Shadow

MLS-fotnoter: Har Nashville tid til å snu ting?


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens merknad: MLS Fotnoter tar deg inn i de viktigste samtalepunktene rundt ligaen og på tvers av amerikansk fotball.

Denne uken handlet alt om MLS All-Star-kampen i Minnesota. Denne helgen handler det om Minnesota United.

De voksende Loons reiser til Nashville på lørdag (21.00 ET FS1/FOX Deportes/FOX Sports-appen) med en sjanse til å rykke opp til tredjeplass i den tettpakkede Western Conference. Mens andreplassen Austin og løpende Supporters Shield-ledere LAFC er godt foran flokken, skiller bare seks poeng de neste ni lagene ut vest – med bare fem playoff-plasser tilgjengelig etter de to beste.

Minnesota har klatret jevnt og trutt på tabellen til tross for forrige ukes tap i Colorado. Etter en pause i midten av sesongen som førte til at Adrian Heaths side falt seks av åtte, hadde United gått 5-1-1 før de falt mot Rapids i en syvmåls thriller der de var uten tre viktige bidragsytere på grunn av gult kort: kaptein Michael Boxall , den finske landslagets midtbanespiller Robin Lod og stjerneangriperen Emanuel Reynoso.

Med Boxall, Lod og Reynoso nå uthvilt og tilgjengelig, vil Loons se etter å komme tilbake på sporet mot et lag som ser ut til å være på vei i motsatt retning.

Ledet av to ganger regjerende MLS-forsvarer Walker Zimmerman og MVP-kandidat Hany Mukhtar, har Nashville blitt sett på her og andre steder som en MLS Cup-utfordrer denne sesongen. Det er alvorlig tvil om det nå.

Gary Smiths lag er uten seier i de siste fem kampene etter forrige ukes tap mot Toronto FC – deres tredje hjemmetap på seks kamper etter et 24-kampers ubeseiret løp i Tennessee. Nashville tapte bare to av sine første 35 MLS-kamper hjemme, men de fleste av dem kom på Nissan Stadium før klubben flyttet inn i glitrende, spesialbygde Geodis Park tidligere i år. Den nye arenaen er blant de fineste – og de største – fotballspesifikke arenaene i ligaen. Gulkledde fans har kommet ut i hopetall, men det er ikke festningen det gamle stedet var. I hvert fall ikke ennå.

“Vi må selvfølgelig finne en måte å gjøre denne arenaen like vanskelig å spille på,” sa Smith etter at laget hans slapp inn en sesonghøyde fire mål til TFC. “Det kan ta litt tid.”

Tiden begynner imidlertid å bli knapp. Nashville har bare ni kamper igjen. De er uavgjort på poeng med syvendeplassen Portland Timbers, som okkuperer Vestens siste sluttspillplass. Seattle Sounders, på tross av all den hånden som vrir om sjansene deres for å holde rekken av postseason-opptredener i live, er bare ett poeng bak med en kamp i hånden.

Det kommer til å bli et bikkjeslagsmål resten av veien.

FOTNOTTER

1. Amarilla kan ikke slutte å score …

Med fem mål og fire målgivende pasninger på sine siste åtte kamper, har Luis Amarilla vært lysene ute i det siste for Loons. Det er akkurat den typen produksjon Minnesota håpet den ville komme ut av den paraguayanske spiss da de opprinnelig signerte ham på lån for to år siden.

Amarilla fikk en varm start i 2020, og scoret tre ganger på sine to første kamper. Så stengte COVID-19-pandemien MLS i fire måneder, og Amarilla fikk en ankelskade som begrenset ham til bare åtte opptredener resten av året.

Etter å ha tilbrakt 2021 med LDU Quito i den ecuadorianske ligaen, hentet Minnesota 26-åringen tilbake som en utpekt fulltidsspiller. Smart trekk.

2. … Men Loons kan ikke slutte å lekke mål

En ting Heath må finne ut av hvis Minnesota skal lage støy denne høsten, er hans porøse backlinje. Til tross for å ha scoret syv mål i de to siste kampene, vant de ingen av dem – første gang i ligahistorien det har skjedd.

Å få Boxall tilbake burde hjelpe, og klubben la torsdag til den defensive toveis midtbanespiller Jonathan Gonzalez på lån fra Monterrey i Mexico. Men det er noe å holde øye med i North Star-staten. Bare tre av de 14 klubbene som for øyeblikket er i sluttspillposisjon i hele ligaen har tillatt flere mål denne sesongen enn Loons: Cincinnati, Montreal og Portland.

