 1-laget Troyes, som han spilte 33 ganger for forrige sesong.

4. Moussa Niakhate (9 millioner pund, Mainz 05)

En tidligere under-21-landskamp for Frankrike, den tøffe 26 år gamle midtstopperen var en bærebjelke for Mainz de siste årene, og spilte godt over 120 Bundesliga-opptredener for klubben i hans fire år lange opphold i Tyskland.

5. Omar Richards (7,7 millioner pund, Bayern München)

Ikke mange spillere kan hevde å ha byttet direkte mellom Reading og Bayern München, men det er akkurat den veien venstreback Richards tok da han signerte for den tyske giganten sommeren 2021. Den tidligere engelske U21-landsspilleren startet bare fem ligastarter for Bayern i debutåret og følte derfor tiden var inne for å kutte kontrakten og returnere til England.

6. Neco Williams (18 millioner pund, Liverpool)

En av Forests større sommerutgifter så Wales internasjonalt Williams ankommer City Ground. Den 21 år gamle høyrebacken kom gjennom akademiets rekker i Liverpool, men var begrenset til bare en håndfull førstelagsopptredener etter å ha funnet seg fast bak slike som Trent Alexander-Arnold i hakkerekkefølgen.

7. Wayne Hennessey (gratis, Burnley)

Den 35 år gamle Wales-keeperen hentet inn som erfaren back-up for Henderson, og har spilt 183 ganger i Premier League i løpet av årene for Wolves, Crystal Palace og Burnley.

8. Brandon Aguilera (£855k, LD Alajuelense)

Den unge Costa Rica internasjonale midtbanespilleren ble signert av Forest som U23-spiller og ble umiddelbart sendt tilbake på lån til tidligere side Guanacasteca, hvor han tidligere tilbrakte kampanjen 2021-22 på lån fra Alajuelense.

9. Lewis O’Brien (8,5 millioner pund, Huddersfield Town)

Til tross for at han var en del av Huddersfield-laget som tapte mot Forest i finalen i Championship-sluttspillet, klarte midtforsvareren O’Brien fortsatt å presse seg opp i Premier League ved å signere for vinnerlaget.

10. Harry Toffolo (2,2 millioner pund, Huddersfield Town)

Den andre terrieren som signerte for Forest etter å ha tapt på Wembley, bakspilleren Toffolo fullførte overgangen til City Ground samme dag som lagkameraten O’Brien i en dobbelsvep på 10 millioner pund.

11. Jesse Lingard (gratis, Manchester United)

Etter å ha blitt ansett som overskudd til Erik ten Hags krav, fikk Lingard forlate Manchester United på fri overgang. Til tross for at tidligere klubb West Ham meldte sin interesse, valgte den 29 år gamle engelske landslagsspilleren å bli med Forest på en ettårsavtale.

12. Orel Mangala (11,7 millioner pund, Stuttgart)

Mangala har representert Belgia hele veien opp fra under 15 til fullt seniornivå. Etter å ha startet sin karriere med Anderlecht, kom den stridbare defensive midtbanespilleren til Stuttgart i 2017 og spilte over 100 kamper for den tyske klubben.

13. Emmanuel Dennis (£20m, Watford)

Forest laget en sang og dans om signeringen av Dennis fra Watford etter at spissen scoret 10 mål i Premier League forrige sesong. Dessverre var ikke 24-åringens imponerende resultater nok til å forhindre at Hornets rykket ned.

14. Cheikhou Kouyate (gratis, Crystal Palace)

Den allsidige 32 år gamle Senegal-landskampen er i stand til å spille på midtbanen eller forsvaret, og er godt rutinert når det kommer til påkjenningene i Premier League, etter å ha spilt 261 ganger i toppklassen med West Ham og Crystal Palace.

15. Remo Freuler (7,6 millioner pund, Atalanta BC)

Freuler tilbrakte sin tidlige karriere i hjemlandet Sveits før han kom til italienske Atalanta i 2016. Midtbanespilleren spilte over 200 kamper for Serie A-drakten før han byttet til Forest i sommer, og vant også 46 landskamper for sin nasjonale side i prosessen.

16. Morgan Gibbs-White (£27m, Wolverhampton Wanderers)

Den andre avtalen som slo Forests klubboverføringsrekord i løpet av sommeren så Gibbs-White gjenforent med Cooper, etter å ha spilt under waliseren som en del av Englands 2017 U17-VM-vinnende lag. Den 22 år gamle forwarden, hvis honorar kan stige til 42,5 millioner pund med tillegg, tilbrakte sesongen 2021-22 på lån med Sheffield United i Championship, og scoret 11 mål på 35 kamper.

17. Hwang Ui-Jo (3,6 millioner pund, Bordeaux)

Den 30 år gamle sørkoreanske internasjonale spissen ble signert på en permanent avtale og lånt ut til Olympiakos for sesongen 2022-23. Den greske klubben eies også av Marinakis, Forests majoritetseier.

18. Renan Lodi (lån, Atletico Madrid)

Den brasilianske venstrebacken Lodi kom til Atletico Madrid i 2019 og spilte over 80 ganger for den spanske klubben, og scoret til og med mot Manchester United i 16-delsfinalen i Champions League forrige sesong. Han blir med Forest på lån for sesongen.

19. Willy Boly (2,3 millioner pund, Wolverhampton Wanderers)

Den erfarne midtstopperen Boly var det første nye ansiktet som dukket opp på Forest på fristdagen da den 31 år gamle forsvarsspilleren signerte en toårsavtale etter å ha gjort det klart at han ønsket å flytte fra Wolves.

20. Josh Bowler (2,1 millioner pund, Blackpool)

Signeringen som brøt den britiske rekorden for antall signeringer, ble den 23 år gamle kantspilleren Bowler hentet fra Blackpool på overgangsfristen og umiddelbart lånt ut til Olympiakos for resten av sesongen.

21. Loic Bade (lån, Rennes)

Den rekordlange signeringen av et hektisk sommervindu for Forest førte til at høyreback Bade ble med på et sesonglangt lån fra Ligue 1-siden Rennes.

22. Sergie Aurier (gratis overføring)

Det var rapporter som sirkulerte sent på fristdagen om at Chelsea-spissen Michy Batshuayi kunne snike seg gjennom som signering nr. 22, men en forsinkelse i forhandlingene førte til at en avtale for den belgiske spissen falt igjennom akkurat da vinduet stengte. Tidligere Tottenham og PSG høyreback Serge Aurier var imidlertid en gratis agent etter å ha blitt løslatt av Villarreal i slutten av juni, og hans ankomst til City Ground 7. september tok Forests totale sommersigneringer til 22. Det er nok spillere til ( med litt kreativitet når det gjelder posisjoner) stille to fulle lag.

Kilde