Shadow

Man United, Arsenals Europa League-grupper vil utfordre dem, men begge bør seire


Manchester United og Arsenal har blitt uavgjort mot god motstand i Europa League, og selv om begge har kvaliteten til å rykke opp, har de ikke råd til å ta lett på gruppespillkampen hvis de skal gå videre.

– Europa League uavgjort: Man United, Arsenal møter tøffe grupper

Manchester United skal møte Real Sociedad, som ble nummer seks i LaLiga forrige sesong, sheriff Tiraspol fra Moldova (de slo Real Madrid forrige sesong i Champions League) og den kypriotiske siden, Omonia Nicosia. I mellomtiden reiser Arsenal til Nederland for å spille mot PSV Eindhoven, som tapte mot Rangers i Champions League-sluttspillet midtuke, samt til nordspissen av Norge for å møte FK Bodo/Glimt (som slo AS Roma 6-1 i Europa Conference League forrige sesong) og sveitsiske FC Zurich.

Til tross for at han mistet spiss Alexander Isak til Newcastle, har Real Sociedad fortsatt en talentfull tropp, som kan skilte med lovende unge talenter som spiss Mohamed-Ali Cho og midtbanespiller Takefusa Kubo, etablerte landskamper som Mikel Merino og Mikel Oyarzabal, og de ledes av 36-åringen. -gamle David Silva, som kommer tilbake til Manchester etter å ha spilt i 10 år for City. Laget spiller angripende, pasningsfotball og manageren deres, Imanol Alguacil, som tok dem til sin første spanske cupseier på 33 år i 2020 (spilt i 2021), gjør en god jobb.

Sheriff var en av overraskelsene i Champions League forrige sesong. De sjokkerte fotballverdenen da de slo Real Madrid på Bernabeu (2-1) i september i Champions League i september, bare for å komme på tredjeplass i gruppen sin og havne i Europa League, hvor de tapte mot Braga i siste 32-runde. . De er imidlertid ikke like gode som i fjor. De har fått ny manager i Stjepan Tomas, som egentlig ikke gjorde det bra da han klarte seg i Tyrkia. Dette er et ungt lag og det tøffeste for motstanderne vil være den lange turen til Transnistria i Moldova.

Endelig er Omonia Nicosia, trent av den keltiske legenden Neil Lennon, potensielt det svakeste laget i gruppen på papiret, men de har en lidenskapelig reisestøtte og noen erfarne spillere som den ungarske internasjonalen Adam Lang, den tidligere Sunderland-forsvareren Adam Matthews og den tidligere amerikanske internasjonale Mix Diskerud.

Arsenals gruppe er ganske lik United når det gjelder typer motstandere. PSV Eindhoven er åpenbart det tøffeste laget og vil være ivrige etter å imponere etter å ha blitt knockout av Rangers (3-2 sammenlagt) i Champions Leagues siste sluttspillrunde. I sin første sesong på benken vil Ruud Van Nistelrooy komme tilbake til England, hvor han hadde mange suksessrike år som spiller i Manchester United, og han har et lag som kan konkurrere: se deres ødeleggelse av Ajax i den nederlandske supercupen. Han har et talentfullt lag som blåste bort Ajax i den nederlandske supercupen tilbake i juli (5-3).

Luuk De Jong, tilbake fra Barcelona, ​​er kaptein og leder, men slike som Cody Gakpo, Xavi Simons, Ibrahim Sangaré, Joey Veerman og Jordan Teze gjør dette laget solid og farlig. Atmosfæren på Philips Stadion vil også være ganske spesiell.

Arsenals mest eksotiske tur blir imidlertid i Bodø, helt nord i Norge. Norgesmesterne i 2021 ble slått av Dynamo Zagreb denne uken i Champions League-sluttspillet for å havne her. De spiller på et lite stadion, på en plastbane, og det er nok en logistisk utfordring å distrahere tilreisende lag fra oppgaven. Roma og Jose Mourinho tapte der to ganger forrige sesong.

Til tross for å ha mistet noen av sine beste spillere de siste 18 månedene – som Jens Petter Hauges overgang til AC Milan – gjør Kjetil Knudsen en god jobb som manager, spiller de fortsatt god fotball med intensitet og de vil være vanskelige å slå i. deres tre hjemmekamper.

Endelig ser FC Zürich ut som det svakeste laget i gruppen på papiret. De vant den sveitsiske ligaen i 2022, men mistet manageren som fikk dem dit, Andre Breitenreiter, til Hoffenheim, og erstattet med Franco Foda, den tidligere Østerrike-hovedtreneren. Så langt går det ikke bra denne sesongen: De ligger dødsiste i den sveitsiske superligaen og det eneste laget uten seier etter fem kamper. Wilfried Gnonto, 18, som debuterte i Italia i juni i Nations League i juni, er deres beste spiller, og de klarte å beholde ham sommeren. Når det er sagt, kan det være en utfordring å unnslippe denne gruppen eller stille Arsenal en alvorlig utfordring.Kilde