Lazio vs. Internazionale – Fotballkamprapport – 26. august 2022

Lazios Felipe Anderson, Luis Alberto og Pedro sikret en 3-1 hjemmeseier over Inter Milan som tok deres sidetopp i Serie A på fredag ​​da gjestene tapte sine første poeng for sesongen etter at trener Simone Inzaghi kom tilbake til sin gamle klubb.

Lazio leder foreløpig stillingen med syv poeng på tre kamper, mens Inter er et poeng bak på fjerde.

“Vi har sendt noen gode signaler i det siste, ettersom vi går gjennom perioder med press uten å faktisk risikere mye bakerst,” sa Lazio-trener Maurizio Sarri til DAZN.

“Dette laget har fått soliditet og organisering, så vi er i stand til å slå hvem som helst på dagen, men problemet vårt har alltid vært konsistens.”

Lazio fløy ut av fellene mot Inter i et forsøk på å få en tidlig fordel, etter at de ikke klarte å score for første gang på 10 ligakamper da de ble holdt til en målløs uavgjort av Torino sist.

Klart fyrte sendte de gjestene et tidlig varsel da spiss Ciro Immobile fikk en vakker pasning inne i feltet og forsøkte å slå Inter-keeper Samir Handanovic med et førstegangsskudd som gikk like utenfor høyre stolpe.

Lazios kaptein, som scoret flest mål (27) i løpet av Serie A-sesongen 2021-22, hadde en ny sjanse i det 37. minutt – denne gangen på mål – men angrepet hans ble klarert av Handanovic.

Det tok vertene tre minutter til før Anderson endelig satte dem foran med en heading like før pause, etter at brasilianeren var perfekt satt opp i feltet med et innlegg fra Sergej Milinkovic-Savic.

Sarris menn kom tilbake og ville mer i andre omgang, og Immobile tok nesten umiddelbart et nytt skudd på mål, men hans forsøk på den nærmeste stolpen ble igjen reddet av Handanovic.

Inter, som manglet en klar sjanse i åpningsperioden, utlignet fra et frispark i den 51. da forsvarer Denzel Dumfries nikket ballen til den umarkerte Lautaro Martinez som nettet fra kloss hold.

Minuttet senere var Inter nær ved å ta ledelsen da Dumfries fikk hodet til Federico Dimarcos høye innlegg og sendte ballen fra bakken like foran Lazio-keeper Ivan Provedel, som klarte å vippe den over tverrliggeren.

Lazio-innbytter Luis Alberto gjenopprettet imidlertid ledelsen for vertene med et sublimt angrep fra distanse på den 75., mens Spania-spissen Pedro sørget for 3-1 før sluttsignalet.

“Nederlaget svir på grunn av måten det skjedde på,” sa Inzaghi. “Luis Albertos mål brøt kampen. På 1-1 hadde vi Dumfries’ sjanse som ville ha endret ting.”

Etter å ha vunnet sin ligaåpning mot Bologna, har Lazio nå fått maksimalpoeng fra sine to første hjemmeserie A-kamper for første gang siden 2015-16.

De er også ubeseiret i sine fire siste hjemmeligakamper mot Inter, etter å ha tapt de tre foregående.

I neste runde med spill er Inter vert for Cremonese på tirsdag mens Lazio reiser til Sampdoria på onsdag.