Shadow

MLS etterforsker påstått raseuttalelse under Inter Miami-DC United-kampenMLS sa at de vil undersøke den påståtte bruken av et raseuttalelse i søndagens kamp mellom Inter Miami og DC United, der det påstås at DCU-spiss Taxi Fountas rettet N-ordet mot Inter Miami-forsvareren Damian Lowe.

“MLS har nulltoleranse for krenkende og støtende språk, og vi tar disse påstandene veldig alvorlig,” sa en MLS-talsperson i en uttalelse til ESPN. “En etterforskning av denne saken vil starte umiddelbart. Ytterligere informasjon vil bli gitt når denne etterforskningen er fullført.”

En talsperson for DC United ga også en uttalelse som lyder: “DC United er klar over påstandene som involverer en spiller under kampen mot Inter Miami CF. Klubben vil jobbe tett med Major League Soccer og Inter Miami for å undersøke hendelsen.”

Den påståtte hendelsen skjedde rundt det 59. minuttet av en Miami-seier 3-2. Det fulgte et slagsmål mellom Fountas og Lowe. Miami-forsvareren Aime Mabika reagerte deretter sint på Fountas. Dommer Ismail Elfath advarte både Fountas og Lowe over hendelsen, men fortsatte deretter med å konferere med kapteinene for begge lag så vel som de respektive managerne, Inter Miamis Phil Neville og DC Uniteds Wayne Rooney.

Som svar på et spørsmål fra en bassengreporter etter kampen, sa Elfath at verken han eller noe annet medlem av det offisierende mannskapet hørte en rasebeskjeftigelse bli brukt. Etter en forsinkelse på flere minutter fortsatte spillet, men Fountas ble subbet ut i det 66. minutt.

Rooney sa: “Det var en klage, som jeg er sikker på vil bli undersøkt. Ikke mye mer jeg kan si.”

Det ble overlatt til Neville å avsløre arten av konfrontasjonen.

“Vi må ta opp et problem som kanskje tidligere ble feid under teppet, men vi er en klubb som er stolte av vårt mangfold og inkludering i våre ansatte og supportere, og det er ikke plass i det hele tatt for rasisme på en fotball felt eller samfunn,” sa Neville under sin pressekonferanse etter spillet. “Det ble brukt et ord som er uakseptabelt i samfunnet. Det er det verste ordet i verden.”

Miami-forsvareren DeAndre Yedlin sa senere på en videokonferanse etter spillet at spillerne informerte Neville om at de ikke ville fortsette med mindre noe ble gjort med Fountas. Rooney tok snart avgjørelsen om å legge ut Fountas.

“Vi kom ut med seieren, men på slutten av dagen føles det ikke engang som en seier på grunn av det utrolig mørke øyeblikket, så nå får vi se hva MLS gjør med det,” sa Yedlin. “Mine øyne vil være på det mye. Det er opp til dem å ta grep og ta et standpunkt og vise at det ikke bare ikke har noen plass i spillet, men ingen plass i samfunnet.”Kilde