Lyon vs. Paris Saint-Germain – Fotballkamprapport – 18. september 2022

Paris Saint-Germain åpnet en to-poengs ledelse på toppen av Ligue 1 etter at Lionel Messis tidlige mål ga de franske mesterne en 1-0-seier i Lyon søndag.

Messi fant nettmaskene med sitt fjerde ligamål for sesongen i det femte minuttet for å sette Christophe Galtiers side på 22 poeng etter åtte kamper.

Marseille er nummer to etter å ha blitt holdt til 1-1 hjemme uavgjort av Stade Rennais tidligere søndag.

Lyon, som nå har tapt sine tre siste kamper, ligger på sjetteplass på 13 poeng.

PSG har vunnet ni og uavgjort en av sine 10 kamper i alle konkurranser, og selv om de har vist mindre glans i det siste, var de fortsatt et stykke over på Groupama Stadium.

Prestasjonen var imidlertid ikke nok for PSG-midtbanespilleren Vitinha, som mente de burde ha lagt kampen til sengs.

“Jeg er fornøyd med resultatet, men ikke med prestasjonen. Vi kunne ha spilt bedre. Det er mye rom for forbedring,” sa portugiseren. “Vi burde ha kontrollert kampen bedre i andre omgang, og vi burde hatt flere sjanser med den besittelsen vi hadde.”

Det var en drømmestart for PSG, som gikk foran sin første mulighet med Messi som slo Anthony Lopes fra like innenfor området etter å ha hentet Neymars pasning.

Den argentinske landslagsspilleren hadde en ny sjanse tidlig i andre omgang, men denne gangen leverte Lopes en suveren redning for å holde laget sitt i kamp.

Lyon hadde sin beste sjanse i den 76. men Marquinhos blokkerte Moussa Dembeles heading på målstreken.

Neymar og Messi hadde to muligheter til for PSG, bare for Lopes å nekte dem, men vertene klarte aldri å true igjen.