Shadow

Bayern München, Juventus møter kriser, men Son Heung-Min, Kevin De Bruyne skinner før pause: Weekend Review


I forkant av FIFA-landskampen står noen fremtredende klubber (når vi ser på de fra Bayern og Torino) allerede overfor noen spørsmål så tidlig i sesongen. Og på andre sider kan det bety at noen managere blir byttet ut før ligaen starter på nytt om mindre enn fjorten dager.

I mellomtiden så vi litt derby-aksjon i LaLiga og Bundesliga, mens et par Premier League-spillere fortsetter å heve seg til anledningen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Her er det du trenger å vite om helgen fra Europas største ligaer.


Gå til: Samtalepunkter | Beste mål | Lag i trøbbel | MVP for helgen


Samtalepunkter

På tide at Bayern skrepper ut?

Bayern München går inn i den internasjonale pausen i krise. Eller i det minste en Bayern-versjon av en krise. De 10 ganger forsvarende Bundesliga-mesterne led sitt første tap for sesongen på lørdag – 1-0 til FC Augsburg – som ikke virker så ille, spesielt med tanke på seirene deres over Internazionale og Barcelona i Champions League.

Men det fulgte også en serie med tre strake uavgjorte Bundesliga-kamper, noe som betyr at (a) når de tar imot Bayer Leverkusen 30. september, vil det ha gått over en måned siden deres siste ligaseier, og (b) de går til pause. på bare femteplass i ligaen.

Bundesliga topp seks etter syv kampdager:
1. Union Berlin (17 poeng, +11 målforskjell)
2. Borussia Dortmund (15, +2)
3. Freiburg (14, +5)
4. Hoffenheim (13, +5)
5. Bayern München (12, +13)
6. Borussia Mönchengladbach (12, +5)

Når det er Bayern, har nedgangen skapt en rekke medieopprykk. Manager Julian Nagelsmann er sint på spillerne sine for ikke å være skarpe nok i den siste tredjedelen! Spillerne er frustrerte over at han ikke tar nok ansvar for problemene! Og så videre!

Det er aldri lett å si hvor seriøst man skal ta disse ryktene, men uansett klikker det ikke akkurat nå for Bundesligas største klubb. I løpet av sin fire-kamps seierløse serie har de hatt en sjelden og ødeleggende avslutningsrekke, og produsert skudd verdt 8,2 xG, men scoret bare fire ganger. Den typiske verdenskvartetten Leroy Sane, Sadio Mane, Serge Gnabry og Thomas Muller har kombinert for å score bare én gang fra skudd verdt 4,8. (Motstanderne har i mellomtiden scoret fem mål fra skudd verdt 3,8.)

Vil dette vare? Selvfølgelig ikke. Alle disse spillerne har vist seg å være for sterke i avslutningsavdelingen til at en nedgang skal vare en åpen stund. Men det har gjort en del skade, og Bayern har litt rot å rydde opp i, både på og utenfor banen, etter pause. — Bill Connelly

Max, vi må snakke…

Et brev til Juventus-manager Massimiliano Allegri:

Kjære Max, livet til en fotballmanager handler alltid om oppturer og nedturer, suksesser og fiaskoer og hvordan du navigerer mellom det ene og det andre. Du har vunnet en god del i karrieren din, og akkurat nå går du gjennom en forferdelig tid. Du spilte mirakuløst uavgjort hjemme med Salernitana (2-2) forrige helg, du tapte omfattende mot Benfica (2-1) hjemme midtuke og søndag ble du slått borte av opprykkslaget Monza (1-0).

Ting går fra vondt til verre. Til tross for at du har et talentfullt lag, spiller laget ditt dårlig. Det er ingen identitet, ingen spillemønstre, ingen retning. Det fungerer bare ikke. Det er til og med pinlig akkurat nå at en manager som deg og en klubb som Juve gir dette dårlige opptoget av deg selv.

Det kommer ikke til å bli bedre er jeg redd. Du er også i fornektelse ved ikke å ta opp problemet, ved å erkjenne sannheten. Du bør gjøre det rette og gå av nå. For din egen skyld, for fansen som fortjener bedre og for klubben. — Julien Laurens

Betis, Athletic holder tritt bak Real, Barca

Etter respektive seire mot Elche og Atletico Madrid denne helgen, forblir Barcelona og Real Madrid ubeseiret i LaLiga denne sesongen, har tapt bare to poeng mellom seg og truer med å stikke av fra resten av ligaen. Real Betis og Athletic Club er de eneste klubbene som truer med å i det minste holde seg innenfor en rimelig forskjell fra de to store i Spania som går inn i den første landskampspausen, med de vanlige utfordrerne Atletico Madrid og Sevilla på henholdsvis sjuende og 15. plass.

Både Betis og Athletic drar nytte av å ha en stødig hånd med ansvaret. Manuel Pellegrinis Betis gjorde det fem seire på seks kamper med en 2-1 seier over Girona. Borja Iglesias, som ble kalt opp av Spania på fredag, feiret med spenn for å ta sesongen til seks. Nederlag mot Madrid på Santiago Bernabeu er det eneste som setter Betis rekord denne sesongen.

Athletic har i mellomtiden blitt forynget av at tidligere trener Ernesto Valverde kom tilbake. Bilbao-laget har scoret tre eller flere i tre av sine fire siste kamper etter å ha slått Rayo Vallecano 3-2, med begge Williams-brødrene på mål i samme kamp for første gang noensinne. Nico Williams ble i likhet med Iglesias kalt opp av Spania for første gang denne uken, mens storebror Inaki Williams har byttet troskap til Ghana i forkant av VM. Målene deres har Athletic på fjerdeplass, fem poeng tilbake fra lederne Madrid. — Sam Marsden

Leicester ved et veiskille

Er Brendan Rodgers på lånt tid i Leicester City? Laget hans var med i kampen i Tottenham Hotspur i lange perioder, men forlot likevel Nord-London på slutten av et tungt 6-2-tap. Ting kan være sånn når du sliter i bunnen.

Leicester har ett poeng fra sine første syv kamper og har allerede levert 22 mål – mer enn noen andre i ligaen. Rodgers har kreditt i banken på King Power Stadium og har lovet å kjempe videre, men en to-ukers landskamppause er en veldig fristende tid for enhver eier til å bytte manager.

spille

2:15

Janusz Michallik diskuterer om Brendan Rodgers har mistet Leicester-garderoben etter 6-2-tapet mot Tottenham.

Rodgers understreket etter tapet mot Spurs at Leicesters to neste kamper mot Nottingham Forest og AFC Bournemouth representerer en sjanse til å få sesongen i gang, men han står overfor en nervøs ventetid for å se om han beholder styrets tro — Rob Dawson


Mål

Enhver av Sons trifecta er verdt et nikk

Spørsmålene ble stadig høyere. Forrige sesongs Golden Boot-vinner (uavgjort med Mohamed Salah) var ennå ikke kommet i mål på vei inn i helgen, en spiller hvis grenseløse energi og innsats tilsynelatende hadde truffet en vegg. Faktisk så mye at Son Heung-Min hadde blitt droppet fra Tottenhams startoppstilling mot Leicester på bunnen av tabellen på lørdag og i stedet gitt en 31-minutters cameo for å bevise at tvilerne tok feil.

Men hvilken respons sørkoreaneren ga. Son ble bare den syvende spilleren i Premier Leagues historie som scoret et hat-trick fra benken, det første målet et perfekt eksempel på hva som har gjort ham til en av de mest fryktinngytende spissene i England.

Son hentet Rodrigo Bentancurs fremre pasning og brøt frem før han ga plass til et høyrefotskudd som han krøllet suverent forbi Leicester-keeper Joel Ward fra kanten av feltet. Hans andre, en venstrefotsinnsats fra nesten samme sted, var uten tvil like bra. Og som om dramatikken ikke var nok, ble hans tredje utelukket for offside før en VAR-gjennomgang ga ham avslutningen han fortjente. — James Olley

Ounas, Andre kombinerer for Lille skjønnhet

Det er et veldig bra mål når det er vanskelig å si hva som er bedre: assisten eller selve avslutningen. Det er tilfellet med Lilles seiersmål mot Toulouse fredag ​​kveld på Stade Pierre-Mauroy. I det 53. minutt, med stillingen 1-1 etter Toulouses utligning, men Lille er i angrep. Ballen er i Benjamin Andres føtter, 40 meter unna motstanderens mål. Lille-midtbanespilleren oppdager det diagonale løpet fra Adam Ounas fra høyre på kanten av feltet. Andres pasning over toppen av Toulouse-forsvaret er tomme perfekt.

Nå er det Ounas sin jobb å forvandle gaven til et mål. Den tidligere Napoli-vingen har fortsatt mye arbeid å gjøre, men hans første gang venstrebeint volley er bare en ting av perfeksjon, og det er ingenting som Maxime Dupe i mål kan gjøre. — Laurens

Moukokos derbyvinner løfter Dortmund

Jeg kan tenke meg at det er få følelser i fotball som er bedre enn å score et stort mål i et derby. Men å score matchvinneren, som kortvarig setter laget ditt på førsteplass i ligaen, i det 79. minutt av kanskje det mest berømte derbyet i landet ditt — Revierderby, Borussia Dortmund vs. Schalke 04 — topper det faktisk. Gjør du det i en alder av 17? Enda mer utrolig.

Youssoufa Moukoko hadde seg selv en minneverdig lørdag ettermiddag. — Connelly


Lag i trøbbel

Fint, ikke så fint igjen

Bøsningene som kom ut fra Allianz Riviera var så høye søndag ettermiddag at Nice-trener Lucien Favrec sannsynligvis kunne høre hele veien fra hjemlandet Sveits. Nice-fansen var ikke fornøyd og vil sannsynligvis ikke være det før om minst to uker før lagets neste kamp etter landskampspausen (som forresten hos PSG).

Nice ligger på 13. plass på Ligue 1-tabellen etter bare to seire på åtte hjemlige kamper, og gjør det ikke mye bedre i Europa Conference League heller. Spillerne ser fortapt ut på banen, Favre ser ut som han ikke har noen løsning og overgangsvinduet var umulig å forstå til tross for kjente navn (Kasper Schmeichel, Aaron Ramsey, Joe Bryan, Ross Barkley, Nicolas Pepe, blant andre).

Nice er i trøbbel fordi det har vært noen forbedring siden uavgjort mot Cercle Brugge i pre-season tilbake i juli. — Laurens

Ting er ikke ferskent på Elche

Å møte Barcelona på Camp Nou er vanskelig nok. Når kapteinen og midtstopperen din blir utvist etter 14 minutter – og treneren din får rødt kort for å ha klaget før pause – er du virkelig imot det. Elches skjebne på lørdag ble beseglet i det øyeblikket Gonzalo Verdu dro ned Robert Lewandowski med LaLigas toppscorer på mål. Ned til ti mann så tidlig gikk resultatet bare én vei, med Lewandowski som scoret to ganger i en 3-0-seier for Barca.

Ja, hjemmelagets to første mål var marginale offside-kaller, og Franck Kessie slapp unna et andre gult for å fange forsvarsspiller John Donald i ansiktet, men Elches protester etter kampen var like mye inspirert av deres desperate situasjon som avgjørelsene i seg selv.

spille

1:35

Stewart Robson og Rob Palmer diskuterer Barcelonas utvikling etter deres 3-0 seier over Elche.

“Virkeligheten er [we’ve won] ett poeng av 18… Vi er ikke på det nivået denne konkurransen krever,” sa manager Francisco. Nederst på tabellen kan han være den første treneren som får sparken i LaLiga denne sesongen. — Alex Kirkland


spille

2:10

Janusz Michallik mener Erling Haaland «gjør narr» av Premier League.

Helgens MVP

… går til KDB mens Man City ruller videre

Mye av praten etter Manchester Citys omfattende 3-0-seier over Wolverhampton Wanderers på lørdag handlet om Jack Grealish og Erling Haaland, men Kevin De Bruyne var stille og rolig på Molineux.

Belgieren registrerte assists for både Grealish og Phil Foden i en dominerende prestasjon der Wolves’ midtbane aldri kom i nærheten av ham. Han har allerede fått seks assist i Premier League denne sesongen – mer enn noen annen spiller – og med lagkamerater som Haaland, Grealish og Foden på slutten av sjansene han skaper, er det sannsynlig at han vil ha mye mer før slutten av sesongen.

I et team av stjerner er De Bruyne fortsatt en av de lyseste — Dawson

Kilde