Shadow

MLS-fotnoter: Orlando City ser på tredje strake plass i MLS-sluttspillet


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens merknad: MLS Fotnoter tar deg inn i de viktigste samtalepunktene rundt ligaen og på tvers av amerikansk fotball.

Det er fortsatt den beste dagen i historien Orlando City Soccer Club.

På en varm og solrik dag sen vinter ettermiddag i 2015, foran mer enn 62 000 lilla-kledde fans på det som den gang fortsatt var kjent på Citrus Bowl, oppkomlingen Lions – som hadde fanget fantasien til fans over hele det sentrale Florida før noen gang sparke en ball i Major League Soccer — uavgjort med andre ekspansjonsside New York City FC 1-1 på et sent frispark av brasilianske storspiller Kaká.

Når man så seg rundt på den fullsatte stadion, var det umulig å ikke tro at Orlando City var bestemt til suksess. De ville garantert utfordret til MLS-cupene på kort tid.

Syv år senere har det ikke gått slik. Orlando gikk glipp av sluttspillet i hver av de fem første sesongene. Treneren Oscar Parejas ankomst for to år siden stabiliserte klubben, men det er NYCFC som drar sørover denne søndagen (19:30 PT, FS1/FOX Deportes/FOX Sports-appen) som forsvarende ligamestere.

Likevel byr søndagen på en mulighet for Lions. Det kan markere et vendepunkt for et hjemmelag som desperat prøver å sikre seg en tredje plass på rad etter sesongen. Parejas lag kommer etter et par sårt tiltrengte road-seire som tok en tre-kamps tapsrekke og økte dem til femteplass i Eastern Conference. Nå drar de hjem med et oppriktig momentum, eller så det ser ut til.

Hvis MLS-lag nyter den største hjemmebanefordelen i nordamerikansk idrett, glemte noen å fortelle Orlando. Klubben har vunnet bare fem av sine 14 kamper denne sesongen på Exploria Stadium, den spesialbygde, 25 000-seters sentrumsarenaen som de flyttet til i 2017. I mellomtiden har Pigeons vært fantastiske borte fra Bronx (og Queens, og Connecticut) ) hele året; forrige helgs 2-0-triumf i Chicago ga dem sitt sjuende nullen på veien, to som var langt unna rekorden LA Galaxy satte i 2010.

NYCFC har hatt Orlandos nummer siden begge den første kampen i 2015, og har gått ubeseiret (5W-0L-5T) over de siste 10 møtene. Men de besøkende er også sårbare. Stjernespissen Valentin Castellanos ble overført til Girona i spanske La Liga forrige måned og har ikke blitt erstattet. Startspissene Héber og Talles Magno har bare 12 mål på 48 kamper mellom seg i 2022; Castellanos, fjorårets Golden Boot-vinner, hadde 13 av 17 før han dro. Tittelvinnende trener Ronny Deila forlot også midtsesongen for en ny jobb i Europa.

Dette er en vinnbar kamp for vertene, altså. Med bare to poeng som skiller Orlando og åttendeplassen i New England Revolution, ville en tredje seier på rad gi pusterom, sette resten av Østen på varsel og skape skikkelig fart foran US Open Cup-finalen 7. september, da Orlando vil endelig ha en sjanse til å spille for litt sølvtøy (med all respekt på grunn av 2020s pandemi-inspirerte MLS Is Back-turnering, hvor de endte på andreplass til Portland Timbers) mot Cinderella andrelagsutfordrer Sacramento Republic foran sin tålmodige støttespillere.

For en dag det kan bli.

FOTNOTTER

1. Vestens beste stevne i Austin

Før søndagens teltoppgjør i øst, møter de to beste lagene i vest fredag ​​i Texas’ hovedstad. Tilten er noe antiklimaktisk sammenlignet med deres første møte i mai, da andreårs Austin overveldet LAFC på Banc of California, tok midlertidig kontroll over førsteplassen og beviste at suksessen i den tidlige sesongen ikke var noen tilfeldighet.