3. Nashville har problemer i begge ender også

Zimmerman, en forventet startende for USA ved verdensmesterskapet i Qatar senere i år, er uten tvil den beste midtstopperen i MLS. Venstreback Daniel Lovitz og sommersigneringen Shaq Moore til høyre gir Smith to av ligaens beste backer. Likevel har Nashville vært merkelig mistenkelig i sin egen ende hele året, og levert 34 mål på bare 25 kamper. Det er neppe mesterskapskaliber.

Og så bra som Mukhtar har vært på topp, har han også vært noe av et enmannsshow. Med 13 mål og åtte hjelpere har han vært involvert i nesten 64 prosent av lagets 33 streik. Det er vanskelig å vinne kamper når du gir opp mer enn du scorer.

4. All-Stars kommer med en uttalelse

MLS All-Star-spillet fortsetter å være det mest konkurransedyktige utstillingsspillet i amerikansk sport. (Som ikke sier så mye, men likevel.) Onsdagens midtsommerklassiker på Allianz Field i St. Paul var det siste eksemplet, med hjemmelaget som slo en samling av Liga MXs beste for andre år på rad.

Seattles Raúl Ruidíaz beseglet seieren for vertene med et spark i andre omgang etter at LAFC-stjernen Carlos Vela åpnet scoringen mindre enn tre minutter på:

Vil dette være det siste MLS-Liga MX All-Star-spillet på en stund? Med introduksjonen av den utvidede Leagues Cup – som vil inneholde alle topplag på hver side av grensen som konkurrerer i en månedslang turnering om nordamerikansk overherredømme – neste sommer, gir formatet sannsynligvis ikke mening fremover. MLS-kommissær Don Garber innrømmet det samme onsdag.

5. Kan noen stoppe LAFC?

Ligaens beste lag vil gå for sin sjette strake seier når de er vertskap for utvidelsen Charlotte FC i lørdagens kveldsdrink på Banc of California Stadium. LAFC har 5-0 mot førsteårslag hele tiden. I mellomtiden har gjestene tapt ni av 12 bortekamper i løpet av sin første sesong.

Så vi vet hvordan dette skal gå. Likevel skjer ikke resultater alltid slik logikken sier de burde gjøre i MLS. Hvem ville ha valgt West dørmatte Sporting Kansas City for å løpe ut til en 4-0 ledelse over et desperat LA Galaxy-lag forrige helg (SKC holdt på å vinne 4-2)? Eller hva med at østledende Philadelphia Union tapte 3-1 i Cincy 6. august?

Så mye som dette føles som et potensielt fellespill for LAFC, kan talentforskjellen mellom sidene være for stor til å forårsake en opprørt. I Gabon-spissen Denis Bouangato la Steve Cherundolos side nettopp til en ny DP til en angrepsstall som allerede har Vela, 11-målsmannen Cristian Arango og Wales-kaptein Gareth Bale.

Bale, som fortsatt venter på sin første ligastart etter at han kom fra Real Madrid forrige måned, kom fra benken for å score ukens MLS-mål i Real Salt Lake.

6. Reisetrøbbel

Da USMNT-veteranen DeAndre Yedlin kom tilbake til MLS i februar etter syv år med Tottenham, Sunderland, Newcastle og Galatasaray, snakket han glødende om hvor mye ligaen hadde vokst siden han forlot Seattle i 2015.

Men Yedlin og resten av Inter Miami-lagkameratene hans ble rasende i forrige uke etter en utmattende reiserute som sendte dem fra Sør-Florida til San Jose og deretter tilbake østover – og opp over den kanadiske grensen – til Montreal for tre kamper på syv dager span.

“Det er noe som virkelig må ses på,” sa Yedlin til FOX Sports etter 2-2 uavgjort på Stade Saputo. Deretter dro han til Twin Cities for All-Star-spillet. “Hvis jeg er en utenlandsk spiller som ønsker å komme til ligaen, er det en av tingene som kan avgjøre om jeg kommer. Vi hadde tre dager mellom kampene og vi måtte reise over kontinentet. Det gir ingen mening å meg. Gi oss i det minste en uke i mellom.”

Miami-trener Phil Neville kalte lagets reiseplan «umenneskelig».

“Det er ingen grunn til at vi ikke kunne ha spilt et annet lag fra Western Conference” før vi tok en andre langrennsflyvning,” sa Neville til FOX. “Dette er en strålende liga, men det er den følelsen at det er akkurat slik det er i MLS. Men for at denne ligaen skal bli litt bedre, må den endres. Det påvirker produktet.”

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra MLS Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde