Shadow

Jenter skater med heltene sine på Detroit Ice Party


“Det er veldig inspirerende at som ung kvinne å være i en skøytebane som er full av andre kvinner som er sterke og raske, og som har ferdighetene til at datteren min, som er så fersk i sporten, kan se det og se at det er virkelig utrolig,”

Da USAs kvinnelandslags forsvarer Lee Stecklein vokste opp, kalte hun seg “heldig som har sterke kvinnelige forbilder og kvinnelige hockeymodeller rundt seg”.

Så mens 10U-jenter fra metro Detroit gikk på skøyter med vennene sine og stilte spørsmål til et panel av medlemmer av det amerikanske kvinnelandslaget på Detroit Ice Party 16. februar på BELFOR Training Center i Little Caesars Arena, sa Stecklein at hun og resten av teamet var glade for å være en del av det – og være sterke rollemodeller for dem.

“Jeg vet at vi alle ønsker å være det for neste generasjon,” sa Stecklein. “Så å være her oppe og ha det gøy med dem og kunne skate, danse, få en sjanse til å snakke med hverandre, er definitivt spennende.”

Dette er første gang USA Hockey arrangerer et slikt arrangement i Detroit, og samarbeidet med NHL, NHLPA og Detroit Red Wings som en del av et hockey-vekstinitiativ for jenter i området, sa Matt Herr, NHLs seniordirektør for ungdomshockey og industrivekst.

“Det er en så unik mulighet med vårt kvinnelandslag her, at vi ønsket å gi dem en mulighet ikke bare til å gå på skøyter med andre jenter,” sa Kevin Erlenbach, assisterende administrerende direktør for medlemskap i USA Hockey og far til tre døtre som spiller hockey. “Mange ganger er det ikke lag for bare jenter, og derfor må vi finne muligheter til å være bevisst med å få jenter til å være sammen og danne sin egen kultur, og innse at jentedeltakelse er vår raskest voksende del av medlemskapet i USA Hockey. ”

Ideen, sa Herr, var å la “50-60 jenter” gjennom Michigan Amateur Hockey Association invitere vennene sine til å få flere jenter involvert i hockey.

Deretter sa Herr at Red Wings vil “koble dem til lære-å-spille-programmene deres, og prøve hockey gjennom gratis programmer gjennom USA Hockey” før de amerikanske kvinnene tok til mot Canada på Little Caesars Arena i 2019 Rivalry Series.

“En av de store tingene med USA Hockey er å ha disse fenomenale kvinnene, landslagsmedlemmer her i Little Caesars Arena,” sa Herr. “Det har bare vært en stor gnist, og vi håper den fortsetter å løfte den kvinnelige hockeykampen.”

Det har det absolutt for Ann Arbor, Michigan, innfødte Diana Cass og hennes 9 år gamle datter, Zsofia, som spiller i sin første hockeysesong noensinne med Belle Tire Hockey Clubs 10U-lag i Taylor, Michigan.

“Det er veldig inspirerende at som ung kvinne å være i en skøytebane som er full av andre kvinner som er sterke og raske, og som har ferdighetene til at datteren min, som er så fersk i sporten, kan se det og se at det er virkelig utrolig,” sa Cass.

Cass sa at å delta på USA-Canada-kampen dagen etter gjør at Zsofia kan ha en forbindelse med laget som ellers ikke ville skjedd.

“Det bringer en nærhet for datteren min til laget,” sa Cass. «Hun fikk bildet sitt tatt med nr. 22 [defenseman Kacey Bellamy] i dag og så på at hun gikk på skøyter. Så i morgen vil det være veldig pent å kunne komme og se kampen.»

Herr gjentok hvor viktige slike forbindelser er, fordi jenter er “framtiden for spillet vårt.”

Han sa at landslagsspillerne virkelig forstår det, siden det var en tid da jenter i hockey slet med å finne et annet jentelag å spille.

“Nå har vi flere lag i Michigan, Minnesota og over hele USA,” sa Herr. – Hockeyen har på en måte akselerert. Alle disse USA Hockey, Hockey Canada, alle de nasjonale styrende organene, fokuserer virkelig på selve kvinnespillet, fordi de har sett så mye vekst gjennom årene. Og selvsagt vil vi at så mange som mulig skal spille spillet vårt.»

For å inspirere flere jenter til å spille, sa Stecklein å få jenter til å se kvinner fra USA og Canada spille mot hverandre er en annen mulighet til å se kvinnehockey på høyt nivå.

Og det er nok en mulighet for kvinner fra begge lag til å være rollemodeller.

“Selv om vi er profesjonelle hockeyspillere, er vi også rollemodeller, og vi trenger flere kvinner i søkelyset slik at unge jenter kan se hva de kan bli en dag,” sa Stecklein. “Vi prøver å utvide spillet totalt sett, men vi må også prøve å utvikle jentenes spill og oppmuntre dem til å bli i denne fantastiske sporten, og ta med vennene deres – og disse jentene vil kanskje elske smaken av det også.

«Definitivt en veldig spesiell begivenhet. Til alle som har satt den på, takk. Vi er spente på det.”Kilde