Josh Wolffs lag tok en kort stund tilbake topplassen så sent som i uke 20. Men LAFCs siste seiersrekke på syv kamper har skapt separasjon på toppen, med Supporters Shield-frontløperen nå ni poeng foran Verde med bare åtte ordinære sesongkamper igjen for begge. klubber.

2. LAFC har ikke handlet

Med mulig unntak av Toronto, vant LAFC sommerens overgangsvindu med tillegg av Gareth Bale, Giorgio Chiellini og den utpekte spilleren Denis Bouanga, som ble signert 5. august like før MLS-deadline. Vinduer i andre deler av verden er fortsatt åpne litt lenger, og denne uken sendte LAFC et par spillere til utenlandske klubber.

Den første var den uruguayanske spissen Brian Rodriguez, som onsdag ble sendt til Liga MX kraftsenter Club America. Rodriguez fant aldri føttene i Sør-California etter å ha kommet til 2019. Han scoret bare åtte ganger på 55 kamper og tilbrakte hele 2021 på utlån til Almería i Spanias andredivisjon, hvor han ikke klarte å finne nettet på 16 kamper

Så torsdag sendte klubben den kamerunske forsvarsspilleren Mamadou Fall på lån til La Liga-klubben Villarreal. LAFC brukte imidlertid ikke lang tid på å gjøre et nytt tillegg. Fredag ​​kunngjorde klubben signeringen av den 31 år gamle spanske kantspilleren Cristian Tello. Det er nå to tidligere medlemmer av FC Barcelonas ungdomsakademi, La Masia, i Los Angeles.

3. Galaxy får litt hjelp også

For ikke å bli overgått av sin rival på tvers av byer, ble LA Galaxy onsdag merket med den tredobbelte uruguayanske VM-forsvareren Martín Cáceres frem til slutten av sesongen, med en klubbopsjon for 2023. Den 35 år gamle tidligere Barcelona og Juventus mannen bør støtte opp Greg Vanneys porøse backlinje. Galaxy har sluppet inn 37 mål på bare 25 kamper, det meste av alle lag i sluttspillposisjon i Vesten.

4. Roldans VM-håp får en knekk

Cristian Roldan har vært et sentralt medlem av Seattle Sounders siden han kom ut av University of Washington i 2015, og hjalp Rave Green til to MLS Cup-titler og to andreplasser i løpet av de siste syv årene.

Men hvis de tøyelige CONCACAF-mesterne skal forlenge rekkefølgen av MLS-sluttspillopptredener på rad til 14 denne høsten, må de gjøre det uten den allsidige midtbanespilleren, som ble operert onsdag for å reparere et sportsbrokk.

Roldan forventes å gå glipp av minst seks uker med aksjon, inkludert USAs herrelandslags to siste VM-oppsett neste måned mot Japan og Saudi-Arabia, noe som setter hans deltakelse i Qatar i tvil.

5. Grudge-kamp i Ohio

FC Cincinnati overvant en 2W-5L-1T-start for å tilbringe mesteparten av sommeren over sluttspillstreken i øst. Men bånd de siste to ukene mot Atlanta United og New York Red Bulls har FCC kjempet for livene sine etter sesongen, noe som vil legge til enda mer drama til lørdagens “Hell is Real”-derby mot det bølgende Columbus Crew.

Som et lag i lavere divisjon i 2017 slo Cincy som kjent mannskapet for å etablere rivaliseringen og til slutt stige opp til MLS. Men de har slått Columbus bare én av ni forsøk siden de ble med i toppklassen. Columbus vant det siste møtet 17. juli, med den nye stjernespissen Cucho Hernandez som scoret kampvinneren, og drar til Cincy på seks kamper ubeseiret borte fra hjemmet.

Det å arrangere kampen burde likevel hjelpe FCC, som kun har tapt én gang mot mannskapet på TQL Stadium, i 2019.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra MLS Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde