Shadow

Monza Safety Car fremkalte Abu Dhabi-minner for Lewis Hamilton


Safety Car-perioden på slutten av den italienske Grand Prix brakte tilbake minner fra fjorårets sesongavgjørende Abu Dhabi Grand Prix for Lewis Hamilton.

Hamilton så skuddet sitt på en åttende verdenstittel forsvinne på siste runde av siste løp i fjor da løpsdirektør Michael Masi ignorerte deler av F1s regelbok for å sikre at løpet ikke endte bak en sikkerhetsbil.

Den kontroversielle håndteringen av situasjonen, som førte til at Max Verstappen overtok Hamilton på siste runde for å sikre sin første verdenstittel, er fortsatt et stridspunkt for mange fans og resulterte i at Masi ble byttet ut i starten av denne sesongen.

En sikkerhetsbil ble utplassert med fem runder igjen ved søndagens italienske Grand Prix da Daniel Ricciardos McLaren stoppet ved siden av banen, men ved denne anledningen var det ikke nok tid til at løpet kunne starte på nytt, og derfor avsluttet det bak sikkerhetsbilen. Hadde samme prosess blitt fulgt i Abu Dhabi i fjor, ville Hamilton blitt åtte ganger verdensmester.

“Det bringer alltid minner tilbake,” sa Hamilton, som ble nummer fem på Monza, til Sky Sports etter den italienske Grand Prix. “Det er regelen det skal være, ikke sant? Så bare én gang, i sportens historie, har de ikke gjort regelen.”

Håndteringen av Safety Car på Monza vakte kritikk fra Ferrari-teamets rektor Mattia Binotto, som hevdet at løpet kunne ha blitt startet på nytt på en sikker måte hvis løpskontrollen hadde vært bedre organisert.

Mercedes-teamsjef Toto Wolff sa imidlertid at han var enig i hvordan slutten av løpet ble i Italia.

“Det er veldig tydelig,” sa Wolff. «Det er regler og de er skrevet ned, og fra mitt perspektiv, enten jeg er Abu Dhabi-traumatisert eller ikke, har disse reglene blitt fulgt til punkt og prikke i dag.

“Det var en bil ute på banen, det var marshaler og en kran der ute. Det var derfor de ikke lot noen forbikjøre. Og så var det ikke nok tid til å starte løpet på nytt når alle bilene krasjet ut.

“Så hvis man ikke er fornøyd med regelverket, og du vil ha et big-bang-show og to runder med racing og kaos, tror jeg at jeg er helt klar for det. Men da må vi endre regelverket.

“Så jeg tror ikke vi skal klage på noe som har skjedd fordi dette er reglene.”Kilde